icon

Siaty verzus kobercový trávnik

4. nov 2022

Ahojte,

prosim, vzhladom na to, ze nemam skusenosti - poradite, aky je lepsi, ci siaty alebo kobercovy travnik? Viem,ze kobercovy je rychlejsie "pochodzny", co by bolo v nasom pripade obrovske plus, ale aj 3x drahsi, tak ci sa to oplati. Ci nie je napriklad vacsim rizikom kobercovy skrz to, ze by sa nemusel ujat?
A prosim, je potrebne si davat tie siete proti krtkom? Aky mate na to nazor?

Dakujem :*

syslik81
4. nov 2022

urcite kobercovi .. so siatym je vela prace vtaky ti ho obzeru musis vela alievat kopa skodcov v semenach moze byt i plevel..

tarvika
4. nov 2022

Mala som aj jeden aj druhý. O oba, sa treba starať odburinivat a milión ďalších veci, aby vyzeral ukážkovo. Ak chceš zelenú plochu, kde môžu byť aj iné rastliny ako tráva, je to jednoduchšie na starostlivosť, stači občas pokosit. A jediná výhoda ukladabeho travnika je, ze he pekný ihneď. Aj tak po ňom nemôžeš hneď chodiť a je to omnoho drahšie.

luccija
4. nov 2022

Mame siaty, lebo, kym sme dostavali boli sme svorc🙂a nebolo na kobercovy.Sietku si treba dat.Ak by ste mali siaty vyrastie rychlo, jedine co bolo treba vela ho polievat, ziadne vtaky nam nic nevyzobali.Nam poradili dobre semeno v zahradnictve nejake vysoko zatazove.My mame vacsi pozemok a neboli sme ochotni tolko platit za kobercovy travnik nebola to taka veda vysiat ho

majlo1234
4. nov 2022

Mame kobercovy, vyhoda je asi jedine ta rychlost, ze je pekny hned. Neujal sa nam cely, museli sme reklamovat a vymenili nam tie vadne kusy.

lilienkah
4. nov 2022

Ahoj no u nás paradoxne siate trávniky sú odolnejšie ale vyzorovo je kobercovy o niečo krajši zase veľa robí starostlivosť..môžeš mať kobercovy keď nemáš čas sa o to stále starať tak rýchlejšie sa pokazí a vysuší sa..keď zvolíte kobercovy dajte už aj sietku proti krkom budete to neskôr ľutovať že ste dali toľko peňazí a nemáte to poriadne spravené, my mame siaty ale staráme sa o neho ukážkovo čisto vretenovou kosačkou a je nádherný..sused ma koberce ale on len pusti vodu a tam to aj skončilo s jeho starostlivosťou a tak ten travnik aj vyzerá.. treba najprv dobry základ zeminu s pieskom zmiešanú 1:1 na to sietku a budete mať hocijakú trávu krásnu, skúste napísať na FB do skupiny Travnik rady a tipy tu by to bolo na dlhé rozpisovanie 😊 tam vám poradia presne

janne318
5. nov 2022

Pokiaľ nemáte skúsenosti so založením trávnika, volila by som kobercový. Ano - siaty je síce lacnejší, ALE - pôdu treba mať dokonale pripravenú, pretože v opačnom prípade vyrastie skôr burina ako tráva a tá bude tie jemnučké mladé trávové lístky dusiť. Tiež treba vedieť, aké trávové semeno zvoliť (je ich niekoľko druhov) a ako ho správne zasiať, tak, aby bol trávnik pekný (priebežne sa podsieva). Čerstvo zasiate semienka častokrát zvyknú vydzobávať vtáky - zopár náletov niekoľkých kŕdeľov a máte po trávniku. Tiež kosiť mladú trávu - treba vedieť kedy a ako. Nesprávnym prvým kosením sa môže trávnik ľahko zničiť. U kobercového trávniku nič z toho nehrozí. Pokiaľ si ho budete ukladať svojpomocne, je potrebné dodržať pár zásad, na ktoré keď si dáte pozor, nie je dôvod, aby sa neujal. Ak Vám ho bude ukladať firma, máte možnosť to reklamovať.

martinka13
5. nov 2022

Máme kobercový a v zadnej časti pozemku lúku. Oba treba samozrejme kosiť. Polievame len kobercový, aby bol pekný, mäkký a stále zelený okolo domu. Ja by som ho nemenila. Bol hneď krásne zelený a hustý. Veľká výhoda podľa mňa je, že sa rýchlejšie spamätá po zlom počasí (samozrejme sa musí pravidelne hnojiť). Záver-ak sú peniaze, choďte do kobercového. Ak nie, tak s davkou trpezlivosti postačí určite aj siaty.