Skúšali ste alternatívy k kapsulovým kávovarom?
Ahojte kavickarky a kavickari. Zacala som pit kavu, povedala som si, ze trosku neresti musim mat a potesenia z tohto zivota, tak brazdim a bludim netom a informaciami o kave. Skusanim som sa dopracovala k bezkofeinovej s rastlinnym mliekom. Obcas si dam aj s klasickym mliekom, na slovnafte mocchu, chuti mi, z ikeackej mavam krce a vcera mi uz ani nechutila. Naposledy som skusala philips lattego kavivar na zrnkovu kavu, ebenicu bezkofeinovu, chutila mi. Ale ked nasypem do zasobniku tu kavu, musim v kuse pit tu istu, kym sa zo zasobniku neminie. A som aj leniva to kazdy tyzden rozoberat, kvoli par kavam za den, plus cena tych kavovarov je neskutocna. Ked som testovala nespreso kapsulovy, tak som rada obmienala kavy, doobeda lorku bezkofeinovu poobede illy.
Je tu niekto, kto skusal aj rozne alternativy? Frenchpress, prekvapkavanu, fiktrovanu, mokka? Ci je tam citelny rozdiel? Nie som si ista, ci vsetky tieto sposoby mozu fungovat na principe, ze si nameliem v mlynceku kavove zrno a prebehnem konkretnym systemom.
Tie kapsulove by som rada obisla, plast a hlinik v kapsuliach mi z dlhodobeho hladiska po zdravotnej stranke "nevonia". Ale stale mi vychadzaju z toho len tie kapsulove, ked si prechadzam tie moje poziadavky. Len zase ktory, nespresso, dolce gusto, bosch tassimo, tchibo cafisimo? Ktory by mal byt taky menej zavadny na zdravie?
Ako by ste riesili takuto dilemu?
Dakujem za akykolvek pohlad, nazor, alebo novu myslienku

@paja555 Dovolim si nesuhlasit, jednorazove a kapsulove kavy su minimalne dvojnasobne drahsie ako kava z domaceho automatu, takze v posudzovani za dlhsiu dobu este stale cenovo aj kvalitou, vyhravaju "normalne" kavovary.
@veselo_neveselo jen teda co se kvality týká, měsíc nacnute baleni 1 kg zrnkové kávy neni chuťově po třech týdnech nic extra…u tech ese nebo kapsli je to proste porad stejný no.