Príbor v umývačke

desgaire
22. nov 2022

Ahojte baby, nemate nejaky tip na pekny lesknuci sa pribor vytiahnuty z umyvacky? Ja ho mam vzdy zacapkany, hlavne tu cast, co drzime v ruke... pouzivam tablety a lestidlo z dmky, casto aj ocot a umyva sa na 70 stupnoch.. zeby tie dmkacke prostriedky boli malo ucinne? Dakujem za rady

sisa_s
22. nov 2022

Pouzivam Somat excellence 4in1 kapsule, dm mi prisli slabe vzdy

marca12
22. nov 2022

@desgaire pouzivam jar kapsule,ziadne lestidlo a vytahujem z umyvacky krasny leskly pribor.

lula3108
22. nov 2022

Pokrcit alobal a dat do kosika kde je aj pribor 👌

viestta
22. nov 2022

Používam úplne najlacnejší prášok z Kauflandu alebo z DM a nikdy som nemala zacapkane príbory. V podstate ani žiadne riady, pokiaľ boli dobre uložené

pribinak
22. nov 2022

Používam Jar Platinum, zvyšok sú vyhodené peniaze

stannkal
22. nov 2022

@desgaire ono to môže byť aj v umývačke samotnej, niektoré umývajú lepšie, iné horšie. Tiež závisí ci sa ti zle umyju aj iné riady alebo len ten príbor.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pinkgirl
22. nov 2022

Môže tu byť viac faktorov pôsobiacich naraz - od účinnosti umývania, značky umyvacieho prostriedku až po kvalitu príboru.

aalt
22. nov 2022

Este teoreticky moze byt zle nastavena tvrdost vody - ak by teda bola tvrda a mate nastavenu makku ...
Lacne tablety tiez nepouzivame, vzdy sa daju "lepsie" kupit niekde v akcii a kupim aj do zasoby - do dalsej akcie. Lestidlo nepouzivame. Jar platinum ale tiez nie, to nam nejak "smrdelo". Umyvacka cistena pravidelne raz za mesiac-dva (ked si vypyta).
Sklo je OK? Kde ich mate, dole v kosiku, alebo hore v zasuvke? Ak su inde, tiez je zacapkany? A vlastne co znamena zacapkane? Flaky alebo aj ostane bordel?

syslik81
22. nov 2022

u mna sa prave lacne tablety osvedcili z lidla classic nie all in one .... dat do nadobky na pribor zmackany alobal ... -neskusala som ale vraj funguje a nedavat prilis vela soli

slamocka
22. nov 2022

Ahoj, ja nepouzivam nic, iba tabletky z lidla, ziadne lestidlo, malokedy dosypem sol, moze to byt priborom... pripadne otvoris hned po skonceni programu dvierka?

slovenka753
22. nov 2022

Podľa mňa to bude skôr priborom. Používam najlacnejšie prostriedky ale pri príbor ktorý nebol určený do umývačky to vidno. Kvalitny je krásny. .

desgaire
autor
22. nov 2022

ahojte vsetky dakujem za prispevky 🙂 niekedy sa stane, ze je aj ostatny riad zle umyty, ale vtedy viem, ze som prepchala resp. zle umyla umyvacku... sklo byva vacsinou pekne len tie pribory flakate sem tam aj kusky jedla ale to ked bol mega spinavy pribor a den-dva tam stal.. dvierka neotvaram hned ked umyje pretoze nam stolar ppradil ze to nici kuchynsku linku, ta horuca para moze sposobit olupovanie a podobne... pribor mam hore v sufliku.. je pravda ze som ju este tak poriadne necistila, iba filter vyberam a premyvam co ine sa da? aj sol davam tak od oka kedy mi napadne raz za mesiqc?

desgaire
autor
22. nov 2022

vy na kolko stupnoch zvyknete umyvat?

maranta_leuconeura
22. nov 2022

@desgaire skus dlhsi program, su dokonca aj viac eko, lebo ten riad sa tam dlhsie odmaca, teplota nie je taka vysoka (co je najvacsia spotreba energie) a umyje to lepsie.

marca12
22. nov 2022

@desgaire raz som zabudla dat kapsulu do umyvacky a riad bol takisto krasne cisty. Umyvacku pustam s programom na 70°C

babulkomale
24. nov 2022

@desgaire co ine sa da?
Ved s cisticom na umyvacky ju musis nechat prejst bez riadu umyvacim cyklom, ktory umyje usadeniny a mastnotu. Necitala si navod? Taka mala flaska - cistic umyvaciek. Rovnaka je aj cistic pracok, ty to nepoznas? Ved tam ide kvanta spiny denne, to sa musi cistit, inak to budes mat smradlave a pokazene.

aalt
24. nov 2022

@desgaire Sol je podla mna zaklad. Ta musi byt. Umyvacka by to mala aj hlasit. Obcasne cistenie tiez aj s tym spominanym pripravkom na cistenie umyvacky. Niektore na to maju specialny progam, ak nie, tak na najvyssej teplote - je to popisane v navode k tomu cistiacemu pripravku. A samozrejme pred tym aj rucne odstranit necistoty z filtra a podobne.

slamocka
24. nov 2022

@aalt Sol nemusi byt pravda, vzdy zalezi od tvrdosti vody a vsetky tabletky su vacsinou 3v1. Teda tu sol obsahuju.

aalt
24. nov 2022

@slamocka no myslim ze nie. Priznam sa, ze neovladam uplne presne ako umyvacka funguje ... pozri napr. https://www.smart-cleaners.cz/miniserial-myti-n... proste si myslim, ze sol v tablete nestaci.