icon

Renovácia strechy - cena

mami92
17. aug 2022

Zdravím. Prosím vás dávali ste si niekto renovovat strechu lepenkou? Na koľko vás vyšla ak vám to robila firma a cca koľko m2.

miminka91
30. jún 2024

@nicollette332 no byt tebou tak si to dam v prvom rade obhliadnut odbornikovi,ktory sa v tom vyzna a zhodnoti co je nutne a co nie, kedze krov moze byt poskodeny vlhkostou alebo pretazenim, drevokaznym hmyzom. pokial je vsak krov ok, tak to potrebne nie je.

pukavica
1. júl 2024

Akože znie to dosť prakticky, že to má takéto rôzne využitie. Ani môj muž sa s tým v praxi ešte nestretol, ale tak to samozrejme neznamená, že keď s tým nemá skúsenosť, tak to musí byť vyslovene zlé riešenie. 🙂 A nie je jednoduchšie dať tam proste striekanú/fúkanú izoláciu?

hacula1816
2. júl 2024

@nicollette332 v skratke a pre laika - je to o mnoho lepsie ako klasicky polystyren ci mineralna vlna. a hlavne su perfektne ako ochrana proti skodcom - ci uz zvieracim alebo tym plesnovym 🙂

bibiana177
2. júl 2024

@hacula1816 takze nie je sanca, ze sa tam nastahuju mysi? viacero ludi ma s tymto problem v dnesnej dobe, ze sa im do izolacie nejakym sposobom dostanu hlodavce, skapu tam a potom to zapacha strasne dlhu dobu.

nicollette332
3. júl 2024

@miminka91 fuha no to sa poradim s muzom, radsej ho o tom informujem ze treba veru mysliet aj na toto. ale ked by bol teda krov okej tak mozme dat v pohode tu plechovu krytinu hej?

@hacula1816 v com je to lepsie? akoze je to hrubsie? to potom musi byt aj vahovo tazsie si myslim a teperit to na strechu to asi nie je moc sranda.

pukavica
3. júl 2024

@nicollette332 A veď budeš to tam teperiť ty? 😀 😂

miminka91
4. júl 2024

@nicollette332 jasne bez problemov, to nie je take zatazenie ved. ak ti mozem odporucit my sme davali od sk vyrobcu balex metal plechovu krytinu. rovno sme od nich riesili vlastne aj zateplenie aj odkvap.

fabrika
4. júl 2024

@miminka91 A to ti realne pridu aj namontovat vsetko? Ci ty si to vies od nich len kupit a spravit ti to uz musi niekto iny?

hacula1816
8. júl 2024

@nicollette332
@bibiana177 nic sa ti tam nenastahuje. ani mysi ani hmyz ani kuny. a to z prosteho dovodu ze v podstate jedna ta platna toho pir panelu je pevnostne taka ako keby mas dva polystyreny alebo mineralne vaty. tazke to praveze nie je. muzovi aj zvysnym kolegom sa s tym dobre robilo.

bogierka
8. júl 2024

@hacula1816 akoze super tip, ak je to lacnejsie ako klasicke zateplovanie alebo ten polystyren, tak rozhodne nie je o com. vsak ono je asi jedno v podstate, co tam das 😀

nicollette332
9. júl 2024

@pukavica tak nie nebudem to tam teperit ja, ale tiez nechcem aby sa niec stalo tomu kto to tam bude davat 😀 lebo som dorobila celu strechu 😀
@miminka91 tak to nepoznam. my sme akoze aj chceli ze vybavit takto vsetko od jedneho predajcu a najlepsia moznost je ked je to priamo vyrobca.
@hacula1816 hmm takze nie je ani malinka sanca ze by sa nam tam nieco dostalo hej? lebo vedla sused ma pravidelne problemy s kunami, ze mu robia sarapaty na streche, nevie si dat s tym rady.

moncurienula
9. júl 2024

@nicollette332 akoze kde na streche? 😀 na povale to este pochopim, ale na streche?

hacula1816
10. júl 2024

@nicollette332 tak ako realne sa na to pozrime tak ze je to predsa len izolacia, nie je to z ocele ani vyplnene betonom 😀 ale ma to kazdopadne hrubsie a pevnejsie vlakna cize tu kunu alebo ten hmyz to odradi sa tam predierat.
@moncurienula ano najskor su na streche, ale ani nevies ako a ked nemas dostatocne zabezpecenu izolaciu tak ich mas raz dva zo strechy na povale.

pukavica
10. júl 2024

@hacula1816 Takže sa dá asi aj očakávať, že tá cena za to bude vyššia, predpokladám. Keď to spĺňa tieto veci.

miminka91
11. júl 2024

@fabrika najlepsie je podla mna svojpomocne si spravit veci. mas nad tym aspon dohlad. ale zas keby nevies, tak oni maju aj tu moznost ze ti vedia vybavit overenych skusenych majstrov z tvojho okolia.
@nicollette332 no tak tu to mas 😀 aj vyrobcu aj predajcu 😀

hacula1816
12. júl 2024

@pukavica vies co nie je tam praveze az taky rozdiel cenovo za m2. najlepsie bude ked si objednas priamo od vyrobcu.

nicollette332
15. júl 2024

@moncurienula ved ked ti pobehuju na streche tak ich tiez pocujes. mali sme raz kuny a to si normalne pocula ako sa vysplhali na strechu a spustali sa dolu 😀 horsie bolo ked nam zacali rovno nad hlavou na povale dupotat.
@hacula1816 cize sa to da zrejme skor aj podchytit a neprehryzie sa mi tam za dva tri dni. co je vyborne. a to su taketo zateplovacie panely len cisto na strechy? lebo srsne si lubia robit hniezda aj vo fasadach.
@miminka91 aha, super a vy ste tam osobne boli ci ste si to objednavali?

pukavica
16. júl 2024

@hacula1816 Ale to asi len výlučne tie panely predpokladám, nie? Ďalšie potrebné prvky si musí človek asi zohnať sám, či?

miminka91
16. júl 2024

@nicollette332 boli sme tam osobne, nachadzaju sa pri ziline v lietavskej lucke. podla mna je to lepsie ked to aj vidis na vlastne oci ako len na internete. a kedze toto je slovensky vyrobca tak nie problem s dodanim ze by ti to cestovalo neviem aku dlhu dobu.

bibiana177
17. júl 2024

@miminka91 super, tiez som za to, nech to proste clovek realne aj vidi a je tam proste clovek, co ti o tom povie viac.

hacula1816
19. júl 2024

@nicollette332 tak su rozne druhy,ale presne ako pises su zvlast na strechy a zvlast aj na fasady mas rozne druhy.
@pukavica ake ostatne prvky myslis? akoze na ukotvenie toho alebo co?

pukavica
19. júl 2024

@hacula1816 Áno, však predpokladám, že ti k tomu nestačí len samotný materiál, ale aj rôzne ďalšie časti. 😀

nicollette332
23. júl 2024

@miminka91 a kolko trvalo priblizne to dodanie prosim ta? necakali ste nejako dlho?
@hacula1816 jaj a to viem nejako rozlisit? ci podla coho viem ze tento je na strechu a tento na fasadu? lebo ved na fasadu nepotrebujeme len na strechu tak aby sme nebrali tie co nechceme 😀

bogierka
23. júl 2024

@nicollette332 a nie je jednoduchsie sa na to priamo spytat u vyrobcu/predajcu? 😀 vsak tam by ohladom tohto asi mali poradit, ci?

miminka91
25. júl 2024

@bibiana177 presne, lebo my sme sa tiez nemali o tom ako dozvediet viac a zase na nete ked to citas to nie je take ako ked to na priamo vidis a pocujes od cloveka co s tym robi xy rokov.

@nicollette332 tu je vyhoda ze je to slovenska firma takze to dodanie je skutocne rychle. krytina nam tak prisla za cca dva tyzdne do objednavky, ale taky odkvap ci pir panely na zateplenie su skladom ihned.

bibiana177
26. júl 2024

@nicollette332 tak v mojom okoli, co sa strechy a zateplenia tyka, tak vacsinou davaju striekanu izolaciu. tym rozhodne nic nepokazis.

hacula1816
29. júl 2024

@pukavica no tak to je si myslim automaticke 😀 same ti to tam drzat nebude 😀

@nicollette332 ano mas ich viac. my co sme mali tak sme mali zvlast platne na strechu a zvlast na fasadu. ono dokonca su aj zvlast tieto pir panely na hospodarske budovy pre zvieratka 🙂

lutomm
30. júl 2024

@hacula1816 a nevies, ci nebyva takto aj daka mnozstevna zlava napriklad? ked potrebujes na viacero stavieb. pripadne sa este s niekym spojit, kto potrebuje, aby toho bolo viac. 🙂

nicollette332
31. júl 2024

@bogierka tak ja to rada takto dopredu zistujem aby sme si potom neprisli ako z doby kamennej ze ideme rekonstruovat a tieto zakladne veci su pre nas neznama 😅
@miminka91 jaaj takze to takto komplet celu strechu sa tam da vybavit. to je ale super, to aspon nemusime lietat optom po stavebninach vselijakych a zhanat co kde maju.
@bibiana177 striekana izolacia to je aka prosim ta ?
@hacula1816 jeej to je mile ze aj na zvieratka myslia 🙂 som si myslela ze sa kazda budova alebo strecha zatepluju rovnako bez ohladu na to ci je to kancelaria, obchodny dom alebo mastal.

bibiana177
31. júl 2024

@nicollette332 taka klasika, by som povedala 🙂 ked mi napadne izolacia, tak takato. myslim, ze najjednoduchsi a najrychlejsi mozny sposob.