icon

Rady pri nastavení mletia a tvorbe peny na kávovare De'Longhi

18. jan 2025

Pekný deň, má niekto z vás tento kávovar? Mala by som pár otázok:
1. Ako máte nastavené prosím to koliesko (viď. foto), kde sa sype káva - nerozumiem, aký je vlastne jeho význam.
2. Keď si robíte napenené mlieko, ako na to, aby aspoň nejaká pena bola a nesplasla hneď 🤔 za mňa veľké sklamanie čo sa peny týka..
3. Keď robíte kávu do veľkého pohára, nie do šálky..kliknete viackrát na tlačítko presso alebo využívate lungo..ja mám pocit, že káva je dobrá len ako malé presso, akýkoľvek pokus o kávu do väčšieho pohára dopadne tak, že káva je vodnatá, a to aj keď koliesko otočím na maximálnu intenzitu.
Nájde sa niekto ochotný kto sa podeli s nejakými radami? Ďakujem.

Rady pri nastavení mletia a tvorbe peny na kávovare De'LonghiRady pri nastavení mletia a tvorbe peny na kávovare De'Longhi
tani777
18. jan 2025

Tym kolieskom hore sa nastavuje mlyncek,do toho ja som nesupala,v navode to pise,na co to je aj ako to pouzivat..
Napenit mlieko na kavu som sa musela naucit,trvalo to dlhsie,ale prisla som na to..zaklad je dobre mlieko (ja len plnotucne davam) a musi byt studene z chladnicky..a len skusat a skusat..ja uz viem rozoznat zvuk,pri ktorom je pena idealna 😁
A k poslednemu..mne staci ta "vacsia" kava,ale ak chcem fakt viac,tak si dam dve naraz..len potom je aj samozrejme silnejsia..no on ten kavovar pokial viem namelie stale rovnake mnozstvo kavy ako je nastevene na ktoru konkretnu kavu (neviem,ci sa to da aj nejak zmenit),cize ti maximalne da viac vody,nie aj kavy

muchotrafka298
18. jan 2025

To koliesko v mlynceku sluzi na nastavenie hrubosti mletia kavy. Otaca sa s nim podla potreby VZDY LEN POCAS MLETIA. Ked sa nemelie, neotocis s nim.
Ty si pre jednotlive velkosti kavy nastavis iba to, kolko vody Ti tam natecie. Vzdy je rovnake mnozstvo kavy, ako nastavis, tolko je. Nefunguje to tak,ze si vies dat viac kavy, ked chces vacsiu, menej kavy, ked chces mensiu kavu.

ivuska027
18. jan 2025

Máš k tomu navod. To koliesko je nastavenie hrubosti pomletej kávy. Ak je pomleta na hrubo, máš z kavy žbrndu. Pohraj sa s tým na viacerých kavach. Pri prestavení sa zmena ukáže tak pri tretej káve. Taktiez kvalita kavy zaváži. Či arabika, či robust,
či mix. Množstvo vody si nastaviť tiež vieš. Ja som si dala ako chcem, nie ako bol prednastaveny. K pene neporadim, pijeme čistú čiernu doma.

majka034
18. jan 2025

K pene odporúčam tento videonavod
https://blogokave.sk/ako-spravne-napenit-mlieko...

autor
18. jan 2025

Dievčatá, ďakujem..☺️návod som si samozrejme pozerala, aj tuším čo sa na čo používa len som akosi nevidela zmeny/výsledky, tak som chcela skôr vaše rady a vychytávky.. žienky vy máte to koliesko pri mletí kávy na akom čísle? Ja mám asi až moc hrubé zrná nastavené a preto je tá káva stále slabšia aj keď je predné koliesko na max..ďakujem aj za video, určite pozriem..ja som myslela že si môžem upraviť aj množstvo kávy, nielen vody..vodu som si samozrejme nastavila tiež podľa potreby ale keď dám jednu kávu do veľkého pohára tak kávy ide rovnako a 3/4 pohára je len voda 😁a to bol problém tak som nevedela či si do jedného väčšieho pohára dáte napr. 2 alebo 3 pressa, aby to bolo chutné, len potom sa obávam či v jednom pohári nie je tej kávy už veľa 😁snáď som sa vyjadrila zrozumiteľne

tundra
18. jan 2025

Mnozstvo vody, si vieš nakalibrovat,aby ti natieklo do šalky, kolko potrebujes.

mistymay33
18. jan 2025

Kolieskom sa nastavuje hrubosť zŕn. Cim vacsie cislo tym je hrubšia. Odporucam stred, alebo skor mensie cislo. Lebo ked je velmi na jemno namleta, nemusi to pretiecť, lebo nebude mat taky tlak aby pretlačil tie jemne zrna. Je to automat, takze zazraky necakaj, nikdy ti neurobi taku kavu ako profi kavovar. Mnozstvo kavy je prednastavená hodnota, to neovplyvnis, ovplyvnit vies len mnozstvo vody, co bude pretekať. Jedina kava, ktora ako tak stoji za to z tychto kavovarov je vlastne espresso. Ked das lungo - viac vody, tak uz je to fakt len zafarbená voda.
K tomu mlieku - treba pouzivat plnotucne mlieko vychladene v chladničke a tryska by nemala byt ponorená ku dnu, ale mala by byt šikmo a mala by byt len pod hladinou, a mala by to mlieko ako keby roztočiť v tej kanvicke.

autor
18. jan 2025

Veď práve..vody si síce dám koľko potrebujem ale množstvo kávy nenavýšim, a preto je káva potom voda s dotykom kávy 😁😁presso je výborné len keď chcem pre návštevu do väčších pohárov, tak sa bojím či im nedávam len "vodu". Ďakujem za vychytávky, je pravda, že som používala polovičné mlieko, tak skúsim plnotučné..mala som dávnejšie palcový kávovar lacnejší ale teda penu robil parádnu..skúsim tie zrnká nastaviť na jemnejšie, ďakujem.

autor
18. jan 2025

*plnotučné a nie palcový kávovar ale pákový..prepisuje mi slová 🙈

malinovka333
19. jan 2025

@muchotrafka298 urcite sa s tym koleckom nemanipuluje pocas mletia to si kde citala?

malinovka333
19. jan 2025

Ja to mam takto.od novoty s tym netocim.teraz bol v servise a mam to tak isto nastavene.s tym si urcujes mletost kavy. Tocim akurat s tym koleckom v predu podla toho aku silnu kavu chcem. Ak mas ten mlyncek nastaveny na hrubo tak kava rychlo pretecie a bude riedka. Skus si to dat na 3. Mne robi dobru kavu.ha ked chcem do velkej salky takstlacim to dolu napravo a nam velku salku

malinovka333
19. jan 2025

@tundra ako si regulujes vodu?

muchotrafka298
19. jan 2025

@malinovka333 pri mojom kavovare DeLonghi je mozne s tym manipulovat vylucne pocas mletia.

Regulačný gombík (A3) je možné otočiť, len kým je kávový
mlynček v chode, počas začiatočnej fázy prípravy kávových
nápojov

malinovka333
19. jan 2025

@muchotrafka298 mojim sa toci pred mletim.mam ten isty co autorka.

muchotrafka298
19. jan 2025

@malinovka333 ja som mala viacero DeLonghi kavovarov a vzdy sa tocilo iba pocas mletia a hned na zaciatku.

tundra
19. jan 2025

@malinovka333 je to v navode,str.166

misinka0611
19. jan 2025

Musíš si to ponastavovať a nastavenie sa prejaví až pri nejakej tretej káve. Tu to máš pekne vysvetlené. Len sa s tým treba pohrať.

https://www.youtube.com/watch?v=99bcKE7SFCg
autor
19. jan 2025

@misinka0611 ďakujem;)

autor
19. jan 2025

@malinovka333 ďakujem🙂

malinovka333
19. jan 2025

@tundra ano to viem.ale znama si tak predlzila cyklus aby mala v malej salke viac vody a potom jej to uz neislo naspat.tak stale stlcala ked mala potrebne mnozstvo vody v salke a pokazila tym kavovar.ja si myslim ze ten kavovar ma dost moznosti robit kavu.aj tym ze si vies regulovat intenzitu kavy.

diannas
19. jan 2025

@malinovka333 co sa ti pokazilo ?
Mame novy kávovar tejto značky a začal strasne vŕzgat 😅 az piští ked dokončí kavu

tundra
19. jan 2025

@malinovka333 ja som ho kupil rodicom a funguje uz viac ako 8 rokov

autor
21. jan 2025

Ja sa Vám chcem poďakovať, pretože odkedy som zmenila nastavenie mlynčeka kávy na nižší stupeň, káva nie je vodová, ale je veľmi chutná 👍

janeane
24. jan 2025

Ja len takú radu. Kvalita kávy takmer vždy závisí od kvality zŕn. To znamená, že môžte mat aj ten najdrahší stroj ale keď doňho date lacnejšiu kávu, nebudete mať chutnú kávu. A zas ak mate naozaj kvalitnú kávu (treba poskúšať rôznu silu prazenia zŕn, či odrodu) tak vám niekedy stačí aj prekvapkávaná 🙂

katrin21
6. apr 2025

Ja som tento kavovar mala 9rokov a urcitw nerobi vodovu kavu... na koliecku nas naximum,takzw silnu kavu nastavenu,takze neviem ako sa ti zda vodnata..ja som mala koliecko asi na 1 hodine,keby to bol cifernik, ale ja som.capuccinova,silna kava mi vadi. Mlyncek sme mali na 5ku. Je to vyborny kavovar.
Vcera sme kupili novy, mne tam chyba to koliecko...ta kava je na 2 zrnkach pre mna silna,horkejsia, aj na 1 zrnku dokonca a vidno to aj,ze je tmavsie capuccino..kavu som nemenila.. asi musim zmenir mletie..

Este si mozes zregulovat mnozstvo vody, bud opatovnym stlacenim pocs vydaja stopnes vodu,alebo si ulozis mnozstvo, postup je v navode..

katrin21
6. apr 2025

Ake mas teraz cislo a ake si mala predtym?