Prerábka bytu z 2,5-izbového na 3-izbový
Bratislava prerábka 2,5i bytu na 3i
Ahojte.
Chcel by som poprosiť o radu, či by bolo možné nasledovný pôdorys bytu prerobiť tak, aby sa kuchyňa presunula do obývačky a teda
1. Z kuchyne a tej pol izby by bola jedna veľká prepojená izba alebo
2. By vznikli dve menšie izby
Neviem ci by to bolo možné z toho dôvodu, že stúpačky sú pri kúpeľni (asi jediné) takže odpad z kuchyne by bol problém
Čo si o tom myslite?

Tak to si vobec neviem predstaviť ako budeš riešiť odpad a ťahať prívod vody cez celu chodbu a nedajbože ak mas plyn aj hadicu na plyn cez pól bytu 😲
@beata_k Ale tym bude mat stale rovnaky pocet izieb, iba kuchynu vymeni na nove miesto.
@porada586 tie dve miestnosti - teda malú izbu a kuchyňu nikdy nepripomína, je medzi nimi nosný panel. Ten sa vyburat nedá, hlavne nie v takom rozsahu ako si to predstavuješ. Keby ze som tvoj sused nebola by som nadšená z akéhokoľvek otvoru do nosného panelu, aj keby ti na to dal statik posudok.
@porada586 tie dve miestnosti - teda malú izbu a kuchyňu nikdy nepripomína, je medzi nimi nosný panel. Ten sa vyburat nedá, hlavne nie v takom rozsahu ako si to predstavuješ. Keby ze som tvoj sused nebola by som nadšená z akéhokoľvek otvoru do nosného panelu, aj keby ti na to dal statik posudok.
@porada586 debilna automatická oprava. Nie nepripomína ale neprepojis. O natiahnuti sieti ako kanalizácia a voda, pripadne plyn do obývačky ani nehovorím. Táto predstava je dosť nereálna.
Priklanam sa k nazoru @beata_k presunut kuchynu do uzkej miestnosti tak, ze by linka bola zrkadlovo k sucasnej linke, rozvody by sa potiahli len cez stenu. Sucasna kuchyna ma lepsi podorys na izbu, mozno by sa dala este o kusok zvacsis na ukor kupelne a obyvacky. Kazdopadne sa porad s architektom.
Nebudeš spokojná nikdy s tou linkou vo veľkej izbe za dverami. Bude ti stále niečo zavádzať, vadiť, bude to stiesnene a tá akože izba so šírkou 1.75 je nepoužiteľná. Ako ti píšu vyššie, správ z prvej izby úzku kuchyňu iba na varenia a budeš mať pekné 3 izby. Ináč to bude také polartane, poplatene ale nič užitočné.
Priklanam sa k nazoru @beata_k presunut kuchynu do uzkej miestnosti tak, ze by linka bola zrkadlovo k sucasnej linke, rozvody by sa potiahli len cez stenu. Sucasna kuchyna ma lepsi podorys na izbu, mozno by sa dala este o kusok zvacsis na ukor kupelne a obyvacky. Kazdopadne sa porad s architektom.
@kp7333 ja by som to riesila tiez tak. Kuchynu do tej pol izby. Jedalensky stol v obyvacke. Namiesto kuchyne dat spalnu, co potrebujes fakt len na spanie. Skrina sa zmesti. Este tam je aj balkon, co je super. Zamuruj dvere do kupelne.
ak sa da ja by som namiesto kupelne spravila kuchynu taku otvorenu do chodby jedalensky stol do obyvacky , a v tej 1/2 izbe spravila kupelnu /pri vstupe mozno satnik, a z kuchyne izbu
@porada586
Mam niekolko za sebou takze skor ako by som to sam prerobil aby som ma dobry zisk.
1 - kupelnu by som dal do pol izby a bude mat prirodne vetranie a svetlo.
2 - do predsiene by sa mi zmestili vstavane skrine
3- posunul by som chodbove dvere aby zachod bol cast chodby nie otvorenej kuchyne
4- do kupelne by som dal kuchynu
5- z casting otvoril do obyvacky kolko dovoli statik ale vela netreba
6- ziskal by so perfektne detsku izbu s balkonom
@porada586 Da sa to,len potrebujes laicky povedane urobi podium koli odpadu

@porada586 kamoš ma niečo podobné, kuchyňu teda pracovnú dosku a skrinky ma umiestnené ako si nakreslila ale medzi dverami z chodby a kuchyne ma ďalšiu časť kuchynskej linky kde je drez a sporák... A oproti ma jedálenský stol
Z kuchyne ma spálňu...
A gauč ma umiestnený pod oknom a TV v takej polstene co ma murovanú od dverí z pôvodnej kuchyne asi tak 1.5 m dĺžka a cca 1.5 metra výška... A o tu polstene z jednej strany je TV a z druhej kuchynská linka.