Práce okolo domu
Myslíte že je okolo domu veľa roboty? Ideme kupovať novostavbu, jedine čo si budeme musieť urobiť je kvetinová záhradka, bazén a trávnik. To sú veci, ktoré síce záberu viac času, ale potom udržiavať to mi nepríde ako nejaky extra problém. Kvety mám vymyslene tak, aby nezabrali veľa práce a na čištenie bazénu by som zavolala niekoho komu by som zaplatila. Ostáva mi teda len kosenie, ktoré keď sa budeme striedať, tak to vyjde na pár krát ročne na každého. A nejaké práce ktoré sa robia max jeden krát za rok možno ani toľko nie. Celkovo mi to príde, že všetci skuvinaju ako je okolo domu veľa práce, ale mne to tak vôbec nepríde. Iste, je to časovo náročnejšie ako byt, ale nemám pocit že by sa ľudia žijúci v dome museli nejak extra pretrhnúť. Mám pomýlené predstavy alebo je dom fakt taká guľa na nohe?
Autorka, ak pojde o novostavbu tak vo vnutri by ste riesili presne to iste ako v byte, povedzme nejake opravy, skladanie nabytku a podobne. Potom je tu ale rezia okolo domu, bude napojeny na vodovod alebo bude studna? Bude mat kanalizaciu alebo cisticku? V dome treba mysliet na vyberanie smetiakov von, vylozenie plastov a papierov napriklad. Je to banalita ale treba na to mysliet, ak sa vyvazaju smeti raz za 2 tyzdne moze nastat problem.
Zahrada ak je mala, co v sucasnych novych domoch realne je mala, tak je to takmer bez problemov, ale ako bolo napisane ked sa pokosi travu treba niekde odpratat, kosacku treba trosku tiez ocistit, my kosime naozaj kazdy tyzden lebo sme zasiali travu vo rastie ako splasena, ale odolava nemeckemu ovciakoci.
Dalsie na vo treba mysliet je aj to, ze ak chodievate z prace cez tyzden o piatej/siestej mozno letne prace si vas pockaju na vikend. Celkovo je to mozmo o nieco viac starosti ako s bytom ale nemyslim ze nieco tragicke.
Zavisi od velkosti pozemku a co na tom pozemku mas,ci je nizkoudrzbovy alebo nie.kazdopadne,nas to zatial bavi ,ale viem si predstavit,ze ak k tomu niekto nema vztah,tak je to ta gula na nohe.
🙂) no uz ste kupili a robite zahradku? :DDD
Robíme exteriér nizkoudrzbovy, tak sme to chceli.
Oprava..ešte sa nerobí, ale bude sa🙂
ak nemáš 5000 m2 pozemok, na ktorom hodláš mať tristo záhonov a sad, tak práca nie takmer žiadna. My máme pozemok do 500m2 a pohoda, časť zabrala pergola a veľkú časť bazén a terasa okolo neho, ktorého údržba je minimálna - prakticky ho len vysávame a čistíme filtráciu, čo je roba na hodinku, urobíme vždy ráno buď ja alebo manžel😉 Ten zbytok trávnika, ktorý zostal je posekaný za 40 minút klasickou sekačkou. Dvakrát do roka nám prídu záhradníci urobiť odzimovanie a zazimovanie, zvertikutujú, zastrihnú čo je potreba atd. Niekto má záhradu úžitkovú, niekto relaxačnú. My sme z tej prvej prešli na druhú, vyhovuje nám viac a vlastne už na žiadne pestovačky nie je ani priestor 😂 Čo sa týka domu, tak tam nie je práca absolútne žiadna, zatiaľ iba bežné udržiavacie práce (máme domy dva, oba kupované ako novostavby, jeden má 12 rokov a druhý 8). Ja by som sa nenechala ničím odradiť👍