Plisé alebo deň a noc: Ktoré žalúzie sú lepšie?
Baby co je lepšie plise žalúzie alebo deň a noc?
Dakujem za tipy😊
@xtina1711 tak zalezi, co do toho aj ocakavas, ale v podstate oboje ti vedia zabezpecit zatienenie a sukromie od ulice. my sme dali den a noc robit na mieru firme isotra. ale rozhodovala som sa nakoniec podla toho, co sa mi viacej pacilo 😀
@valandra26 Tiež odporúčam túto firmu na tienenie. Nám robili 🙂
Ahojte, ako pozerám, tak nie som sama, čo rieši / riešila niečo takéto 😀 Podľa čoho ste sa rozhodovali a podľa čoho ste sa nakoniec rozhodli? Čo bolo také, čo zavážilo? Ja už to so žalúziami nedávam 😀
Ahojte, ako pozerám, tak nie som sama, čo rieši / riešila niečo takéto 😀 Podľa čoho ste sa rozhodovali a podľa čoho ste sa nakoniec rozhodli? Čo bolo také, čo zavážilo? Ja už to so žalúziami nedávam 😀
@ujaju Podľa toho, čo sa mi páči 😀 A keď už v tom som mala jasno, tak potom sme pozerali, kde ich dáme spraviť. Nekupovali sme "hotové" z obchodu.
@iwka_77 Páčia sa mi oboje, takže toto nemôže byť rozhodujúce kritérium 😀 A podľa čoho ste sa vy rozhodli?
@ujaju Plise zaluzie su elegantne, vhodne na atypicke okna a ponukaju rozne urovne tienenia. Den a noc zaluzie zas umoznuju plynulu regulaciu svetla vdaka striedaniu priehladnych a zatemnujucich pasov. Zalezi na preferencii dizajn vs. praktickost 😉
@ujaju Plise zaluzie su elegantne, vhodne na atypicke okna a ponukaju rozne urovne tienenia. Den a noc zaluzie zas umoznuju plynulu regulaciu svetla vdaka striedaniu priehladnych a zatemnujucich pasov. Zalezi na preferencii dizajn vs. praktickost 😉
@cukricek4 Oboje je vhodné napríklad aj na HS portál?
@ujaju no ano, oboje sa da dat aj na hs portal. ak hladas, ake su moznosti, tak napriklad aj vertikalne zaluzie alebo japonske steny si skus pozriet 🙂
@takacovama Pozriem sa, čo sú tie japonské steny, to vôbec nepoznám. Vertikálne nechcem, to sme mali kedysi, keď som bola malá a nemám na to dobré spomienky 😀
@cukricek4 Hmmmm chcela som jednoznačnejšiu odpoveď, že čo je lepšie. Ale teda asi oboje 😀
@takacovama Pozriem sa, čo sú tie japonské steny, to vôbec nepoznám. Vertikálne nechcem, to sme mali kedysi, keď som bola malá a nemám na to dobré spomienky 😀
@cukricek4 Hmmmm chcela som jednoznačnejšiu odpoveď, že čo je lepšie. Ale teda asi oboje 😀
@ujaju vies co, ja by som nebola k nim taka kriticka a odmietava. ak to hodnotis podla nejakych zaluzii spred 30 rokov alebo kedy, tak to ver, ze ta technologia a vsetko okolo toho vyrazne pokrocilo, takze aj tie zaluzie budu inak vyzerat a fungovat, isto lepsie 🙂 pozeram, ze davnejsie tu jedna zienka radila isotru, tiez by som odporucila tam pozriet. tam najdes aj tie japonske steny, co som spominala 🙂
@ujaju tak podla mna su fajn oboje. ono plisse je ta vyhoda, ze sa daju aj zhora aj zdola stahovat, takze si ich vies nastavit hocikam na okno. a zase den a noc sa mi pacia, ked je nejak dobre zvolena farba, ze to ladi cele aj s interierom. ono fakt zalezi, co sa paci tebe 🙂
@ujaju tak podla mna su fajn oboje. ono plisse je ta vyhoda, ze sa daju aj zhora aj zdola stahovat, takze si ich vies nastavit hocikam na okno. a zase den a noc sa mi pacia, ked je nejak dobre zvolena farba, ze to ladi cele aj s interierom. ono fakt zalezi, co sa paci tebe 🙂
@cukricek4 suhlasim, kazde ma svoje plusy. plisse su fakt prakticke, ked chces sukromie a zaroven trochu svetla, a pri roletach den a noc spravna farba dokaze pekne doladit interier.
@ujaju vies co, ja by som nebola k nim taka kriticka a odmietava. ak to hodnotis podla nejakych zaluzii spred 30 rokov alebo kedy, tak to ver, ze ta technologia a vsetko okolo toho vyrazne pokrocilo, takze aj tie zaluzie budu inak vyzerat a fungovat, isto lepsie 🙂 pozeram, ze davnejsie tu jedna zienka radila isotru, tiez by som odporucila tam pozriet. tam najdes aj tie japonske steny, co som spominala 🙂
@takacovama Môže byť, ale to nič nemení na tom, že mňa to neláka. Ak niekoho iného áno, tak nech sa páči, nemám nič proti, ani to neofrflem ani nič také. Ale ja by som rada niečo iné, čo bude fakt len na oknách. Preto som aj proti záclonám a závesom, lebo to je aj pri stene a až po zem. Ale za tip som vďačná 🙂
@cukricek4 suhlasim, kazde ma svoje plusy. plisse su fakt prakticke, ked chces sukromie a zaroven trochu svetla, a pri roletach den a noc spravna farba dokaze pekne doladit interier.
@takacovama ano presne, a ked si ich davas robit na mieru, tak si vies aj rozne farby latky alebo dokonca aj vzorovane vybrat.
@takacovama Môže byť, ale to nič nemení na tom, že mňa to neláka. Ak niekoho iného áno, tak nech sa páči, nemám nič proti, ani to neofrflem ani nič také. Ale ja by som rada niečo iné, čo bude fakt len na oknách. Preto som aj proti záclonám a závesom, lebo to je aj pri stene a až po zem. Ale za tip som vďačná 🙂
@ujaju tak to mas uplne jasne premyslene, v tom pripade by ti mohli sadnut napríklad ramove rolety, montuju sa priamo na kridlo, su nenapadne a nezaberaju ziadny priestor naviac. a ak chces nieco fakt minimalisticke, tak aj screenove rolety do exterieru stoja za zvazenie, z tieniaceho hladiska vyborne, a zvnutra ti neprekaza vobec nic. ale to neviem, ci aj takato moznost pripada teda do uvahy.
@takacovama ano presne, a ked si ich davas robit na mieru, tak si vies aj rozne farby latky alebo dokonca aj vzorovane vybrat.
@cukricek4 personalizacia je velka vyhoda. a ked k tomu pridas aj kvalitne materialy, ktore su snadne na udrzbu, tak mas idealne riesenie, ktore okrem praktickosti aj dobre vyzera. navyse, plisse su super na kombinovanie s inymi typmi tienenia, co ti da vacsiu flexibilitu 🙂
@takacovama a ako viem, ktore su to materialy? nie je to potom nejaka umelina uz na pohlad?
@takacovama a ako viem, ktore su to materialy? nie je to potom nejaka umelina uz na pohlad?
@sipopa hadam teraz nechces odo mna, aby som si ti ich vsetky vymenovala 😀 tako ono su to latky, ale nie len take obycajne. ako aj iwka napisala, tak je dobre si to pozriet, popytat sa na to, to je najlepsie, ked to vidis osobne.
@takacovama kombinovatelne je podla mna vsetko, len treba vediet ako na to. ale nie kazdy ma tuto "superschopnost", ze vie dat dokopy veci, aby vyzerali dobre. preto velka vdaka za dizajnerov 😀
@takacovama @iwka_77 baby mne je jasne, ze to nebude bavlna alebo co 😀 ale ci je to nejaka umelina uplna, alebo co. tak som to myslela. zase nepotrebujem, aby ste mi hned zlozenie pisali 😀
@sipopa kedze to neovladam, tak to musim len takto nejak obkecat, no nie? tak ale tiez neviem, co presne by si chcela vediet haha 😀 tak ono uz sa mysli aj na to, aby sa to dalo lahko ocistit. niektore tie rolety sa daju napriklad aj tak jemne preprat v rukach.
@takacovama Veď práve... Ale ja myslím, že sme to dobre zhrnuli 😀 Toto viem, že niektoré látky majú takúto schopnosť. Len nevieš, či je to aj nejak označené pri nich?
@takacovama Taký plán nebol, ale keď som o tom povedala mužovi, že aj toto je možnosť, tak tomu sa akože strašne, ale fakt že strašne moc tieto rolety zapáčili. Tak teraz neviem, že čo vlastne 😀 Ja by som bola radšej za to vnútorné.
@iwka_77 ale s vyssimi poziadavkami sa bude asi aj cena zvysovat, ze? no bolo by divne, keby to tak nebolo, asi sprosta otazka 😂
@takacovamama ozaj? aj do pracky sa to da supnut? to je akoze super, alebo neviem si predstavit, ze ako inak by sa rolety inak dali cistit.

My máme roletky deň noc a sú fajn, ale aj keď sú z hrubšej zatemňovacej látky, neurobia v izbe úplnú tmu, ešte zaťahujeme aj záves, keď chceme mať tmu.
Zase sú estetickejšie a ľahšie sa udržiavajú ako obyčajné žalúzie 🙂 nevýhodou môže byť aj vyššia cena (nás vyšli 2 okná na 300€, žalúzie by stáli tak cca polovicu z tohto)