Rada ohľadom kvetov
Ahojte, veľmi by som vás poprosila o radu ohľadom mojich muškátov. Prikladám fotky. Ako im pomôcť, sú už na vyhodenie?
@miskooo1987 No, tak ja som ich mala pekne, ale malo kvitli. Kdesi na internete som našla radu, že dat cukor alebo cukrovú vodu a ta im pomôže viac kvitnúť. Tak som dala do hliny lyžicu cukru. A aby toho nebolo málo, zasa som čítala na inej stránke, že ocot dodá pôde potrebné živiny. Tak som zasa dala po lyžici octu. Začali postupne akoby vadnuť a po 2 dňoch som ich osprchovala. Potom som urobila tie fotky. Asi ich mam rovno vyhodiť, však? A pôdu tiež....???? Takto hlúpo si zničiť kvety a aké boli drahé.... 😢 No to tak, keď čítam kadejaké rady na internete od ludi, ktorí možnože ani ne radili dobre. Som smutná.....
@taskataska no vidíš, hlúposť kvitne v každom veku....
podľa mna si ich tym octom spalila,ja viem skušame všetko,ale ja som tak mala rok dozadu krasne surfinie a skušala som tiež prirodne hnojiva,a tak ich napadli mušky,že som ich musela vyhodiť,už by som viac neskušala,😉
Presaď ich do novej zeminy a tie väčšie škaredšie listy z nich poobtŕhaj. Z tých už predpokladám nič nebude. Potrebujú vyhnať nové.
@taskataska Ahoj, dnes som postupovala presne podľa tvojej rady. Tak im dám týždeň a uvidím, čo sa s nimi stane...
Baby a keď som tie muškáty úplne zrezala (oholila), tak ešte začnú z nich rásť listy? 😂
@slamienka ak preziju tak ano

Majú dosť vody??? Lebo takto vyzerajú moje po predĺženom víkende na priamom slnku....
Nedostatočne info, majú čerstvú hlinu? Je to akútne? Koľko rokov majú? Koľko a čím ich hnojis? Kedy išli von? Kde bývaš? ..... lebo fakt z tohto si poradím maximálne že ich skús poliať....