icon

Skúsenosti a nedostatky tyčového mixéra Kitchen Aid

ajush5
25. júl 2025

Ahojte, chcela by som poprosiť, čo by ste sa podelili o Vaše skúsenosti s tyčovým mixérom od Kitchen Aid. Hlavne jeho nedostatky. Ďakujem 🙂

chrobak7
25. júl 2025

@ajush5 Hlavným nedostatkom je jeho cena. Ale ak si ochotná vysoliť také peniaze, lebo chceš mať značkový mixér, tak si ho kúp. V porovnaní s inými tyčovými mixérmi nebude mať žiadne iné nedostatky.

ajush5
autor
25. júl 2025
@chrobak7

@ajush5 Hlavným nedostatkom je jeho cena. Ale ak si ochotná vysoliť také peniaze, lebo chceš mať značkový mixér, tak si ho kúp. V porovnaní s inými tyčovými mixérmi nebude mať žiadne iné nedostatky.

@chrobak7 až tak inteligečne plachá nie som, že si neviem pozrieť cenu a zistiť či je alebo nie je v mojich možnostiach. Že nebude mať iné nedostatky súdiš lebo ho máš alebo si to len myslíš?

anonym_f54540
25. júl 2025
@ajush5

@chrobak7 až tak inteligečne plachá nie som, že si neviem pozrieť cenu a zistiť či je alebo nie je v mojich možnostiach. Že nebude mať iné nedostatky súdiš lebo ho máš alebo si to len myslíš?

@ajush5 tak je to premiova znacka. Ako keby si sa pytala, ake nedostatky ma Porsche Cayenne... co ti napisat?

ajush5
autor
25. júl 2025
@anonym_f54540

@ajush5 tak je to premiova znacka. Ako keby si sa pytala, ake nedostatky ma Porsche Cayenne... co ti napisat?

@anonym_f54540 trošku prehnane. Na trhu sú aj za 400€. A že je niečo drahé neznamená, že je to super. Mám od tejto značky veľa spotrebičov a som s nimi maximálne spokojna. No na tento mixer som našla 2 recenzie kde jedna je v štýle “super” a druha ho haní a prirovnáva k mixéru za 40€. Tak si mám vybrať. Preto ma zaujíma názor od niekoho kto ho ma doma a vie reálne posúdiť používanie. Nie len dohady a domnienky aký by asi mal za tu cenu byt. Takže čo mi máš na to napísať? Ak nemáš čo napísať k otázke a nemáš ho, tak ideálne nič.

chrobak7
25. júl 2025
@ajush5

@ajush5 Nemám ho, ale onoho času manželka poškuľovala po kuchynskom mixéri od tejto firmy. Tak som si zisťoval, čím sú tieto spotrebiče výnimočné.

V prípade kuch. mixéra je to najmä v tom, že všetky vnútorné prevody sú kovové na rozdiel od lacnejších mixérov. ktoré majú aj plastové ozubené kolieska, sú trvácnejšie. Takže pri častom používaní sa neopotrebujú. Ale pri občasnom používaní je to zanedbateľné, aj obyčajný vydrží mnoho rokov.

To isté bude asi platiť aj pre tyčový mixér. My používame tyčový mixér denne, ale kupujeme tie z Lidlu. Tie vydržia tak dva - tri roky.

Ak chceš nejaké recenzie, treba si vyhľadať na nete. Určite ich nájdeš viac, než členov na MK, ktorí majú tento mixér a ktorí ti napíšu hodnotenie.

https://www.youtube.com/watch?v=F_cqhz8FAuw

Z tejto videorecenzie vidím hneď nevýhodu mixéra. Ten spoj, ktorým sa napája tá časť s nožom, je tiež plastová, ako ktorýkoľvek iný mixér. To je slabé miesto všetkých mixérov, ktoré sme mali. 60% z nich sme vyhodili preto, lebo práve ten plastový spoj sa vydral. Toto je uvedené ako nevýhoda aj v tej poslednej recenzii.

V porovnaní s inými mixérmi je iný ten spínač. Má bezpečnostnú poistku a rýchlosť sa ovláda jedným tlačíkom kontinuálne. Na jednej strane je to výhoda, lebo kontroluješ , ktorým sa ovláda rýchlosť. Uprednostňujem samostatnú reguláciu rýchlosti. Ale niekomu môže toto vyhovovať.

AKo nevýhodu vidím ešte plastové teleso. Ak by som išiel do drahšieho mixéra, tak by som bral asi taký, ktorý má telo z nerezu.

Tu je ešte pár recenzií:

https://www.youtube.com/watch?v=BUKvNEKIkWY

https://www.rtings.com/blender/reviews/kitchena...