icon

Rada ohľadom kvetov

slamienka
12. jún 2020

Ahojte, veľmi by som vás poprosila o radu ohľadom mojich muškátov. Prikladám fotky. Ako im pomôcť, sú už na vyhodenie?

miskooo1987
12. jún 2020

Majú dosť vody??? Lebo takto vyzerajú moje po predĺženom víkende na priamom slnku....

Nedostatočne info, majú čerstvú hlinu? Je to akútne? Koľko rokov majú? Koľko a čím ich hnojis? Kedy išli von? Kde bývaš? ..... lebo fakt z tohto si poradím maximálne že ich skús poliať....

viestta
Odpoveď bola odstránená
slamienka
autor
12. jún 2020

@miskooo1987 No, tak ja som ich mala pekne, ale malo kvitli. Kdesi na internete som našla radu, že dat cukor alebo cukrovú vodu a ta im pomôže viac kvitnúť. Tak som dala do hliny lyžicu cukru. A aby toho nebolo málo, zasa som čítala na inej stránke, že ocot dodá pôde potrebné živiny. Tak som zasa dala po lyžici octu. Začali postupne akoby vadnuť a po 2 dňoch som ich osprchovala. Potom som urobila tie fotky. Asi ich mam rovno vyhodiť, však? A pôdu tiež....???? Takto hlúpo si zničiť kvety a aké boli drahé.... 😢 No to tak, keď čítam kadejaké rady na internete od ludi, ktorí možnože ani ne radili dobre. Som smutná.....

viestta
Odpoveď bola odstránená
taskataska
Odpoveď bola odstránená
slamienka
autor
12. jún 2020

@taskataska no vidíš, hlúposť kvitne v každom veku....

0martina0
12. jún 2020

podľa mna si ich tym octom spalila,ja viem skušame všetko,ale ja som tak mala rok dozadu krasne surfinie a skušala som tiež prirodne hnojiva,a tak ich napadli mušky,že som ich musela vyhodiť,už by som viac neskušala,😉

taskataska
Odpoveď bola odstránená
meluela
12. jún 2020

@slamienka to mi pripomina davnejsiu dobu, ked som sa rozhodla poumyvat klavesnicu .. pekne mydlo, voda .. akoze nie som za normalnych okolnosti zas tak sprosta, ale stalo sa 😀

lintu
12. jún 2020

Presaď ich do novej zeminy a tie väčšie škaredšie listy z nich poobtŕhaj. Z tých už predpokladám nič nebude. Potrebujú vyhnať nové.

slamienka
autor
13. jún 2020

@taskataska Ahoj, dnes som postupovala presne podľa tvojej rady. Tak im dám týždeň a uvidím, čo sa s nimi stane...

slamienka
autor
19. jún 2020

Baby a keď som tie muškáty úplne zrezala (oholila), tak ešte začnú z nich rásť listy? 😂

miskooo1987
19. jún 2020

@slamienka ak preziju tak ano