icon

Skúsenosti s klimatizáciou v dome - výhody a nevýhody

17. máj 2025

Ahojte,zaujímaju ma vaše skúsenosti čo máte za a proti.
Cez leto máme strašne teplo vnútri v dome,normálne zo mňa teče,v noci neviem zaspať lebo som celá mokrá.
Nič nepomôže ani ventilátor.Uz som staršia a oveľa horšie znášam horúčavy.Cez deň v práci sa potim robím na slnku,potom v aute sa potim cesta domov a ešte aj doma.
Už mám toho dosť.
Lenže manžel je proti tomu,že klimatizácia žerie veľa elektriky,že budeme mať nedoplatky.A on to nebude platiť lebo jemu není teplo.On má radšej teplo než zimu.
A že čo vymýšľam že doteraz sme prežili aj bez toho a odrazu chcem klímu.Neni to odrazu už nad tým rozmýšľam pár rokov len on ma stále odhováral.

Strana
z2
kulumulu123
18. máj 2025

My mame klímu v celom dome celkovo 3ks, využívame aj v lete aj v zime na kúrenie... Priemerná klim azerie cca okolo 3kwh ved si to rátaj koľko to asi robí u vás a podla toho uvidíš ale žiť v saune teda nie je bohvie aké terno... Odporúčam tu bezprievanovu ja som teda hakliva na klímu ale kľudne môžem sedieť priamo pod ňou a neofukne ma a pritom parádne vychladi miestnosť....

kulumulu123
18. máj 2025

Montáž by mala byť v cene klímy aspoň väčšinou je, ja som platila za klímu 1400eur robí mi poslednú ju cca pred mesiacom... Keď prídu na obhliadku tak ti poradia kde by bolo najlepšie ju namontovať aspoň seriózny afirmati vie a dobre poradiť...

tenerifka
18. máj 2025

Klimatizacia je uz aj v strednej Europe nutnost. Manzel nech nie je sedlak a drzgros, ved si predstav, ze nebude chciet ani umyvacku riadu, lebo zerie elektrinu. No ano, vsetky spotrebice zeru elektrinu, ale su tu na to, aby nam ulahcili a sprijemnili zivot.
Povedz mu, ze niektori ludia (napr. ja) maju v dome 6ks klimy, kazdu v jednej izbe.
Pozri ponuky, objednaj firmu a postav ho pred hotovu vec, to nie je kupovat novy mercedes, to je nutnost....

Strana
z2