Radiátor v kuchyni kúri len pri maximálnej teplote
Pekný deň prajem. Bývam v 2 izbovom byte s 3 radiátormi. V 2 izbách kúri radiátor už na 2-ke a to zatiaľ pri týchto teplotách stačí. Ale problém je s radiátorom v kuchyni, kde kúri len keď je pustený naplno, teda na 5-ke. Už som síce dohodla kurenára od správcu bytovky. Ale chcem sa spýtať, či náhodou nemáte niekto s tym skúsenosť, že by to takto mohli byť v poriadku. Pani kde som volala mi povedala viacero verzií možnej príčiny, ale fakt neviem či to tak je ok. Že vraj každá stupačka môže byť nastavená inak, tým pádom začne kúriť až od 5-ky. Alebo že ak je v tej miestnosti viac stupňov, preto nekúri na iných číslach (v kuchyni je najchladnejšie, takže myslím že blbosť.
Ďakujem za príspevky, ak máte niekto skúsenosť.
Iste prehodit hlavice je otazka 2 minut a hned viem ci je pokazeny alebo je zavada inde
@zelenykon vieš čítať? Hlavica pokazená nie je!!! Keďže po vyvetraní už kúrilo aj ma iných číslach ako 5. Mimochodom, ja hlavicu dolu dať neviem.
Hlavicu dať dole nie je vôbec zložité, nemusíte sa toho báť. Hneď za plastovou časťou je taká zubatá objímka - matica. Tú keď odskrutkujete smerom doľava v protismere hodinových ručičiek, tak hlavivicu máte hneď odmontovanú. Naspäť ju dáte tiež ľahko opätovným našróbovaním tej matice. Keď je hlavica zložená, tak ak je všetko ostatné s radiátorom v poriadku, mal by kúriť naplno.
Hlavica vekom alebo zanesením prachom, špinou, odrobinkami alebo po maľovke môže byť už vnútri čiastočne nefunkčná, preto Vám môže stupnica nevedieť s Vaším očakávaním, ako má fungovať.

Radiator je len teleso scteplou vodou, riadi ho termostatická hlavica, váš pocit ju nezaujíma niekomu je teplo pri 21 inému zima pri 24..su dve moznosti nastavujte hlavicu podla vášho pocitu..druhá možnosť kupte si teplomer najhoršia možnosť je skúšať rukou radiátor...vonku je 14 - 15 stupňov, svieti slnko , mate zateplený dom radiator na 2 ..prečo by mal byť radiator teplý?? Ak bude vonku -5 , zamračené a budete ho mať na dvojke ,tak sa spustí .. neriešte radiatory, ale teplotu v byte...(len tak mimochodom stupeň 2 na ovládači je pomerne dosť veľká zima a radiator kúriť nebude, lebo to má v podstate zakázané l