icon

Skúsenosti s kávovarmi De'Longhi

evickuska
19. jún 2025

Ahojte mame 4 roky kavovar Delonghi predpokladam, ze ten klasika Magnifica S ako kazdy ale uz asi odchadza.
Mate s nejakym dobre skusenosti?
Nechceme stroj za 1000 €. Za 1000 ci 2000 vzdy ta zivotnost je maximalne 2 az 4 roky. Dakujem za kazdu radu. 🍀

Strana
z2
biba_18
19. jún 2025

prečo myslíš že odchádza? my ho máme už roky, určite nie že 2-4 roky ...

aurora33
19. jún 2025

@evickuska svagrina ho mali a vymenili. Pokazil sa im.

zic
19. jún 2025

@evickuska teraz sme sa rozhodovali a kupili nakoniec Philips... ze sa lepsie cisti ta mliekova cast...
Asi tento?
https://www.alza.sk/philips-series-4400-lattego...

lukbe
19. jún 2025

Môj ide už niekoľko rokov. Bude to o dosť viac nez 4.

madeincssr
19. jún 2025

@evickuska donedavna boli tieto automaticke kavovary (DeLonghi, Nivona...) spolahlive zariadenia a vydrzali roky. Ale uz som aj ja opatrny radit ludom napr. Nivona, lebo prva nam v praci spolahlivo sluzila roky-rokuce (tisice a tisice kav), ale jej co najjednoduchsi nastupca - tiez Nivona, po case zlyhal ("pocikal sa" a kavu neurobil). Nastastie jeden sikovny kolega to rozobral, identifikoval pricinu, objednal na webe taky ventil a dost pracne to vymenil. Odvtedy OK.
Kvalita VSETKEHO ide postupne dolu (optimalizacia nakladov na vyrobu, cinska konkurencia vyrabana za inych legislativnych/pracovnopravnych... podmienok...) Cize mozno vyberaj z takych, kde je co najdlhsia zaruka.
Najkvalitnejsie domace/small business kavovary su zrejme Jura, ale su drahsie.
Inak doma mame automat DeLonghi (bez nadoby na mlieko, len s parnou tryskou) dlhe roky a je absolutne spolahlivy (doma sa vsak robi zanedbatelne mnozstvo kav oproti firme (hoci aj nevelkej).

nyusika
19. jún 2025

mam Magnifica, spokojna som...ale nikdy na kavovaroch nepouyzivam trysku na mlieko. mne to priserne smrdi totiz.
mam zvlast napenovac na mlieko (Jura)

renesance80
19. jún 2025

@evickuska mam ho 9 ro k a stale funguje

veselo_neveselo
19. jún 2025

My mame v praci Juru, uz roka, robi vela kav a drzi. Aj ked sa on nikto nejak extra nestara 🙂
Z takych beznych Delonghi alebo Philips, vydrzia tych par rokov, ale za tu cenu je to podla mna celkom prijatelne.

Ak vam odchadza, mozno by pomohol servis, castokrat su to len tesnenia co uz netesnia, po rokoch ta guma predsa len degraduje. Ak je inak mechanicky v poriadku, stacila by mozno udrzba aby bol ten vas skoro ako novy.

vkatush
19. jún 2025

No, náš tuším ten rok bude oslavovať 10 rokov a ide 😅 asi raz bol v oprave, okolo 6-7 roku, keď odišiel motorček. Záležitosť pár eur a dní.

smiling89
19. jún 2025

@evickuska ak ste s nim spokojni, skus ho dat profesionalne precistit, na servis. My mame tiez Delonghi ale pakovy, 8 rokov, no tiez zacal "odchadzat" cca po 4-5r, kedze ho zboznujeme tak servis vsetko vyriesil.

larisa
19. jún 2025
@smiling89

@evickuska ak ste s nim spokojni, skus ho dat profesionalne precistit, na servis. My mame tiez Delonghi ale pakovy, 8 rokov, no tiez zacal "odchadzat" cca po 4-5r, kedze ho zboznujeme tak servis vsetko vyriesil.

@smiling89 koľko vás stálo profesionálne cistenie kavovaru ?

chrobak7
19. jún 2025

@evickuska Čo s ním robíte, že vám vydrží len 2-4 roky??? Alebo s ním nerobíte nič? Ani nečistíte? My máme DeLonghi už 6 rokov a nič mu nie je. Akurát na tryskách sa olúpilo trochu farby.

A pokaziť sa môže hociktorý výrobok, aj po pol roku. Nie je to o značke.

biba_18
19. jún 2025

čo sa týka servisu - to dávame pravidelne kvôli tryskám - ale to má súvis s vodou, nie je to závada stroja ... zoservisujú ho a ide jak predtým ...

avanka
19. jún 2025

@evickuska máme 4, 5 roka delonghi dinamica plus. ide denne a je ako nový. podľa toho, ako si vypýta, odvápňujeme, používame filter a manžel ho raz za čas rozoberie a vyčistí.
keď sa náhodou pokazí a po diagnostike bude cena opravy vyššia, pôjdeme určite do ďaľšieho delonghi. sme spokojní.
v práci máme JURA a nikdy by som nemenila, delonghi je za mňa krajší a hlavne robí lepšiu kávu

evickuska
autor
19. jún 2025
@aurora33

@evickuska svagrina ho mali a vymenili. Pokazil sa im.

@aurora33 segra ma tento typ co ja uz 7 ale kupovany vo Francuzsku zije tam 🤦‍♀️😁

evickuska
autor
19. jún 2025
@avanka

@evickuska máme 4, 5 roka delonghi dinamica plus. ide denne a je ako nový. podľa toho, ako si vypýta, odvápňujeme, používame filter a manžel ho raz za čas rozoberie a vyčistí.
keď sa náhodou pokazí a po diagnostike bude cena opravy vyššia, pôjdeme určite do ďaľšieho delonghi. sme spokojní.
v práci máme JURA a nikdy by som nemenila, delonghi je za mňa krajší a hlavne robí lepšiu kávu

@avanka ano? ja som akoze tiez s Delonghi spokojna 🙈

evickuska
autor
19. jún 2025
@larisa

@larisa mne povedali, ze to robia iba v BA 😲

evickuska
autor
19. jún 2025
@madeincssr

@evickuska donedavna boli tieto automaticke kavovary (DeLonghi, Nivona...) spolahlive zariadenia a vydrzali roky. Ale uz som aj ja opatrny radit ludom napr. Nivona, lebo prva nam v praci spolahlivo sluzila roky-rokuce (tisice a tisice kav), ale jej co najjednoduchsi nastupca - tiez Nivona, po case zlyhal ("pocikal sa" a kavu neurobil). Nastastie jeden sikovny kolega to rozobral, identifikoval pricinu, objednal na webe taky ventil a dost pracne to vymenil. Odvtedy OK.
Kvalita VSETKEHO ide postupne dolu (optimalizacia nakladov na vyrobu, cinska konkurencia vyrabana za inych legislativnych/pracovnopravnych... podmienok...) Cize mozno vyberaj z takych, kde je co najdlhsia zaruka.
Najkvalitnejsie domace/small business kavovary su zrejme Jura, ale su drahsie.
Inak doma mame automat DeLonghi (bez nadoby na mlieko, len s parnou tryskou) dlhe roky a je absolutne spolahlivy (doma sa vsak robi zanedbatelne mnozstvo kav oproti firme (hoci aj nevelkej).

@madeincssr mas tiez Magnifica S ci iny typ?

evickuska
autor
19. jún 2025
@chrobak7

@evickuska Čo s ním robíte, že vám vydrží len 2-4 roky??? Alebo s ním nerobíte nič? Ani nečistíte? My máme DeLonghi už 6 rokov a nič mu nie je. Akurát na tryskách sa olúpilo trochu farby.

A pokaziť sa môže hociktorý výrobok, aj po pol roku. Nie je to o značke.

@chrobak7 cistime ho stale a nonstop aj ho rozoberam a cistim, venujem sa tomu riadne... mam doma viac strojov a viem, ze ked sa o ne clovek starat nebude zivotnost bude nizsia a nizsia...

myslela som to vseobecne, ze sa to vyraba tak aby ludia co 2-4 roky menili, nie jak otec maju doma mkkrovlnku 25 rokov a stale ide 🤷‍♀️

evickuska
autor
19. jún 2025
@biba_18

čo sa týka servisu - to dávame pravidelne kvôli tryskám - ale to má súvis s vodou, nie je to závada stroja ... zoservisujú ho a ide jak predtým ...

@biba_18 a kam a cez koho? my sme ho kupili v Nay a oni vraj jediny robia aj pozarucny servis...

aurora33
19. jún 2025
@avanka

@avanka no vidis, ja čo poznám ľudí, tak kto mohol vymenil ten kavovar vymenil za Jura 😃😃

madeincssr
19. jún 2025
@evickuska

@madeincssr mas tiez Magnifica S ci iny typ?

@evickuska z hlavy uz nepamatam, musel by som doma pozriet.

biba_18
19. jún 2025
@evickuska

@biba_18 a kam a cez koho? my sme ho kupili v Nay a oni vraj jediny robia aj pozarucny servis...

@evickuska ja som z ke a u nás je servis kde to robia ...

evickuska
autor
19. jún 2025
@biba_18

@evickuska ja som z ke a u nás je servis kde to robia ...

@biba_18 aha v Ziline neviem asi nie je

evickuska
autor
19. jún 2025
@madeincssr

@evickuska z hlavy uz nepamatam, musel by som doma pozriet.

@madeincssr dakujem

biba_18
19. jún 2025
@evickuska

@biba_18 aha v Ziline neviem asi nie je

frflos_nespokojny
19. jún 2025

v robote mame Delonghi Magnifica S a je to minimalne stvrty za osem rokov.
stvrty model tusim nie je Magnifica.
po infarkte kavovaru putoval do servisu. vydrzal iba cca tri mesiace, tak sa kupil zase novy
preco vydrzi tak kratko? lebo cez pracovnu dobu nema cas oddyvhovat 😉
musim v robote pozriet kolko ma odrobenych kav.

inak pre mudrlantov. dostava vsetku lasku sveta a nie je zanedbavany !

madeincssr
19. jún 2025
@evickuska

@madeincssr dakujem

@evickuska tak ano, ten domaci kavovar (ktory nam uz roky spolahlivo sluzi) mame z radu ECAM23.42x, cize Magnifica, jednoduchsi model s textovym displejom a napenovacou tryskou.

smiling89
19. jún 2025
@larisa

@larisa 70 Eur stalo. Zdalo sa nam to vtedy dost, novy sa pohyboval okolo 190 Eur a nebola istota ako dlho vyservisovany pojde, no fici uz zopar dalsich rokov. Nedavno som menila paku, ale to nebola vysoka polozka.

avanka
19. jún 2025
@aurora33

@avanka no vidis, ja čo poznám ľudí, tak kto mohol vymenil ten kavovar vymenil za Jura 😃😃

@aurora33 nehadam sa..u nás kúpili Jura za 1500€ a za mňa katastrofa..rovnako tvrdá voda, rovnaká káva a total rozdiel

Strana
z2