Plynový sporák hádže slabú iskru. Ako to opraviť?
Dobry deň,
Vie niekto poradiť, keď
Plynový sporák hodí iskru, ale je slabá
A plyn sa nezapáli?
Ďakujem.
Rozobrať, prečistiť, ak to nepôjde ani tak, volať odborníka. Raz som to tak mala, asi mi tam niečo vykypelo, tak to bolo kdesi vnútri upchaté.
Ako pisu precistit a ked nepomoze, mozes zavolat opravara … pripadne zvazit vek sporaka (mozno je ten horak najpouzivanejsi a preto je iskra slaba) a pouzivat zapalky
Zrejme kryt horaka nie je uzmeneny-ocistit.Plyn ide?
Kup si za 2-3€ zapalovac na sviecky(Ma asi 10cm) a problem vyrieseny...
@martinmmartin vsetky horaky maju rovnaku slabu iskru, zacalo to minuly tyzden, vycistili sme ich, ale stale je slabá.
@lukbe
@olimuc sporak je stary, ale pred 2-3 rokmi boli vymenene tie “iskry” neviem presny nazov a doteraz iskril poriadne.
@niekto2hy plyn ide. A ked nechyti iskru, je ho riadne citit v kuchyni. Vetram aj hodinu potom.
@tundra áno, to bol aj moj napad, ze zapalovac, tak s nim to chytí alebo aj so zapalkoi, ale ktovie kde je pricina.
Este nove zistenie:
ked sa nadvihne/naklopí to ploché čierne, tak plyn ide o 1-2mm vyssie a chyti aj slabú iskru, ale zas asi to nieje ok.
Lebo to cierne je našikmo, radsej to tak neskusam už.
Takže treba asi odborníka. Myslím,že aj mne niečo nastavoval, lebo plamen bol slabý. Isto to vyriesi.
Aky stary je sporak?Mozno su trysky spinave,treba rozobrat a vycistit ...
Ak ma sporák viac ako 15 rokov treba kúpiť nový.mne keď pred rokom montoval plynar nový tak mi povedal že sporák starší ako 15 rokov môže mať vplyv na krátenie poistného plnenia a neodborným zásah nevyplatenia poistného plnenia. A že on neodporúča opravy starých plynových sporakov
@lukbe diky, skusime, nech sa nemusim babrat so zapalkami, ked to ma mat silnu iskru.
@tundra asi 30 @katulienkax nie je poistka.
Tak po 30. rokoch by som už radšej menila, ako volala opravara.
@lukbe je to dobry napad, ale vzdy dam veci, ktora doteraz super fungovala, este jednu sancu.
Tak odbornik sa nan este moze pozriet a ja budem mat ciste svedomie, ze moje zasady zostali zachovane.
A mozno este bude poriadne iskrit.
Aky to je sporak,vies znacku a typ?
Ja mam jeden horak taky, ze 80% zivotnosti nefunguje. Obcas ano. 3x sme dali po 60e za "opravy" po ktorych je to opat ako predtym. Proste nejde, a o 5min.zrazu ide. Je uz starsi, ale toto bolo od zaciatku. Niekedy plyn, niekedyiba iskra..podla mna, chybny kus z vyroby

vsade alebo iba na jednom horaku a ostatne su ok?