icon

Pomáha umývačka riadu šetriť čas v domácnosti?

any_soj
30. jan 2025

Ahojte
Priestorovo máme kus problém ju umiestniť, museli by sme meniť časť linky. Máme teraz dobrú možnosť kúpiť z druhej ruky a už dávnejšie to zvažujeme.
Popri 3 malých deťoch.
Je to reálna pomoc? Ide nám o šetrenie času, ktorý by som mohla venovať deťom. Doteraz som to brala tak, že o chvíľu budú umývať oni. Ale v domácnosti je aj tak dosť roboty, s ktorou budú môcť pomáhať...
Len mne sa zdá, že veď treba to tam naložiť, vyložiť... - reálne to šetrí čas?
Ďakujem 🙂

Strana
z4
livi
31. jan 2025

ja po xy rokoch som si umývačku presadila, kedy muž tvrdil, že nám ju netreba 😀 pre mňa neskutočná pomoc a nehovoriac o mojich večne suchých rukách, ktoré mám konečne v oveľa lepšom stave, odkedy neumývam ručne..sme piati a to už bolo fakt o držku tie riady...

evansova
31. jan 2025

@emasss111 veru tak, ja som sa pocas stavby rozhodla, že ju nepotrebujem a na mieru ribena kuchyna bola bez nej. Po par rokoch bola u nas navsteva z Iranu. Rodiacia, ich dcera a jej dcera. Ked som po obede odniesla riad z terasy do kuchyne, mlada pani trvala na tom , ze ho umyje. Tak sme umyvali spolu. Po chvili za nami prisla aj dcera. Uplne zhrozená sa pýtala: Pani Eva, vy nemate umyvacku riadu?
Tak som ju kupila, kuchyna sa mierne prerobila a dnes suhlasim s tou malickou a nechapem, ako som bez nej mohla existovat.

andymi
31. jan 2025

@any_soj za mňa umyvačka a sušička TOP vynálezy sveta 😀 Riad vkladáme do umývačky priebežne a deti vykladajú na striedačku 🙂

drobcek100
31. jan 2025

@any_soj My sme už len dvaja, ale máme mycku, Je to super a pri troch deťoch si ani neviem predstaviť nemať.Smelo do toho, čas sa dá aj lepšie využiť ako umývanie riadu.

princezna_bosorka
31. jan 2025

@any_soj setri to mega vela casu, no musis ratat s tym, ze niektorych kusov riadu treba mat viac treba rozmyslat, co tam das (ja neumyvam v umyacke plastove krabice na jedlo a ani detsky silikonovy riad, aby dlhsie vydrzal, hoci to do umyvacky moze ist). Tiez vzdy umyjem v ruke riad, o ktorom viem, ze ho rychlo budem potrebovat znova a nestihnem tak rychlo umyvacku naplnit.

margotka17
31. jan 2025

@any_soj ty peries ručne prádlo? Presne tak to je aj s umývačkou. Naložis, zapnes, vyberies. K tomu ešte robot na vysávanie a ty si môžeš s detmi kresliť, ísť vonku..

dianka3
31. jan 2025

@gab1sol Mala som SIEMENS a aj Bosch a na prd obe 😮‍💨😑

evka252
31. jan 2025

@any_soj Samozrejme umyvacka riadu a sušička na šaty sú najlepšie domáce spotrebiče 😊😊😊

ma77
31. jan 2025

Najlepšia vec na svete mám už 2 keď sa mi 1 pokazila a kým sme kúpili 2 prešlo Asi 3 dní a nikdy viac nechcem zažiť ten pocit umývať ručne riad😁

danielle21
31. jan 2025

@doriiis suhlasim

lulu0123
31. jan 2025

Predstav si prat pradlo v rukach a v pracke.Asi taky rozdiel to je.Uvidis,ze budes lutovat len to, ze ste ju nemali skor.Ja nechapem preco sa jej niekto v dnesnej dobe brani.

any_soj
autor
31. jan 2025

@lulu0123 hlavne kvôli miestu... Sme v paneláku, chceli sme zväčšiť kuchyňu a ja som veľmi chcela veľkú vaňu. Takže v kúpeľni už nie je miesto na nič. Práčku máme v kuchyni v linke. Už je reálne problém vyriešiť ďalšie miesto s napojením na vodu. Že proste treba veľa vecí meniť. Ale ideme do toho

galinotchka
31. jan 2025

@00momo Vynašla ju žena Josephine Garis Cochran. Ako inak...? Nás je doma 5, každý deň varíme a ide niekedy chúďa aj 3 za deň.

rusalkablack
31. jan 2025

Ja som bez milosti vyhodila linku, tiez som mala málo miesta. Je to najgenialnejsi vynález, hned po automatickej práčke. Mám velku, operie v 2 kybloch vody, co pri rucnom umyvaní nedáš. Keď som ju kúpila, nemala som ešte hotový odpad, tak som hadicu vystrcila cez okno, a tešila som sa , ako voda šlopoce do jarku medzi domami :D

janikm
31. jan 2025

Kym sme mali jedno dieta este sa dalo, v momente ako sa narodilo druhe a zacalo sa plazit a dvihat nam cely system padol😀 v priebehu dvoch tyzdnov sme kupovali umyvacku a roboticky vysavac😀

evaplev
31. jan 2025

No umývačka je hneď po práčke najlepšia vec v domácnosti. My napríklad máme umývačku v kúpeľni lebo v kuchyni nemám pre ňu miesto . Žiadnu skrinku ani nič iné vymieňať za umývačku nebudem aj keď kuchyňu mám veľkú ale plne plnú 🤣. Povedala som si že keď môžu mať práčku v kuchyni ja budem mať umývačku v kúpeľni 🙂. Kuchyňu mám oproti kúpeľni takže to nieje ďaleko. A čas teda ušetrí poriadne. Dokonca deti ju radi vyložia a naložia.

daaaaaska
31. jan 2025

Domácnosť bez umývačky by som už nikdy nechcela.a to som tvrdila (dokým som ju nemala) že je len pre lenivych.najleosia vec stále upratana kuchyňa, ušetria vodu,nakladas postupne vyberieš za 3 minúty. Určite do toho chod pochopíš keď ju budeš mat

lydiaklucarova
31. jan 2025

@any_soj brutalny pomocnik. Tiez mame 3 deti,vela varim, peciem. Z riadu by sme sa zblaznili. Vrelo odporucam!

lulu0123
31. jan 2025

@any_soj Bude to stáť za to,uvidíš.

viky173
31. jan 2025

ja si bez nej neviem uz ani predstavit zivot :D

domkakvet
31. jan 2025

@any_soj ano usetri ti to dost casu.

iwanka222
31. jan 2025

Perfektna vec. Ked mam volno zapnem pracku, umyvacku, zapnem roboticky vysavac a mozem sa venovat malemu.

luccija
31. jan 2025

@any_soj my, keď sme boli v 2 izbovom byte sme mali tiež problém s kúpeľňou a prackou, tak práčka išla do rolldoru do chodby prerobili sme vodu a mohli sme mať rohovu vaňu a viac miesta.Prave sme minule spomínali,keď sa nám pokazila umývačka, že keď bola dcéra mala jeden kúpal, druhý umýval haldy riadu a vždy bol plný odkvapkavac, alebo drez.Aj sušičku či robot by som ozelela, ale umývačku nie

wiwewa1995
1. feb 2025

@any_soj tiež máme v kuchyni práčku ale na umývačku sa miesto muselo nájsť 😅 aj na robotický vysávač sa našlo miesto a to mám tiež 3 deti z toho ročne dvojičky , aj to je veľka pomoc plus sušička na chodbe. Všetky tieto veci šetria čas

any_soj
autor
2. feb 2025

@wiwewa1995 aj my sušička na chodbe :D práčka je zhora plnená, úzka, není šanca teda vymeniť za kombi

tinnky
6. feb 2025

Nevedela by aom uz bez mycky zit,ide mi jiekedt aj 2x za den a to mam tu najvscsiu

denimol
12. feb 2025

@doriiis Súhlasím, mám tiež umývačku, sušičku a robotický vysávač. Sú nepostrádateľné.

Strana
z4