Podlahové krytiny pre podlahové kúrenie - vinyl, laminát, dlažba
Ahojte baby. Idem sa s vami poradiť ohľadom podlahových krytín pri podlahovom kúrení. V novom dome sme si dali podlahové kúrenie a neviem či je lepšie dat na to vinyl, laminát alebo dlažbu. Ja by som chcela dlažbu s dekorom dreva všade. Ale nieje v lete studená? Keď sa nekúri. Prosím píšte len tie, ktoré máte dlažbu na podlahovom
@melanta ja tiež nosím stále papuče ale muž nie a ani malý. U známych majú aj dlažbu aj podlahu. Pri kúrení tá dlažba lepšie odovzdáva teplo ale neviem čo v lete.. Malý sa mi vala kade tade po zemi tak nechcem mať dlážku úplne studenú (ide o letné mesiace)
Tak podľa mňa je chladná. Muža by som ja osobne neriešila, je dospelý, ak mu bude chladno, dá si papuče. Dieťa neviem ako je staré. Váľať po zemi sa bude iba krátko, podlahu budeš mať roky.
Máme takto ale len v kúpelni a wc a mne je to v lete, ked nie je podlahové zapnuté, studené.
@melanta tak snažím sa prispôsobiť dom nám, nie nás domu
@maca1984 ďakujem toto som potrebovala vedieť. A v ostatných miestnostiach mate co?
Nie je zdraviu prospesne chodit stale po teplej podlahe vraj
Ked je leto, tak je jedno, ze je studena... ani nie je studena, ked je fakt teplo... Studena byva, ked sa nekuri prechodne... vtedy ponozky alebo papuce... Ale to bude vsetko studene...
Naopak, ked rozkuris podlahovku, je to velmi prijemne chodit na boso, lebo to pekne hreje...
Kompozitnú podlahu
Na podlahove je najlepsia dlazba, ale dali sme nakoniec laminat, do wc a kupelne dlazbu, a ta ke dlhsie nahriata teplom ked sa kuri, leto neviem este posudit
Dlazba len v kupelniach, vstup a technicka a ked sa nekuri je citelny rozdiel oproti laminatu. Ja chodim stale bosa, mne by dlazba velmi vadila. Presne preto, ze je studena.
Kompozit sa velmi skrabe (pozri prispevky na fb staviame svojpomocne, aby si rovno netrafila taku nachylnejsiu, pisu tam ludia po roku-dvoch byvania).
Doteraz lutujem, ze do spalni sme nedali koberce (vhodne na podlahove kurenie).
Ak budeme raz prerabat, tak do spalni dam koberce a do kuchybno-obyvacky drevo.
Máme aj dlažbu aj drevo. Za mňa dlažba nikdy viac, okrem chodby a kúpeľne. Neznášam jej tvrdosť a chladná je väčšinu roka, pretože dnešné kurenia idú nízkymi teplotami, takže dlažba má tak max 25 stupňov, aj keď sa kúri. Pocitovo nie je úplne ľadová, ale teda ani teplá. Nikdy som nenosila papuče, až keď sme sa presťahovali do domu. Dnes by som dala drevo alebo kľudne vinyl všade a hlavne do kuchyne, tam najviac postávam a prijala by som čokoľvek iné, ako dlažbu.
Inak spytam sa vas, nemate problem s tym, ze v dome s podlahovym mate stale spinave ponozky, akoby ste tu podlahu nikdy neumyli?
Mame vynil v obývačke aj v kuchyni a nemenila by som, ja so synom chodíme celý rok bez papuc 🙂 keď ideme nachvilu k susede, ktorá má dlažbu, je to celkom studené v lete a my napríklad ani nekurime celý deň, občas len prikurime, hlavne na noc, takže ani v zime nebudeš mať stále teplú podlahu, ak nebudeš kúriť hodiny v kuse.
My mame dlažbu v celom dome a podlahovku nemáme. V lete je to maximálne ok. Podlaha je príjemná aj na bodu nohu. V zime už musíme mat papuče ale nie je to žiadny extrém že by bola studena len ja na pocit chladnejšia.
@13uzivatelka11 ja mam tiez taky a za mna cele zle. Ostavaju skvrny, flaky, skrabance a veeeeelmi tazko sa to cisti. Co pouzivas len mop alebo nieco viac ?
@juliacenc parný mop, mame dve mačky a dieťa a za 6 rokov vyzerá stále dobre ta dlažba 🤷♀️ a to jej mačky dávajú zabrať.. Práveže lacnejší laminát, ktorý máme na poschodí vyzerá oveľa horšie.
My mame aj dlazbu, aj plavacku laminatovu. Takze, ked kuris, je to skoro jedno, ale skor citis teplo na tej dlazbe, ako na plavacke. Ale bez kurenia je ten laminat prijemnejsi. Ale po skusenostiach s laminatkou (a nie lacnou), ako sa oskrabuje vrchby dekor pri kazdej prkotine, tak uz by som vsade dala dlazbu v dekore dreva. Neviem, co je to za kvalita, ale v byte sme mali lacnak a toto sa nam tam nerobilo v takomto rozmere, ked porovnam 10 rokov v byte a 3/4 roka v dome.
S vinylom nemam skusenost.
My mame nastavenu teplotu vody 30 stupnov, v zime, ked mrzlo, sme museli zvysit, lebo nestihalo vykurit. Ale my mame stary dom, s dost blbou orientaciou na svetove strany a este nam zaclana susedove vysoky dom z juznej strany.
Spinave ponozky - no nestiham upratovat tak casto, takze ano, mame spinave ponozky, ale to nie je podlahou 😅🤣. Este mame vsade take natrusene kusky zmoliek z ponoziek, ale to nam robi susicka, v kuse medzi prstami tmave zmolky 🤣. Toto tiez nie je podlahou.
mame podlahove kurenie a dlazbu v chodbe a kupelniach a skitocne ani raz mi nenapadlo, ze fuj aka je chladna na nohy. ani v lete ci na jar ked uz nekurime. dlazba je porcelanova, mozno ma ine vlastnosti ako keramicka, neviem, doma vobec nenosime papuce. bzvala som v byte, ktory bol prizemny a tam boli kachlicky ako lad, takze mam skusenost. u nas v dome ale nie
My sme mali všetko. Najprv laminát. To bolo cele zle, nemala som ten pocit tepla od nôh, neskôr sme dali do väčšiny domu dlažbu. Tá bola v zime fajn ale v lete to bolo príliš chladne (a ďalšia vec, čokoľvek mi spadlo tak sa rozbili a mne teda veci padajú často 😂) no a na vinyl nedám dopustiť. Je to pekne, ľahko udržateľne a opraviteľne (mame lepený), cítiť cez to príjemne teplo a zároveň to nie je chladne keď sa nekúri. Jedine by som si pri vinyle dala pozor, keď si dáš svetlu farbu (mam svetlosivu), ma mierne ryhy do ktorých keď zájde špina čo zájde tak to vyčistis len kefovanim alebo parným čistiacom.

Máme dlažbu v celom dome a neviem, či je studená. Nosíme papuče alebo teda šľapko papuče. Tým, že máme veľké miestnosti, ja som chcela veľkoformátovú dlažbu a neriešila som, či bude studená, keďže nikdy som doma nechodila bosá.