Používala som namiesto soli prášok do umývačky
Baby prosím pomoc! Používam umývačku asi pól roka, (predtým sme nemali) a v DM mi pani odporučila “sol” no dnes po pól r používania som zistila, že to sol nieje ale je to prášok. Prosím, môže sa niečo stať umývačka?
Ďakujem

mozu sa natrvalo poskodit senzory umyvacky, a nevztahuje sa na to zarucna oprava, sol sa musi nasypat pred prvym pouzitim umyvky...
@nelca0510 to nie je celkom pravda, sol sa pouziva v umyvacke na zmakcenie vody, ale nie preto, aby sa lepsie umyli riady, ale aby sa vodnym kamenom nezanasali vnutri umyvacky dolezite veci.
teoreticky sa nic stat nemusi, prakticky ale keby vypisala umyvacka nejaku chybu teraz, chybny senzor cohokolvek, ze napr. nebude napustat vodu a pod. - presne ako pise luxus10, nebude sa na to vztahovat zaruka. bude sa to brat tak, ze sa to pokazilo chybnym uzivanim pristroja
@autorka Soľ do umývačky riadu chráni umývačku pred vodným kameňom aj pred rôznymi usadeninami a samozrejme, zmäkčuje veľmi tvrdú vodu.
Nič v zlom, ale Ty si si neprečítala návod na krabici? Nepozrela si pred kúpou resp. prvým použitím na youtube nejaké videá atď.? Nezdalo sa Ti, že to nevyzerá ako soľ?
A určite je to prášok? Z tej foto, čo si dala, to neviem identifikovať (príliš malé písmená a rozmazané). Môžeš odfotiť prednú stranu krabice?
@sovica je to prasok, este je tam aj napisane, ze sa nesmie sypat do zasobniku na sol🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
to je na umyvanie riadu, namiesto tabliet alebo gelu… prasok
No to si tomu dala.. A keď otvoríš nádobku na soľ, ešte tam niečo je? Ci je prázdna

Tak sol sa pridáva kvôli zmäkčeniu vody. Maximálne čo sa mohlo stať je to,že ti neumylo riady ako keby si mala soľ,len tvrdá voda znižuje účinok pracich / umývacich prostriedkov.