icon

Prádlo z práčky mi nevonia

emi_emi159
28. feb 2021

Ahojte, prosím vás mám 9 mesačnú novú pracku a prádlo mi za posledné 2 mesiace skoro vôbec nevonia. Pred tým mi prádlo prevonalo cely byt a teraz nič. Už som skúšala všetko aj pustiť prázdnu pracku s octom na 95stupnov , pravidelne čistom priehradku na prášok a avivaz. Používam prášok Ariel a avivaze lenor,silan,cocolino ale ani jedno z toho necítiť. A keď prádlo vyschne tak už vôbec nie! Prádlo nesmrdí ale ani nevonia proste necítiť nič. A to teda vôbec nesetrim avivazou, stále dávam tesne pod risku max. Snažím sa ani nedávať úplne plny bubon vecí a aj tak. Kde je teda chyba? To naozaj u nás na sk takto prerieduju avivaze? Viem že v Rakúsku sú oveľa kvalitnejšie ale naozaj nebudem kvôli tomu chodiť do rakúska. Oblečenie periem na 40-800 a uteráky a spodné prádlo na 60-1000 .
Máte prosím nejakú overenú skúsenosť aby prádlo naozaj pekne silno vonalo? Aj priateľ si to už všimol že jeho veci nevoňajú ako pred tým. Moja mama ma 10 ročnú pracku a voňajú jej veci viac ako z našej 9 mesačnej. Mám vyskúšať miesto prášku kapsule alebo kde je chyba? Ďakujem vam 🙏🏻

Strana
z2
ramina8
29. jan 2024

@fatima30 ako ste vyriešili to nevoňavé prádlo z práčky? Mám ten istý problém ...viete pokiaľ bola v záruke do 7 rokov (mám poistenie super domov) , tak mi 3x vymenili celý vrch kadiaľ ide aviváž za novú nádobku do vtedy som mala problém . Vymenili, chvíľu poho a za chvíľu znova ...a teraz už nemám nárok na výmenu iba si zaplatiť aj nádobku aj majstra to je dosť , radšej to riešim všelijako . Takže každá rada dobrá . Ďakujem za odpoveď .

fatima30
29. jan 2024

@ramina8 nevyriesilo, chvilu voni ked vyberie, po vyschnuti menej a , po vyzehleni uz len flisove mikiny, deky vonaju ale bavlnene vobec takze zial neporadim a to sme mali novu pracku.

ingridkaaaa
27. dec 2024

Dievčence tak keď to tak čítam, začínam mať lepší pocit, ze nie som sama divná 😂 moja práčka ma rok, keď pridám avivaz do priehradky na začiatku prania (je jedno či klasická avivaz alebo oleje od voňavého domova), prádlo to neprevonia. Keď pridám avivaz na tesne pred žmýkanim, prádlo sa prevonia. Moja mamka používa tu istú avivaz asi 6 rokov, pridáva ju na začiatku prania a jej prádlo prevonia ešte aj u susedov. Tak ja tomu už nerozumiem.

fatima30
27. dec 2024

@ingridkaaaa vidíš ale je to dobry nápad to tam dať pred zmykanin

vieramikloskova
18. júl 2025

@emi_emi159 ahoj ako ste dopadli z práčku ja mám úplne novú a opadlo nevonia

Strana
z2