icon

Práčka BEKO nevyžmyká prádlo

moniikka
9. máj 2025

Ahojte, včera mi práčka vypovedala službu. Dala som prať posteľné, všetko vyprala tak ako mala. Dala som druhu varku prádla a práci cyklus prebehol v poriadku a keď mala ísť páchať a zmykať v tom nič. Niekoľko krát zahucala akoby chcela začať ale v tom aj prestala. Po niekoľkých hodinách normálne mi ukončilo program, že môžem otvoriť dvere a prádlo mokré nevyzmykane. Filter, odpad všetko vyčistené. Kontaktovala som opravara, všetko čo povedal sme mali spravené. Dali sme program odstredovanie ako nám kázal a nič. Ma sa prísť pozrieť, ale chcel aby som vedieť či nemáte skúsenosť čo môže byť zlé a ci sa oplatí ešte opravovať alebo radšej kúpiť novu. Ak novú, tak akú. Nevyznám sa v tom. Teraz máme BEKO už 7rokov,hned po kúpe bola chyba z výroby a raz už bola opracovana pred rokom. Ďakujem

kristie571
9. máj 2025

@moniikka moze to byt cerpadlo, nam sa to stalo na starsej pracke viac krat, menili sme si svojpomocne cerpadlo mozno 3x 😄 po asi 12 rokoch uplne vypovedala sluzbu. Uz aj na novej pracke sme si sami menili cerpadlo, ale uz to bolo v oboch pripadoch ze bola pracka po zaruke🙂
Raz sme este mali problem s odpadom v stene, precistila som to a pracka fungovala dalej. Vybrala som odpad od steny dala do wcka, zapla program, vypustilo vodu.
Pride opravar a uvidis, podla mna najskor cerpadlo odislo.

aalt
9. máj 2025

Co znamena ze "Niekoľko krát zahucala akoby chcela začať "? Vypisuje najaku chybu? Niekedy sa pracke pred zmykanim nepodari rozlozit pradlo v bubne a kvoli tomu nezacne zmykat. Vtedy sa ale o to celkom dlho pokusa, cize kruti bubnom, spomaluje, zrychluje, ale zmykat na plne otacky nezacne. Nam sa to raz stalo, ked si postelne pradlo pocas prania "zbalila" do jedneho vankusa. Museli sme to povytahovat.

done
9. máj 2025

ak nezačala žmýkať môže to byť programátor, nejaký studený spoj, alebo chyba v motore, budenie, uhlíky, vinutie... Odhalí to opravár.

doriiis
9. máj 2025

Skús vybrať pol dávky a nanovo dať zmykanie

moniikka
autor
9. máj 2025
@aalt

Co znamena ze "Niekoľko krát zahucala akoby chcela začať "? Vypisuje najaku chybu? Niekedy sa pracke pred zmykanim nepodari rozlozit pradlo v bubne a kvoli tomu nezacne zmykat. Vtedy sa ale o to celkom dlho pokusa, cize kruti bubnom, spomaluje, zrychluje, ale zmykat na plne otacky nezacne. Nam sa to raz stalo, ked si postelne pradlo pocas prania "zbalila" do jedneho vankusa. Museli sme to povytahovat.

@aalt zahucala keď malo začať zmykať, žiadnu chybu nepíše len ukončí program ze už je doprane

moniikka
autor
9. máj 2025
@doriiis

Skús vybrať pol dávky a nanovo dať zmykanie

@doriiis nepomohlo, ani nepohlo s nou, iba po pár zahucaniach že ide začať zmykať ukončilo program ze doprane

aalt
9. máj 2025
@moniikka

@doriiis nepomohlo, ani nepohlo s nou, iba po pár zahucaniach že ide začať zmykať ukončilo program ze doprane

@moniikka Ak sa bubon vobec nepohne a nepise ziadnu chybu, tak len opravar.

yvanielka
9. máj 2025

@moniikka toto ste celé vybrali a vyčistili?

moniikka
autor
9. máj 2025
@yvanielka

@moniikka toto ste celé vybrali a vyčistili?

@yvanielka toto cítim pravidelne

yvanielka
9. máj 2025
@moniikka

@yvanielka toto cítim pravidelne

@moniikka myslím nie len vypustiť vodu ale celé to vybrať, teda ja keď som mala tento problém s práčkou bolo to toto

euka210
9. máj 2025

@moniikka tiez som za to cerpadlo...mne moj manzel opravoval a menil, lebo robilo presne to iste...akoby nevladalo zmykat, hucalo hucalo a nic.
Vacsinou bolo cerpadlo velmi zanesene spinou a stacilo ho vycistit a slo...moj ma vela spinaveho oblecka, monteriek, tak sa toto stavalo. Sikovny muz to vie kuknut aj sam 😉

moniikka
autor
12. máj 2025

Takže dnes bol pozrieť opravár, odišiel motor. Nevedel povedať koľko by stála oprava,ale min. 100-150€,takze idem kúpiť novu, ale poraďte akú. Ja sa tomu nerozumiem, Cenovo okolo 400€.Ďakujem

aalt
12. máj 2025

Pekne ...
Mame BOSCH, uz druhu po sebe. Prva este stale fungovala, len sme kupili pri stahovani vacsiu. Ja som vyberal z BOSCH, Electrolux, AEG, Siemens ...

mamaaja82
12. máj 2025
@moniikka

Takže dnes bol pozrieť opravár, odišiel motor. Nevedel povedať koľko by stála oprava,ale min. 100-150€,takze idem kúpiť novu, ale poraďte akú. Ja sa tomu nerozumiem, Cenovo okolo 400€.Ďakujem

@moniikka ja som mala beko vydrzala 13 rokov,teraz mam indesit za necele 300 a fici 8rok,a doma co mam beko vsetko ide super,samsung pre mna najhorsia znacka ci tv lebo chladnicka.Ja by som sla zas do beko