Pomáha umývačka riadu šetriť čas v domácnosti?
Ahojte
Priestorovo máme kus problém ju umiestniť, museli by sme meniť časť linky. Máme teraz dobrú možnosť kúpiť z druhej ruky a už dávnejšie to zvažujeme.
Popri 3 malých deťoch.
Je to reálna pomoc? Ide nám o šetrenie času, ktorý by som mohla venovať deťom. Doteraz som to brala tak, že o chvíľu budú umývať oni. Ale v domácnosti je aj tak dosť roboty, s ktorou budú môcť pomáhať...
Len mne sa zdá, že veď treba to tam naložiť, vyložiť... - reálne to šetrí čas?
Ďakujem 🙂
@emasss111 veru tak, ja som sa pocas stavby rozhodla, že ju nepotrebujem a na mieru ribena kuchyna bola bez nej. Po par rokoch bola u nas navsteva z Iranu. Rodiacia, ich dcera a jej dcera. Ked som po obede odniesla riad z terasy do kuchyne, mlada pani trvala na tom , ze ho umyje. Tak sme umyvali spolu. Po chvili za nami prisla aj dcera. Uplne zhrozená sa pýtala: Pani Eva, vy nemate umyvacku riadu?
Tak som ju kupila, kuchyna sa mierne prerobila a dnes suhlasim s tou malickou a nechapem, ako som bez nej mohla existovat.
@any_soj My sme už len dvaja, ale máme mycku, Je to super a pri troch deťoch si ani neviem predstaviť nemať.Smelo do toho, čas sa dá aj lepšie využiť ako umývanie riadu.
@any_soj setri to mega vela casu, no musis ratat s tym, ze niektorych kusov riadu treba mat viac treba rozmyslat, co tam das (ja neumyvam v umyacke plastove krabice na jedlo a ani detsky silikonovy riad, aby dlhsie vydrzal, hoci to do umyvacky moze ist). Tiez vzdy umyjem v ruke riad, o ktorom viem, ze ho rychlo budem potrebovat znova a nestihnem tak rychlo umyvacku naplnit.
@any_soj ty peries ručne prádlo? Presne tak to je aj s umývačkou. Naložis, zapnes, vyberies. K tomu ešte robot na vysávanie a ty si môžeš s detmi kresliť, ísť vonku..
Najlepšia vec na svete mám už 2 keď sa mi 1 pokazila a kým sme kúpili 2 prešlo Asi 3 dní a nikdy viac nechcem zažiť ten pocit umývať ručne riad😁
@doriiis suhlasim
Predstav si prat pradlo v rukach a v pracke.Asi taky rozdiel to je.Uvidis,ze budes lutovat len to, ze ste ju nemali skor.Ja nechapem preco sa jej niekto v dnesnej dobe brani.
@lulu0123 hlavne kvôli miestu... Sme v paneláku, chceli sme zväčšiť kuchyňu a ja som veľmi chcela veľkú vaňu. Takže v kúpeľni už nie je miesto na nič. Práčku máme v kuchyni v linke. Už je reálne problém vyriešiť ďalšie miesto s napojením na vodu. Že proste treba veľa vecí meniť. Ale ideme do toho
@00momo Vynašla ju žena Josephine Garis Cochran. Ako inak...? Nás je doma 5, každý deň varíme a ide niekedy chúďa aj 3 za deň.
Ja som bez milosti vyhodila linku, tiez som mala málo miesta. Je to najgenialnejsi vynález, hned po automatickej práčke. Mám velku, operie v 2 kybloch vody, co pri rucnom umyvaní nedáš. Keď som ju kúpila, nemala som ešte hotový odpad, tak som hadicu vystrcila cez okno, a tešila som sa , ako voda šlopoce do jarku medzi domami :D
Kym sme mali jedno dieta este sa dalo, v momente ako sa narodilo druhe a zacalo sa plazit a dvihat nam cely system padol😀 v priebehu dvoch tyzdnov sme kupovali umyvacku a roboticky vysavac😀
No umývačka je hneď po práčke najlepšia vec v domácnosti. My napríklad máme umývačku v kúpeľni lebo v kuchyni nemám pre ňu miesto . Žiadnu skrinku ani nič iné vymieňať za umývačku nebudem aj keď kuchyňu mám veľkú ale plne plnú 🤣. Povedala som si že keď môžu mať práčku v kuchyni ja budem mať umývačku v kúpeľni 🙂. Kuchyňu mám oproti kúpeľni takže to nieje ďaleko. A čas teda ušetrí poriadne. Dokonca deti ju radi vyložia a naložia.
Domácnosť bez umývačky by som už nikdy nechcela.a to som tvrdila (dokým som ju nemala) že je len pre lenivych.najleosia vec stále upratana kuchyňa, ušetria vodu,nakladas postupne vyberieš za 3 minúty. Určite do toho chod pochopíš keď ju budeš mat
@any_soj brutalny pomocnik. Tiez mame 3 deti,vela varim, peciem. Z riadu by sme sa zblaznili. Vrelo odporucam!
ja si bez nej neviem uz ani predstavit zivot :D
Perfektna vec. Ked mam volno zapnem pracku, umyvacku, zapnem roboticky vysavac a mozem sa venovat malemu.
@any_soj my, keď sme boli v 2 izbovom byte sme mali tiež problém s kúpeľňou a prackou, tak práčka išla do rolldoru do chodby prerobili sme vodu a mohli sme mať rohovu vaňu a viac miesta.Prave sme minule spomínali,keď sa nám pokazila umývačka, že keď bola dcéra mala jeden kúpal, druhý umýval haldy riadu a vždy bol plný odkvapkavac, alebo drez.Aj sušičku či robot by som ozelela, ale umývačku nie
@any_soj tiež máme v kuchyni práčku ale na umývačku sa miesto muselo nájsť 😅 aj na robotický vysávač sa našlo miesto a to mám tiež 3 deti z toho ročne dvojičky , aj to je veľka pomoc plus sušička na chodbe. Všetky tieto veci šetria čas
@wiwewa1995 aj my sušička na chodbe :D práčka je zhora plnená, úzka, není šanca teda vymeniť za kombi
Nevedela by aom uz bez mycky zit,ide mi jiekedt aj 2x za den a to mam tu najvscsiu

ja po xy rokoch som si umývačku presadila, kedy muž tvrdil, že nám ju netreba 😀 pre mňa neskutočná pomoc a nehovoriac o mojich večne suchých rukách, ktoré mám konečne v oveľa lepšom stave, odkedy neumývam ručne..sme piati a to už bolo fakt o držku tie riady...