icon

Plynová varná doska - smalt alebo sklo

kicki
16. dec 2025

Rozmýšľam nad čiernou plynovou varnou doskou, ale neviem sa rozhodnúť medzi sklom a smaltovaným povrchom. Teraz mám tiež čierny smalt, preto by som vyskúšala sklo. Ako je to s čistením? Druhá vec, tie ktoré máte wok horák, napíšte plusy, mínusy, ďakujem

ludmilik13
16. dec 2025

a s tym smaltom nie si spokojna? ci preco chces menit?

kicki
autor
16. dec 2025
@ludmilik13

a s tym smaltom nie si spokojna? ci preco chces menit?

@ludmilik13 už mi fungujú len 2 horáky a oprava sa neoplatí

deedol
16. dec 2025

cierne sklo je stale spinave, ale cisti sa dobre. len teda takmer denne.

anonym_5995c9
16. dec 2025

ja som mala sklo a plynove horaky a uz by som to nikdy nechcela, strasne zle to vyzeralo, furt som to cistila a boli flaky, smuhy, otras
teraz mam nerez, takmer retro, ale na tom nereze to uplne inak posobi.

ked uz tu sklenu, tak uz jedine indukciu, nikdy v kombinacii s plynom

anonym_12c2e0
16. dec 2025

Mala som plyn.horaky a biele sklo a za mna super. Teraz nemam plyn ale mam cierne sklo a to je otras podla mna😀 kazdemu vyhovuje nieco ine

anonym_ac9314
16. dec 2025

@kicki
My mame ciernu sklennu americku ladnicku a tak isto mame sklennu ciernu plynovu varnu doska so silnym wok horakom
U nas sa casto varia azijske jedla a varit vo woku na indukcii je idioticke. Ked varis vo woku naozajstnu cinu nie slovensku dusenu aj tak musis cistit lebo to prska v azii polozia okolo woku taku vystrihnutu jednorazovu alobalovu podlozku.

kicki
autor
16. dec 2025
@anonym_ac9314

@kicki
My mame ciernu sklennu americku ladnicku a tak isto mame sklennu ciernu plynovu varnu doska so silnym wok horakom
U nas sa casto varia azijske jedla a varit vo woku na indukcii je idioticke. Ked varis vo woku naozajstnu cinu nie slovensku dusenu aj tak musis cistit lebo to prska v azii polozia okolo woku taku vystrihnutu jednorazovu alobalovu podlozku.

@anonym_ac9314 zatiaľ mám vyhliadnutú túto varnú dosku. Existuje aj v "smaltovanej" verzii aj vo verzii bez wok horáka. Keď sa varí bežné jedlo na wok horáku, ako veľmi sa znečisti jej stred, resp. či sa ťažšie čistí. Mne totiž dosť často jedlo vykypí.