Práčka so vstavanou sušičkou
Máte niekto skúsenosť? Ďakujem
My sme minule kúpili Haier a veľmi sme spokojní. Sme len dvaja, ale šijem (a teda aj periem, nie vždy suším) prikrývky, takže potrebujem väčší bubon. Sušenie využívam menej (uteráky či veci, ktoré rýchlo potrebujem čisté). Má aj WiFi, takže celkovo je tu 60 ďalších programov, ktoré môžeš aplikáciou ďalej konfigurovať, vrátane programu pre kašmír, hodváb, funkčné pranie... Po sušení zapnem na 8 min samočistenie a je. Predchádzajúca Ariston Hotpoint nebola zlá, ale toto je lepšie.
NEODPORUCAM, investovali sme do AEG nemale peniaze a pradlo uz po samotnom vyprati smrdi, co sa tyka susenia jedna velka katastrofa, pradlo pokrcene, uteraky nie su vobec nadychane a makke, to co mi malo usetrit cas v zehleni mi zdvojnasobi rozzehlovanim. Mam skusenost aj so samostatnou susickou a neda sa to porovnat. Velmi dobre by som si to rozmyslela do akej kupy chcete ist.
@horensky ale AEG nie je vobec top znacka na tento typ spotrebicov... a treba mysliet, ze nesmies prepchavat, plnit len do 2/3... Perie sice 9kg,ale susi len 6...potom je to pokrcene... vlhke... pricina - nasledok...pradlo smrdi len pri nespravnom vetrani spotrebica po prani, pouzivani pracich gelov, necistenia celkovo privodovych hadic, filtrov, gumy atp...
@anjelicek26 autorke som vyjadrila osobnu skusenost ktoru mam, tesi ma, ze vy ste podobny problem nemala. Je viacero diskusii, kde rovnaky problem opisuju aj ini uzivatelia od roznych znaciek tychto spotrebicov.
Mala som ju v byte, som všetkým, čo napísala @anjelicek26 súhlasím, je to presne tak.
Po dvoch rokoch mi doslova odišla, našťastie som ti predĺženú záruku mala (veľmi odporúčam!).
Značka Candy.
Teraz som si už ale kúpila zvlášť práčku a sušičku. Už nemám v dome problém s miestom a bežná sušička suši rýchlejšie, tá moja pôvodná cca 3,5 h dosucha.
@horensky ono len skusenost 5-10 rokov dozadu je skutocne ako keby popisujes mobil 5-10 rokov dozadu...to len na margo tych skusenosti z roznych for...technika pokrocila...aspon teda tie vyssie rady a lepsie znacky... ako alternativa - ziadna susicka alebo kombi susicka, vzdy by som volila kombi ako nemat ziadnu... uz len kvoli praniu paperovych bund a veci tomu podobnych...ved to bez susicky ani nejde.
Treba si dat zalezat na vybere, ale podla mna do bytu je to super vec. Viem sama ko tazko je to niekedy so susenim pradla. Skus pozriet aj napriklad znacku Philco, s tou mam ja dobru skusenost. Treba pozerat na kolko kg je pranie, na kolko susenie. Pozeraj aj programy, aby ti to sedelo a aj hlucnost bola pre mna zasadna vec.
Máš aj nejakú predstavu do akej sumy? Pozerala si už niečo? Nejaké tipy, značky?
@simca_13 dnes je toho vela. Viem to podla seba. Podla toho, ked som ja vyberala tak kadejake znacky sme pozerali, chcela som tak okolo 600 euro kupit a teda zorientovat sa, pozerat parametre, to sa na predajni tazko, takze najskor som kukala na internete, eshopy, porovnavala, vela citala a potom sme boli osobne pozriet vybrate na predajne.
Ja mám LG. Som spokojná. Aj keď každý ci predavac v elektre či technik mi radili, že je mať lepšie extra práčku a extra sušičku. Že dva v jednom je mackopes, ale keďže byt je malý, oba spotrebiče by sa mi tam ani nahodou nezmestili. Som spokojná s kvalitou prania aj susenia. Z technickej stránky funguje tak ako popisuje anjelicek, pri sušení na chladenie pouziva vodu…

My sme roky mali a ja som bola spokojna... samozrejme musis kupit kvalitnejsi model (bosch-lg-miele) a idealne predlzenu zaruku dokupit (predsalen spotrebic ide prakticky "dvojnasobny cas" ako klasicke pranie... spotreba vody je vyssia, bubon chladi vodou... inak ale vyhody
- setris miesto, ked nemas kde dat susicku velmi fajn
- nahodis si spinave pradlo, nastavic casovac a vyberies ciste vonave pradlo, ziadne prekladanie, nezabudnes nikdy a nezatuchne ti pradlo v pracke
- pracka zo susickou sa cisti sama, ziadne cistenie filtrov ci vylievanie vody
Ja som bola spokojna, ano su argumenty, ze nemozes paralelne prat a susit, ok... ale zasa viem nacasovat na tretiu rano pranie a o siestej lozim suche pradlo vonave, to take zle nie je, ci? Nedaj sa odradit, tie stroje su dnes uz xy levelov vyssie vo funkcnosti, ako boli kedysi pracky zo susickami, efektivne to susi...