Pleseň v spálni

anyka2110
7. nov 2019

Ludia,pomoc prosim ...neviem ci som v spravnej skupine ale skusim to...mame 2izbak,tehlova bytovka, a v spalni bojujeme s plesnami kazdu zimu 🙁 mame 2rocnu a 4m dcerku,zima len zacina a uz sa nam tvori na severnej stene plesen...vetrame,kurim ..min.rok sme pouzivali aj biosor ci ako sa to vola no velmi to nepomohlo...neviete mi prosim nieco icinne poradit? Bojim sa aby dcery nemali kadejake alergie z tych plesni,predsalen to dychame...soom zufala...vdaka za rady

river_song
7. nov 2019

Odvlhčovače ste neskúšali? Plesen je tam, kde je vlhko...

diewcatqoo
7. nov 2019

@anyka2110 tiez sa nam tvoria plesne kazdu zimu v dvoch izbach, ktore su okrajove. Nam sa tvoria kvoli tomu, ze ked sa staval bytovy dom, zle sa osadili okna - klasika, rychlo postavena novostavba z nekvalitnych materialov, kde sa predavaju predrazene byty.
Odporucam steny natriet specialnym naterom pohlcujucim plesne a kupit odvlhcovac vzduchu. No nie ceresit a podobne hluposti, ale naozajstny odvlhcovac. Je to sice trosku drahsia investicia, ale nam dokaze stiahnut v izbe vlhkost za hodku aj o 20%.
A nechajte si skontrolovať, ci mate spravne osadene okna.

anyka2110
autor
7. nov 2019

@diewcatqoo ako nasa bytovka je stara,ziadna novostavba,okna tu mame euro,cca 10rocne, cez leto sme sa dali robit servis okien,tqk malo by to byt v poriadku...viete dat tip na nater pohlcujuci vlhkost?

anyka2110
autor
7. nov 2019

Zbabudla som dodat ze nezateplena bytovka...

gabriellka
7. nov 2019

Nam prestali vlhnut steny od kedy mam susicku a nesusim pradlo v byte

matabb73
7. nov 2019

Pleseň nastriekať Savom proti piesni a poriadne vyvetrať. Vetrať každý deň nárazovo, 10 minút okno dokorán, vypnúť kúrenie. A potom zavrieť a kuriť. Ale aj tak treba odstrániť príčinu, ktorou je rosný bod na stene. Pomôže len zateplenie zvonka. Vlhkosť sa zráža na chladnom a vlhkom múre. Keď sa to odstráni, pleseň sa robiť nebude.

anyka2110
autor
7. nov 2019

@gabriellka ja susim na balkone,v zime aj 2-3 dni a az potom ho beriem dnu .

anyka2110
autor
7. nov 2019

@matabb73 je ok savo aj ked mam male deti? Teoreticky tam pol dna nemusime byt vobec v tej izbe...

matabb73
7. nov 2019

@anyka2110 treba to spraviť ráno a celý deň potom vetrať. Ideálne by bolo najbližšiu noc spať v inej miestnosti. Ono to páchne aj dva, tri dni, ale výpary sú asi tak pol dňa, aspoň ja mám taký pocit. Pomôže to na dlhú dobu. Tiež mám tento problém, ešte nemáme zateplenú bytovku.

martinals
7. nov 2019

Ahoj,my sme mali taký problém s obývačkou,je na sever.Vo farby-lakoch sme kúpili "protiplesnovu" farbu.Malovali sme pred dvoma rokmi a zatiaľ je to ok.Pred tým sme používali Savo, strašne dlho to smrdí a pleseň sa za krátko vrátila.

anyka2110
autor
7. nov 2019

@martinals aj ste zlupili farbu zo stien? My mame v spalni cervenu,sivu a bielu stenu 🤔 die rohy ktore plesneju sme pretreli nabielo tym biosorom ci ako sa to vola...

martinals
7. nov 2019

Máme bielu stenu,farbu sme nezlupovali,len sme pred maľovaním nastriekali plesnistop,nechali pôsobiť a pretreli tou farbou.

lejja
7. nov 2019

Myslíš biozor? Ak áno dávali ste najprv prípravok na odstránenie plesne a potom protiplesnovu farbu?

lalenka33
7. nov 2019

My máme tiez pleseň v rohovej izbe v zime, ale iba v jednom rohu,ktorý je vonkajší a dávam tam cerezit a pleseň sa nespraví.

ssimona18
7. nov 2019

@anyka2110 ahoj to aj kvoli tomu vám plesneje že bytovka nie je zateplená, inač tehlové byty fakt dosť plesnejú mý máme tiež tehlu ale zateplenu.

oli18
7. nov 2019

@diewcatqoo ak nemaju, tak co s nimi? Vybit a osadit spravne?

anyka2110
autor
7. nov 2019

@lalenka33 cerezit tie tablety? Ano mame ro a nic..

anyka2110
autor
7. nov 2019

@lejja ano 🙂

lalenka33
7. nov 2019

@anyka2110 áno tablety,nám našťastie stačia.

janinah
7. nov 2019

komu ta bytovka patrí,? susedia sú na tom ako? mali by ste riešiť príčinu nielen striekať niečo na steny donekonečna....a určite nesušiť prádlo v izbách,ani ak je predtým na balkone,to vám tam všetko kysne tá vlhkosť,v sušičke to máte za chvíľu,krásne suché nadýchané prádlo,oplatí sa investovať....

martinals
7. nov 2019

@lejja Nie biozor, volá sa to plesnistop.Ten sme nechali pôsobiť a potom dali primalex "proti plesniam".

diewcatqoo
7. nov 2019

@oli18 no moznosti je viacero, podla toho ako velmi je to okno dokafrane. Nie som odbornik, ale niekedy staci len spravne nastavit to okno (dolu v pantoch je take tlacidlo, s tym pootocit a to okno sa nejako "prepne" do ineho rezimu), ak nepomoze, tak treba lepsie zaizolovat a ak teda nepomoze uz nic, tak ano, vybit a osadit spravne.
U nas maju problemy s plesnou takmer vsetci susedia, niekolkokrat sa to riesilo na bytovej schodzi a je velka pravdepodobnost, ze asi budeme osadzovat okna nanovo.

laska201
7. nov 2019

No ani zatepleny panelak nie je vyhra veru.ked sme byvali v byte plesne sa zhorsili lebo pan mudry dal panel zateplit lem 8cm panelak uver a ludia splacaju v najme a budu aj deti.k tomu si mal dat kazdy urobit balkon za 2000eur.ale teraz sme v dome a nam po zatepleni domu vsetka vlhkost sla do stropov az tak ze sa lupala farba dole.tak sme zateplili aj strechu uz to nerobi a teraz ideme aj stropy zvnutra zateplit.tak uvidim casom co to urobi.no jednoznacne poriadne zateplit a vela vetrat a striekat savom.

oli18
7. nov 2019

Ti, co sa este len chystate zateplovat vedzte, ze hrubka zateplenia sa vypocitava fundovanym odbornikom. Nie len, ze niekto povedal. My mame r dom zatepleny polystyrenom 15 rokov a ziadne plesne nemame. Uz som videla dokoca vonkajsie splesnete steny.

lejja
8. nov 2019

@martinals písala biosor, tak som myslela, že myslí biozor, ten je účinnejší ako plesnistop. Len treba celý postup dodržať.

laguna28
8. nov 2019

@anyka2110 Áno, pach zo Sava vyprchá a myslím že je aj také s citrónovou vôňou. Ja som ale použila klasiku. Sabo proti plesni s rozprašovačom bez arómy a po dvoch hodinách ho už nebolo cítiť a pleseň zmizla na dlhú dobu. Mala som to v kúpeľni a strieľala som dva krát za rok

zavana
8. nov 2019

ja by som sa dala na to savo. raz sme ho museli použiť aj my a čuduj sa svete , tak zafungovalo na 100%. treba proste poriadne vetrať a mať povediac aj nábytok tak ďalej od stien, aby tam bola vzduchová medzera

kulumulu123
8. nov 2019

@anyka2110 idealne na odstranenie plesne je detol proti plesniam dost to smrdi ale nie az tak ako savo nastrieka sa priamo na plesen pri otvorenom okne ta pred ocami mizne vydrzi to niekolko mesiacov alebo kym sa neodstrani prava pricina... Skusim najst link obchodu je to ozaj ucinne Len po nastriekani stien treba dlho vetrat AJ 1/2dna idealne celu noc ale plesen na 100% zmizne mam to odskusane 😀

kulumulu123
8. nov 2019

@anyka2110 mne ziadne savo proti plesniam nepomohlo toto zsbralo na 110%