icon

Postavili ste murovaný bazén vrátane technológie do 20 tisíc eur?

19. aug 2023

Myslím tento či minulý rok, pretože ceny sa extrémne zmenili. Dali sme si urobiť nejaké ponuky, čítali sme aj diskusie a ceny sú diametrálne odlišné. Za túto cenu to asi neurobíme na kľúč, takže čiastočne svojpomoc bude nutná.
Ale ak by to šlo cez 20, tak do toho nepôjdeme. Zaujímala by ma preto vaša skúsenosť, nejaké postrehy, skúsenosti, kľudne fotky 😊

Strana
z2
jana005
19. aug 2023

Ahoj, urobte si to svojpomocne, bazén do zeme, salovacie dielce a na to fóliu a výjde ťa to omnoho menej. Plus aj so zastrešením sa zmestíš do tej ceny

tenerifka
19. aug 2023

na murovanom bazene je najdrahsia ta zakladna stavba/beton, potom je dolezite, ci to bude na chlorovu alebo solnu dezinfekciu (solna je podstatne drahsia),aky bude mat povrch (je ine dat len nater alebo plast a ine gresite-porcelan) no a samozrejme na velkosti. Kvalita betonu je velmi dolezita, ak to nebude dobre spravene, je to pruser, tak ak svojpomocne, neh to robi niekto, kto ma skusenost.
My mame moderny, dlhy a uzky bazen (9m x 2,5m) a robila nam ho firma, solna filtracia,automatika co sa pristrojov tyka, gresite a pred 5-timi rokmi nas vysiel do 30 000

autor
19. aug 2023

@tenerifka na Slovensku je najdrahsia technologia. Drahsia ako stavba.

autor
19. aug 2023

@jana005 robili ste si?

tenerifka
19. aug 2023

a este nezabudni na vyhrievanie, my to velmi vyuzivame v zime, ale na Sk bude treba asi aj v lete, my ju mame teraz off, ale inak je napojene na fotovolticke panely

autor
19. aug 2023

@tenerifka na murované bazény sa dávajú fólie. Teda aspoň to sa chystáme my, soľná stojí asi “len” o 500-1000 eur viac. Áno aj ohrievanie by sme chceli, nech predĺžime sezónu. Fotovoltické niekedy v budúcnosti, všetko sú to pálky 🙈. Ale tie ponuky.. keď čítam modrú strechu, tak ľudia to postavili po minulé roky oveľa lacnejšie, pomaly o 50% menej ako firmy na kľúč. Len je to na veľa rokov, malo by to byť urobené kvalitne.

vkatush
19. aug 2023

Ujo pred rokom alebo dvoma si myslel, že sa zmestí do svojej ceny, ktorú mu povedali (neviem už koľko to bolo) a to väčšinu robil svojpomocne. Nakoniec to bolo skoro 2x toľko, musel si požičiavať na dokončenie a to ani kryt nemá, vyhrievanie, sezóna krátka, rýchlo schladí vodu pri tomto počasí (bez krytu by som veľký bazén ani nerobila, on má teplú vodu 1.5 mesiaca a my 3-4).

My sme robili pred asi 8 rokmi a tuším to bolo okolo 13, možno 15.

autor
19. aug 2023

@vkatush ale nevieš asi koľko ho to nakoniec vyšlo však? Ak to ide človek robiť svojpomocne musí mať tiež do detailu všetko rozplánované, ale vždy sa nájdu nejaké položky navyše..

jana005
19. aug 2023

Áno, robili.
Svojpomocne, vyšlo to myslím cca 3tisic eur.
Pred asi siedmymi rokmi.
Len mi nemáme fóliu, ale iba farbu. Fólia by vyšla cca ďalších dvetisíc.
Lenže teraz nám prvýkrát po tých rokoch uteká voda, tak chceme dať fóliu.
Filtráciu máme pieskovú.
Zastrešenie máme vysoké, myslím, že stálo 6800eur.
Zastrešenie treba určite, bez neho bola voda studená.
Takto sa deti kúpu, ak je chladnejšie alebo prší.
Voda je fajn cca od júna do septembra.

jana005
19. aug 2023

Manžel robil všetko sám s pomocou kamarátov.
Dával salovacie dielce, lepidlo, sieťka, neviem či adhezny mostík alebo také niečo 😁, a na to farbu do bazénov

autor
19. aug 2023

@jana005 sikovny super 👏

vkatush
19. aug 2023

Že vraj tiež do 15 tisíc, ale bolo by menej, len on si k tomu postavil "domček", kde je piesková filtrácia a wecko.
Bazén, ktorý je vstavaný do zeme (ten taký skelet so schodami) tuším to má nejak 3x6/7 metrov ? (Asi, ja mám blbý odhad na dĺžky 😂).

Len on nemá kryt. Ten určite daj. Kúpeš sa od mája/júna do septembra bez problémov, my sme sa minule počas búrky s krúpami kúpali. Teplá voda, neriešiš bordel, čo tam vietor donesie, aj keď fúka, dá sa kúpať, lebo to kryje,...

lula313
20. aug 2023

Kryt potrebujete, lebo si tým predĺžite o niekoľko mesiacov sezonu. Jedna známa má napr po týchto chladných dňoch, ktoré boli do minulého týždňa úplne studený bazen a nemôže sa kúpať. Dalsi znamy robil prestresenie minuly rok 3x7,5 a stalo ho to 12 tisic, to je jedna z najväčších poloziek

autor
20. aug 2023

@lula313 priprava na prestrešenie bude. Takže buď sa spraví hneď, alebo neskôr. Teraz máme fóliu, ktorá drží teplotu, nejaké možnosti sú. Asi nie až také dobré ako prestrešenie, ale aspoň niečo. Akurát to asi nebudeme robiť hneď. A budeme mat tepelné čerpadlo. Ak sa vôbec do toho bazéna pustíme 😅

autor
20. aug 2023

@vkatush jediný problém čo mám s prestrešením je, že sa mi to vizuálne strašne nepáči. No ale viem že to bude treba.

vkatush
20. aug 2023

My sme mali fóliu, ale ono to neudrží pri chladných dňoch alebo nociach tú teplotu. Stačí jeden blbý deň a máš týždne vyhrievania v keli. A to sme aj solar používali, proste fólia bola málo.

Sú nízke aj vysoké prestrešenia, ak sa ti to nepáči, šla by som do nižšieho. Samozrejme ponuky a vizualizácie od viacerých firiem a už si vyberieš. Snáď niečo nájdeš, čo sa ti bude páčiť 🙂

autor
20. aug 2023

@vkatush práve mi poslali ponuku so zastrešením na 47 tisíc 🙈. Tá fólia nám udrží teplotu vo veľkom bazéne ale stojatom.

vkatush
20. aug 2023

😱😱😱😱😱😱😱
Áno, zatiaľ stačí fólia 😂😂

47 tisíc ??? Preboha!!! Opľula som si obed vodou.
My sme tuším z Mountfieldu kupovali, ale bolo to nejak 6-7, keď si dobre pamätám.

elizita
20. aug 2023

Tie ceny sú extrém.. my máme v pláne tiež bazén cca 6,5x3m, murovaný tiež a rátame do 15tis.. za 30tis mi pred rokom nacenili nerezový bez zastrešenie . A dávali ste si nacenovat prelivovy?

autor
20. aug 2023

@vkatush tie plastove su o poznanie lacnejsie

autor
20. aug 2023

@elizita to ani neviem aký je 😀

elizita
20. aug 2023

Ako si zadala žiadosť o cenovú ponuku? O skimmer alebo preliv? To je v cene asi dosť odlišné.

autor
20. aug 2023

@elizita chcela som murovany bazen. Aj tam je to rozdiel?

autor
20. aug 2023

@elizita nepamätám sa, že by som to tam vypĺňala

elizita
20. aug 2023

Jasné. Skimmer je s tými "rukávmi" vody a prelivovy je čo je voda až po vrch a voda sa prelieva do odtokové okolo bazéna . Takýto potrebuje aj o dosť viac miesta pri rovnakých rozmeroch ako skimmer

autor
20. aug 2023

@elizita ďakujem. Tak ten prelivový, nad tým sme nerozmýšľali. Síce neviem čo sú to rukávy vody 😁, ale bude to asi ono

autor
20. aug 2023

@vkatush ahaaa diky

elizita
22. aug 2023

Sorry,autocorrect to bol 😹

reisi
1. sep 2023

Nie, nepostavili. Bolo to viac. Ale zalezi od viac faktorov.

Strana
z2