icon

Poštové schránky v bytovke

simona2001
18. feb 2023

Ahojte,
chcem sa opýtať. Sme ešte len čerstvo nasťahovany v podnajme v byte. A ide o to ze postove schránky su vo vnútri bytovky a nie zvonka.
Chcem sa spýtať, či sa nejako poštárka dostane dnu keď vlastne dvere sú zamknuté tie vchodové.
Lebo nechcem aby sa stalo náhodou to, že si dám zaslať nejaký dôležitý dokument na tu adresu a mi to ani nedôjde.
Ďakujem za info.

Strana
z2
cacianka
18. feb 2023

@tomika nie je potom lepšie sa spýtať susedov, aký majú systém ? Lebo je viac možností, preto ťa irónia na otázku

mikadooo
18. feb 2023

@simona2001 Naša poštárka má kľúče od vchodov, kde roznáša poštu. Aj tak ale zvoní ľuďom, pre ktorých má doporučené listy, alebo do vlastných rúk, atď.

zuzuliennka1
18. feb 2023

@petulda333 aj u nas tak, tiez mame schranky vnutri bytovky a postarka zazvoni, resp. vzdy niekto ide dnu/von, tak ju pustia

zuzuliennka1
18. feb 2023

@slovakboy nerobi, ale vzdy sa rano najde osoba, ktora z bytovky bud odchadza, alebo vchadza a ti postarku pustia 🙂 a ak by aj nikto nesiel, urcite ma minimalne jednu zasielku na dorucenie do vl. ruk, zazvoni a niekto ju uz pusti

annm81
18. feb 2023

@cubo2 Čo už narobíš, keď je človek dobrák a chce pomôcť...

@cacianka Áno, už len v najstarších legendách sa hovorí o tom, aký bol prvotný účel poštových schránok... v hmlovine zabudnutia ostávajú dávne časy predtým, ako niekoho napadla geniálna myšlienka umožniť k nim prístup poštárov.

prasiatko30
18. feb 2023

Ked sa uz tak bojis o dolezite listy zaktivuj si po box na poste a budes siho chodit vyberat sama na postu - tam sa postarka urcite dostane a doruci

kristiii
18. feb 2023

@simona2001 nemyslím si, že sa ti tu niekto vysmieval, len nám to prišlo také milé úsmevné, že sa toto niekto pýta 🙂 teda aspoň ja to tak beriem, lebo som sa nad tým fakt nikdy nezamýšľala..proste pošta odjakživa (cca od mojich 10 rokov, čo žijem v paneláku) "chodila". A veru ma nenapadlo, že poštárka má pravdepodobne čip od nášho vchodu, skôr som si myslela, že vždy niekomu zazvoní 🙈 Tak nie som o nič múdrejšia ako ty. Mňa na našej poštárke skôr zaujalo, prečo som našla nedávno v schránke žltý lístok označený ako adresát nezastihnutý, keď som bola celý deň doma 🤔

petko81
18. feb 2023

@simona2001 ja robím doručovatelku a máme toľko kľúčov že o 2kg viac čo musíme ešte poštu vláčiť a kľúče od každého vchodu.
Neboj určite ti dôjde všetko

cacianka
18. feb 2023

@kristiii kus pohodlia pre poštárku (lemrava je), a v drvivej väčšine nie sú ľudia doma,ani ty, v čase keď chodí po rajone

petrahl
18. feb 2023

@simona2001 🤣 nie, schránky máte vo vchode len na parádu a poštárka všetku poštu zasielanú na vašu adresu rituálne páli doma v sude 🤣

lesanka845
18. feb 2023

Tiež som postarka a môžem potvrdiť,máme kľúče aj čipy.Ale aj vchody,kde přoste kľúč nedajú.A to zvonenie je riadna otrava a hlavne to zdržuje.A mnohokrát ,ešte vynadaju,že ich zvonenie ruší.Takze mám na rajone aj také vchody,do ktorých je problém sa dostať.

Strana
z2