Pomôžu zatemňujúce závesy znížiť teplotu v byte?
Ahojte myslíte že pomôžu zatemnujuce závesy aj co sa týka tepla v byte ? Celé leto nám tu svieti slnko od cca 11h až do západu takže už teraz tu máme veľké teplo a to ani nehovorím keď bude vonku 35°. Myslíte že pomôžu keď budu tieto závesy? Doteraz som len ráno zatvarala vetračku a zatiahla žalúzie ale nepomáha to. Klímu nemôžme... A mobilné sú vraj hlúposť a na nejakú extra drahú zase nemám
Nepomozu velmi. Skor pomozu biele zavesy, ktore tienia slnko aby neprazilo dnu ale zaroven sa nerozhrievaju od slnka cez sklo.
Skus este pouvazovat o reflexnych roletach, ma ich aj Jysk
Nepomôžu. My ich mame. Problem je, ze slnko rozpali sklo v okne a tie sálajú teplo do izby, zavesy su az za oknom. Nam pomohli jedine rolety pred oknom. Tie zachytia vskoro vsetko teplo a tym padom nie su okna rozpálené.
Ja mam tiež vonkajšie rolety, a dosť veľa pomôžu. Neprepustia slnko na okno, takže okná nie sú prehriate.
Ja osobne v lete v spalni ani neviem ze je leto. Hned rano poriadne vyvetram, zastriem zaluzie, zatiahnem zavesy (ale take fakt zatemnovacie, tazke, huste vlakno) a vecer ked ideme spat je v izbe prijemne. Cez den tam davam dceru spat na obedny spanok a skvelo sa vzdy vyspi.
Nepomôžu. My ich mame. Problem je, ze slnko rozpali sklo v okne a tie sálajú teplo do izby, zavesy su az za oknom. Nam pomohli jedine rolety pred oknom. Tie zachytia vskoro vsetko teplo a tym padom nie su okna rozpálené.
@mistymay33 tie klasické termo rolety napríklad z jysk sa tak asi nebudú dat použiť však? Tie sa montujú do vnútra oficiálne a nie von. Originálne vonkajšie rolety nemôžem kúpiť a ani dat robiť. Byt nieje môj
My zaťahujeme zatemnovacie rolety, pomáha to aspoň niečo, ale je úplná tma. Sestra si dala vonkajšie fólie na okná a okno sa nezohrieva, chváli si to. Ale musia byť vonkajšie, napr toto https://ninety.sk/protislnečná-okenná-fólia
Rodicia si minuly rok dali folie na okna a pomohlo to. Nebol taky strasny upek v izbach.
My zaťahujeme zatemnovacie rolety, pomáha to aspoň niečo, ale je úplná tma. Sestra si dala vonkajšie fólie na okná a okno sa nezohrieva, chváli si to. Ale musia byť vonkajšie, napr toto https://ninety.sk/protislnečná-okenná-fólia
@slavkadi vy mate tie vnútorné ano ? Tma mi až tak nevadí. Tie dva mesiace vydržíme ale to teplo je hrozne. A hlavne keď varím alebo ideme spať. To otvorím okna keď už je tma ale to nič.. teplo stojí.. lebo ved aj vonku je tak nás zachranuju len búrky a poriadny vietor.. ale tiež len na chvíľu 🤣
Nám aj celkom hej. Ale musia byť hrubé, kvalitné.
aj ventilator dokaze schladit vzduch...
Ano pomoze to...ale bude v izbe fakt tma
My sme dávali fólie na okna, zatemňovacie závesy a ventilátor. Pomohlo trochu. Na juh okna to je za trest.
Neviem, nepoznam tie rolety. Este termofolie su fajn… ale naozaj roletam alebo žalúziami pred oknom a klimatizácii sa nic nevyrovná ak mas okna na slnečnú stranu. Proste to slnko rozpali sklo a vznikne skleníkový efekt.
My sme na 11. poschodi, este je nad nami jedno, ked je teplo, nepomoze ine ako klima, teplo k nam stupa hlavne zdola. Mali sme aj vonkajsu termo sietku/zaluziu, ona to teplo trosku podrzala von, ale ako vravim, onno slo aj zdola a nedalo sa to vydrzat bez klimy. Kolke ste poschodie?
kocky tie folie na okna odrazaju teplo tym, ze su zrkadlove alebo nie su zrkadlove a je v tom iny figel?
My máme aj biele, aj zatemnovacie. Treba ráno vyvetrat a potom zatiahnut všetko, čo sa da. Je to lepšie. Minulý rok som napr.davala ešte mokre plachty,ktore som zacvikla do okien,tiež to nebolo žiadne terno,ale tak to sme nemali ešte tie zavesy.
Áno máme zatemnovacie rolety vnútri, aj s koľajnickami po bokoch, takže aj keď je sklo teplé, nemá sa kade to teplo dostať dnu. Možno vyskúšame aj tie fólie zvonku, čo mi sestra poradila.
Trosku pomozu,ale ak ti pecie slnko od 11 az do vecera,tak ten rozdiel ani nezbadas.
No fyzika hovori, ze nepomozu. Celu slnecnu energiu totiz vlastne pohltia tie zavesy a tie su uz v miestnosti. Biele by aspon cast odrazali hned naspat. Tepelne ziarenie uz sklo neprepusta (princip sklenika). Takze pomoze iba zatemnenie zvonka, cize externe zaluzia, slnolamy a podobne. Pripadne folie, ktore znizia slnecne svetlo, ale to potom aj v zime.
Ja osobne v lete v spalni ani neviem ze je leto. Hned rano poriadne vyvetram, zastriem zaluzie, zatiahnem zavesy (ale take fakt zatemnovacie, tazke, huste vlakno) a vecer ked ideme spat je v izbe prijemne. Cez den tam davam dceru spat na obedny spanok a skvelo sa vzdy vyspi.
@ella1234 mas tam okna na juh? Podla mna nie.
My sme v byte mali spalnu na SV a tam z rana svietilo slnko a cely den nie a bolo tam fajn celkom, ale obyvacka a kuchyna bola na JZ a svietilo tam od 11 do vecera. Takze sklenik. Tu v dome mame na juh susedove vysoky dom a je blizko, plus este presah na streche 1 m a izby su potom na SZ. V zime slnko nemame v izbach, v lere sa to da zniest.
Spalna je na JV a teda tam svieti slusne a uvazujeme o externych zaluziach, asi len tam teda. Inde netreba.
Pomôže iba to, čo je pred oknom. A klíma
Vonkajšie rolety, tie ale uberú veľa svetla.
Ideálne sú vonkajšie žalúzie, tie sa dajú nastaviť tak, aby blokovali priame žiarene, ale svetlo dnu pustia.
Avšak inštalácia bez predprípravy je náročna a hneď po klíme je to najdrahšie riešenie.
Možno už píšem neskoro, ale nám veľmi pomohli zavesy. Máme aj žalúzie. Veľa som sa radila, chodila po nákupných centrách, galanterkach, radila s krajčírkou co kúpiť a aké garnize, také a onake... A vieš čo? Raz mi mamina vraví, že má dba kusy veľkých diek.. Ja že na okno?? Áno, sú krásne, obrovské a najlepšie na zatemňovanie. A úplne zadarmo
Skôr alobalova hrubšia folia , a vonkajšie rolety
Pomôžu..stiahli nám teplotu cca o 4 stupne,byt orientovaný na západ, východ.
Ale tento rok sme už dali klimatizáciu do celého bytu
Pomôžu. Nam svieti do spálne od božieho rana do cca obeda a pokiaľ nechám zatvorené okno, stiahnuté žalúzie a zatiahnuty záves tak pohoda.
Sú aj fólie ktoré sa lepia zvonku aby odrazili slnko a znížili teplo vnútri tým pádom.
Sú aj fólie ktoré sa lepia zvonku aby odrazili slnko a znížili teplo vnútri tým pádom.
@o_zuzka123456 na office mame take folie. Ako robi to pocitovo dost. Ale je cez ne taky fakt "smutny" pohlad, ze domov by som si to nedal. Navyse to viac zrkadli sklo a narazaju do toho vtaci.
V robote sme si zvonka nalepili tie fólie z lekárničky. Nemáme klímu a máme tam fakt peklo.

Ja mam pocit, ze pomahaju - ale nemam ich dlho, ja som ich primarne kupovala kvoli malej a spanku v lete. Ale je tu prijemne, uvidime, ked pridu vacsie teploty ale zatial sme spokojni