icon

Rýchlovarná kanvica - eliminácia vodného kameňa

27. okt 2021

Dá sa nejako eliminovať tvorba vodného kameňa?

viestta
Odpoveď bola odstránená
h2
27. okt 2021

@viestta Alebo obyčajný ocot.

autor
27. okt 2021

@viestta no čistím ju octom ale príde mi že každú chvíľu. A napriek sitku na kanvici občas prejdu tie kúsky von.

h2
27. okt 2021

Autorka, alebo si môžeš kúpiť filtračnú konvicu. Vodný kameň sa Ti bude stále tvoriť, ale v podstate menšej miere.

michaela789
27. okt 2021

Tiež máme tvrdú vodu, nezrobis nič 🤷‍♀️ kanvica by ma ani netrápila, to mám vyvarene fakt za minútu. O práčku mám väčšie obavy teda.

viestta
Odpoveď bola odstránená
h2
27. okt 2021

@michaela789 Aj do nej môžeš naliať raz za čas ocot, celú fľašu a pustiť program na 90 stupňov.

cacianka
27. okt 2021

Mne technik poradil že lepšia je citrónová kyselina, na tieto malé spotrebiče ,ocot je agresívnejší.
Do prania vždy dávam cca 2dcl octu. A raz za čas liter a vyperiem na 90 naprázdno.

autor
27. okt 2021

@michaela789 fakt.. no to mi ani nenapadlo .. 😮 lebo to okom nevidím 😇

michaela789
27. okt 2021

@h2 áno, veď čistim ju. Ale nie je to také easy ako s kanvicou, plus ocot vraj môže poškodiť tesnenia a hadice tak sa to snažím nepreháňať. Skúšala som aj na to určené prostriedky ale raz darmo, ocot funguje proste najlepšie.
Len vravím že kanvica je ešte menší problém podľa mňa 😁

viky_21
27. okt 2021

Ja som si v Tchibe kupila taky pohlcovac vodneho kamena. Vyzera to ako dratenka. Mam to vlozene v kanvici a nemam vodny kamen.

autor
27. okt 2021

@h2 mmm, tento nápad neznie zle

autor
27. okt 2021

@viky_21 to už asi nemajú,alebo to len neviem nájsť

viky_21
27. okt 2021

Je to mozne ale im sa tie kolekcie dost casto opakuju tak treba sledovat eshop ci nahodou

uzivatelka1113
27. okt 2021

dávame do nej prefiltrovanu vodu z Brit kanvice za 20€ 🤷‍♀️

autor
27. okt 2021

@uzivatelka1113 toto som napr kukala akurát

sovica
27. okt 2021

Pre autorku: @viky_21 myslela asi zachytávače vodného kameňa:
https://www.tchibo.sk/zachytavace-vodneho-kamen...

autor
27. okt 2021

@sovica ďakujem za link 🙂 tak predsa sa dá tomu predísť

uzivatelka1113
27. okt 2021

áno, taku pouzivame.. inú vodu ani nepijeme, odkedy sme v novom, lebo nefiltrovana je hnusná na chuť u nás.. a začali sme ju liať aj do rýchlovarnej kanvice a odvtedy som ju čistila raz, aj to tam bolo minimum kameňa.. predtým som ju čistila asi aj každý týždeň 🤷‍♀️

ailiba
27. okt 2021

Co sa mňa týka, keď je viac vodného kameňa, nasypem trochu kyseliny citrónovej a nalejeme trochu vody, nechám pre variť... A je ako nova. Ocot už nepoužívam, smrdí a dlho sa výplachuje.

luccija
27. okt 2021

@viestta toto bola vec kvôli ktorej som sa hádala s mužom, že to nepotrebujeme presadil si svoje a som rada.Mame rovnakú kanvicu a mama ju nestíha čistiť akú majú tvrdú vodu teraz menili aj batérie na umývadle.U rodičov čistím octom všetko ..ale upravovna vody je fajn aj kvôli podlahovke a tak ..

viestta
Odpoveď bola odstránená
viky_21
27. okt 2021

@sovica ano ano presne toto

ctrl
27. okt 2021

@michaela789 ocot do pracky určite nie 🙈škodí tesneniu a iba neutralizuje zápach .
Ja používam čistič pracky z Eurony .
Nielenže odvapni , ale aj vyčistí pracku.