icon

Skúsenosti s mobilnou a fixnou klimatizáciou: Porovnanie a rady

20. júl 2024

Som trochu v ošetemetnej situácii, veľmi ťažko som znášala horúčavy uplynulých týždňov skrz mojich chorôb. Asi nás bolo takých viac, len ja som sa dostala kvôli tomu v nemocnici. Manžel konečne súhlasil aby sme si kúpili klímu. Myslela som si že dáme aspoň do 1-2izieb.
(Ale aby som opísala situáciu, v mladosti mi muža závidela každá kamarátka, kolegyňa, známa. No občas som sa zamyslela nad tým že čo bude ak.v staršom veku sa mu zmení povaha ako nebohej svokre. Prešlo 25 rokov, deti máme dospelé samostatné a on sa vo veku 50+ čoraz viac podobá na svokru.)
A teraz naspäť k môjmu príspevku, muž ma chce prekvapiť mobilnou klimatizáciu. Fakt ma to naštvalo.
Teraz spí po nočnej, ale plánujem s ním debatu.
Dajte vaše skúsenosti mobilnou.vs. ,,fixnou ,, klimatizáciou.

Strana
z2
marsmykkok
20. júl 2024

Autorka no ako ti píšem vyššie. Fixnu ti už aj tak vy namontovali len koncom augusta, plné termíny. Teda ak muž chce skúste kúpiť mobilnú a uvidíš. Aj tu sa názory rôznia na ňu. Keby nebude dobrá, predáte a do budúceho júna musíš muža presvedčiť na fixnú. Alebo už nebudeš PN a zaplatíš si ju sama.

deedol
20. júl 2024

mobilna je uplne o nicom, kupili sme za cca 400, pouzili sme ju asi 3x a po roku sme ju darovali za odvoz, taka bola otrasna. a to bola dobra znacka.

beataxxx
20. júl 2024

Rozpocet je trosku dilema, pretoze mozes mat lacnu a ta ma vysoku spotrebu, alebo drahsiu a ta ma spotrebu nizsiu, ja som volila drahsiu s nizsou spotrebu,naklady sa ukazu tento rok- o kolko viac bude za elektrinu

veronikaszabova
20. júl 2024

@marsmykkok ale trt makovy. Minuly tyzden montovali kamoske klimu, firmu si zajednavali tyzden pred tym. Takze ziadne cakacky mesiace.
Okresne mesto, trnavsky kraj.

oblecenie99
20. júl 2024

Mali sme mobilnú a teda bola na nič. Navyše naša mala taký kratší vývod, nedosiahla po okno, museli sme ju vytrepať na komodu a vtedy som aj dosť trpla, aby nespadla. Okno musiš otvoriť, a vymyslieť, o čo zachytíš tu hadicu, aby ti nepadala do vnútra späť. Bola už staršia, čiže rachot robila brutálny. Akože ano, kebyže vôbec ináč sa nedá, tak hej, niečo naozaj jemne trošilinku pomohla. Od nič je to lepšie, iste. Ako keď dačo musíš odniesť 12 km ďalej a dajú ti fúrik. Pomôže, lepšie jak vláčiť v ruke, len autom by to bolo o dosť lepšie. Dostali sme ju od známych, v živote by som za ňu peniaze nedala. Teraz máme klasickú, a vôbec ale že vôbec sa to nedá ani len porovnať. V práci sme mali kedysi mobilné tiež a viem že sa to riešilo vývodmi v stene, boli na to také diery vyburane v stene.. a vraj že sa dá kúpiť aj taká izolácia na okno.

luccija
20. júl 2024

A čo má kúpa klimatizácie s tým, že sa čoraz viac podobá povahou na svokru?😉
Muž priniesol minulý týždeň z práce mobilnú, takže som vďačná aj za tú.Mame vonkajšie žalúzie tie som stiahla a drzali mi hadicu.Vychladilo dobre treba pozrieť na koľko m kubických vystaci...
My potrebujeme 2 klímy, ak by sme chceli pevnu aby nám ochladilo aj izby kde spíme a obývačku mám tak zvláštne riešenu, že ju nie je kde dat.Bud cez celu stenu okno na terasu, na ďalšej stene TV, krb a zase veľké okno, takže jedine nad gauč a to nechcem.Takze mobilná lepšie ako nič, ale keď už tak pevnú.

sev111
21. júl 2024

MTF

ibatanecnica
21. júl 2024

Mobilnu sme mali v robote. Nic moc. Uz ju nepouzivame . Mame aj doma fixnu. To sa neda porovnat. Do mlbilnej by som.v ziadnom lripade nesla

marsmykkok
21. júl 2024

@veronikaszabova asi záleží od mesta. Hovorili to aj na markíze že sa čaká mesiac a kamarátka vlani tiež kúpila klímu v polke júla a montéra zohnala až na koniec augusta.

nataliaba
24. júl 2024

To čo je za názor aj môj muž postavil dom a v pohode sme montovali klimatizáciu a nedovno zme kúpili aj mobilnú na poschodie a je to blud už je predaná.

Strana
z2