Gél do umývačky riadu

22. nov 2023

Ahojte mám problém po umytí riadu v umývačke ostane na riade škvrny ako od soli a príbor mi dobre neumyje. Používam Jar platinum plus a myslím, že tam bude problém, pretože tableta obsahuje veľa soli a čítala som raz, že pre malé umývačky (máme 40ku) sa neodporúčaju tablety. Chcela by som sa spýtať, čo používate vy na umývanie? Keď sme ju kúpili tak boli ku nej finish tablety a gél na vzorku a bola som vtedy s nimi spokojná, len si bohužiaľ nepamätám, ktoré to boli. Ak máte nejaký tip s ktorým ste spokojné, tak budem rada keď poradíte 🙂 vopred ďakujem za rady

h2
22. nov 2023

Ahoj, tiež mám malú 45cm umývačku. Používam prášok z DM. Soľ a leštidlo dávam zvlášť (tiež z DM, alebo z Lidla). Som veľmi spokojná.

viestta
22. nov 2023

Mam 45 a pouzivam roky rokuce prasok, bud z DM alebo z Kauflandu (inde sa uz ani eda kupit). Sol a lestidlo ake kupim.

h2
22. nov 2023

Tento:

malaopicka
22. nov 2023

Mame tiež 45cm, soľ a lestidlo používam z DM a na umývanie len gél, väčšinou finish - mávajú v DM dobré ceny na veľké balenie.

taisu
22. nov 2023

Mame 45 cm, pouzivame Somat Excellence Duo gél, Finish Soľ a Finish Powerball Rinse & Shine leštidlo. Manžel dlho vyberal, umýva perfektne

saxana000
22. nov 2023

Mam.malu umyvacky a davam iba tablety aj na kratkom.programe sa mi vzdy uplne rozpusti.jedine ak naklada muz hala bala a.pri otvoreni deklika sa tabletka niekde v riadoch zasekne...somat gel som mala.tiez parkrat ked som natrafila.na akciu a umyval dobre ale mne prislo ze som mala z neho plastove dozicky strasne navonane.a.prasok som veru este nepouzila nikdy

autor
22. nov 2023

@malaopicka
Vedeli by ste mi sem dať ktorý konkrétny gél finish používate? Ďakujem

malaopicka
22. nov 2023

Teraz mám finish power gel, keď nemajú veľké balenie, kúpim aj somat. Proste akýkoľvek gél je v ponuke. Nepoužívam prášky kvôli drahému servisu (taniere, príbory, poháre), ktorý by sa mohol poškriabať.

slovakboy
22. nov 2023

Prever ešte odkaľovacie čerpadlo. Alebo vypúšťaniu hadicu. Ak je v nej odpor, alebo v čerpadle sú nejaké vlasy ktoré ho obmedzujú vo výkone, tak umývačka medzi jednotlivými fázami umývania nedokáže dokonale vyprázdniť umývačku od špinavej vody a umýva vždy s ciastocne znečistenou vodou. Môžeš pozrieť aj množstvo vody v mieste kde je filter po domytí. Nesmie sa zvyšovať hladina a mala by byt vždy minimálna.

autor
22. nov 2023

@slovakboy
To nebude problém pretože umývačka to robí od začiatku a preto si myslím že to bude kapsulami

ekira1
26. nov 2023

Tiež mám malú umývačku a používam tablety, I jar platinum a problém nemám. Škvrny od soli som mala raz, keď som zabudla dlhšie doplniť soľ, tak pri prvom umytí minula na prečistenie viac soli a zvyšky ostali. Keď dopĺňam pravidelne, problém už nebol.