icon

Problémy s developerom po kúpe domu

5. mar 2023

Dobry den,uz som pisala aj do jednej skupiny na fb,rada by som sa ale opytala aj tu,ci tu je pravnik,alebo niekto by mi vedel odporucit sikovneho pravnika (Ba a okolie),kedze predpokladam,ze pojde o situaciu,v ktorej nepusti ani jedna strana. Velmi v skratke,riesime po kupe domu-novostavby naslednu situaciu: dom kupeny,cast z vlastnych zdrojov,cast financovana uverom,vsetko prebehlo-myslim financovanie domu,dom mal byt odovzdany este fyzicky,s odovzdavacim protokolom,k comu nedoslo. Stahovali sme sa pred Vianocami,vyzvali sme developera,aby dom odovzdal a prehlasil energie. To sa udialo az koncom januara,ani nevolal,iba nam prisiel mail zo ZSE,ze pan XY odhlasuje na nase meno elektrinu pri stave XXX. V ten vecer som mu pisala,ktory elektromer je nas,ze pred potvrdenim ho chcem skontrolovat (v skrini su elektromer pre 3 domy). Nasledne sme otvorili skrinu a odkontrolovali stav-sedelo. O dva tyzdne nas developer vyzval,aby sme zaplatili nedoplatok elektriny 790,00 eur. Zacali sme to riesit,chcela som vidiet vypis,vo vypise bol vyratany nedoplatok od 20.9.2022 az do dna,kedy sme prehlasovali elektrinu. Fyzicky sme tam byvali dva tyzdne,no on bez chrbtovej kosti,ziadal zaplatit nedoplatok cely. Vo vypise bolo tiez uvedene,ze platil tusim pri tarife DD1 zalohove platby od 20.9.2022 10,00 eur mesacne. Odmietli sme to zaplatit,no dnes,ked dosiel odpisovat elektrinu susedom (riesia nieco podobne),povedal,ze nam pride od neho “pozdrav”. Nasledne sa vsak zistilo,ze elektromer,z ktoreho sme citali stav,je napokon nasich susedov,nas je uplne iny a ten ma v sucasnosti stav o 1000kwh menej,ako ten,z ktoreho sme to odcitavali. Cize,ziadal platit nedoplatok za elektromer,ktory ani fyzicky nie je nas. Ake mema moznosti?platit to odmietam,aj ked sa “vyhraza”. Odovzdavaci protokol stale nemame,kluce od domu nam dal iba realitak. Dalej,je mozne skolaudovat dom bez zabradlia?ak ano,za akych podmienok?dom je dvojpodlazny,pri kupe nam bolo povedane,ze oblozia schody,kedze dom sa predava v standarde a dorobi sa zabradlie. Podlahu polozili vsade,okrem schodov,ked sme pri preberani klucov od realitaka zrazu zistili,ze schody nam neoblozia uz a ani zabradlie riesit nebudu. Oblozenie nas vyslo dalsich 1800e a zabradlie bude dalsi vydavok. Dom je ale davno skolaudovany,no podla vsetkeho,teda podla zakona,bez zabradlia by skolaudovany nemal byt. Myslim vsak,ze toto sa bude tahat dlhsie a rada by som to riesila s pravnikom,budem vdacna za kazde odporucanie.

hedviga2
5. mar 2023

Skús to skopírovať na modrú strechu

mullerova46
5. mar 2023

My sme komunikovali túto s pánom Faktorom. Veľmi príjemný človek. U nás šlo o zdražovanie projektu mimo zmluvy. https://faktorlegal.sk/

autor
5. mar 2023

Dakujem Vam

vahcaac
4. dec 2023

Prosím vás, ako ste dopadli? Riesimenieco podobne