Predaj bytu, kúpa domu
Ahojte
Potrebovala by som rady, idealne od nejakej financnej poradkyne. Momentalne vlastnime 4-izbovy byt v BA, jeho hodnota, podla toho, ako sa predavaju rovnake byty na tejto ulici, je okolo 200000. Na byt mame hypoteku, ostava tak okolo 100000. Premyslali sme, ze by sme byt predali a kupili si dom.
Problem je, ze byt mame iba 4 roky a kupili sme ho za 120000. Takze tam by bolo potrebne zaplatit prilis vysoke dane a odvody pri predaji. Da sa to nejakym sposobom obist?
Este ma zaujima, ci vobec mame sancu dostat novu hypoteku, ked ja som momenalne na rodicovskom. Dokopy mame prijem okolo 3000 eur, ked nastupim do prace, co ale prichadza do uvahy najskor na jesen, budeme mat dokopy prijem okolo 5000.
Dakujem za rady
@lianka123 ďakujem za cenné rady 😉 dieťa sme stihli pred 30tkou a nehrám sa na nič, nemám to za potreby, snažím sa len vysvetliť, že Tvoj názor nie je jediný a nemusí byť hneď ten smerodatný, lebo Ty si povedala, že žena s takým príjmom musí makať od rána do neskorého večera. Ver, že nemusí, to je všetko čo Ti k tomu na záver poviem. 😉
@lianka123 ja to tiez riesim a nic normalne neviem najst, vsetko predrazene.
Ak mas nejake tipy na dobre projekty v BA ( ponuka je mala, vsetko take nic moc) budem rada ak napises do IP.
@chiara_elle poslem IP

@lenka188 som v situacii, kedy tie domy a nehnutelnosti riesim ako svoju investiciu pre deti. dom v satelite- ivanka, cierna voda, samostatne stojaci, ziaden dvojdom je dobreho pol miliona, pozemok sa uz neda kupit vobec. zahorska bystrica, rusovce je samostatne stojaci dom 700tisic a vyssie. dobrych bytov je v Bratislave ako safrranu, ak sa bavime naozaj o dobrych projektoch.