icon

Skúsenosti s montážou klimatizácie do bytu

29. jan 2025

Ahojte, máte prosím, niektorá skúsenosť s namontovaním klímy do bytu za posledný rok?Zaujímalo by ma všetko okolo toho....Či treba nejaké potvrdenie,že zasahujem do fasády napr., ako dlho trvalo montovanie ,či je z toho veľký neporiadok...Prípadne približná suma,koľko vás to stálo. Viem,že cena je rôzna podľa nejakých parametrov,ale aspoň približne,pretože nemám poňatia...No a samozrejme efekt...Neboli ste doma hneď chorí z nej?

markusrasford
29. jan 2025

Jedna jednotka cca stojí 1000 e s montážou majstri si urobia po sebe poriadok. Treba rátať 4 - 5 hodín práce. Nie neboli chorí

simona1998
29. jan 2025

5,3kw 1560€ montovať idú zajtra takže ti odpovedať neviem zatial

pictbridge
29. jan 2025

Nam namontovali jednu jednotku za hodinu. Šikovne rýchlo všetko popratali . Okolo 1200 eur. Využitie super aj na chladenie aj sem tam kúrenie spotreba super . Veľká spokojnosť.

lenrol001
29. jan 2025

@pictbridge akú máte značku?

pictbridge
29. jan 2025

@lenrol001 samsung

aliziana
29. jan 2025

Ak dávate vonkajšiu jednotku na fasádu bytovky či balkón, oficiálne treba súhlas susedov, neviem, či všetkých, či nadpolovičnú väčšinu či ako. Ale v praxi sa to dosť často toleruje aj bez toho, prever si to vo Vašej bytovke

saxana000
29. jan 2025

V septembri nam robili.samsung windfree 3,5 primarne pre kuchynu a obyvacku cena s robotou 1400 isli priamo cez stenu ziadne trubky netahali trvalo to cca 4 hodiny.. treba suhlas vlastnikov ak ides montovat na fasadu nezabudni do toho suhlasu zahrnut odvod kondenzu von do travy na parkovisko alebo ako to bude vychadzat lebo spravca ti moze nariadit odviezt kondenz do bytu ak to nebudes mat odsuhlasene a to neni sranda behat s kyblami cele leto potom poprosit majstrov o predlzenie trubky aby ti kondenz netiekol v ziadnom pripade po fasade neklapotal po parapetach lebo v pripade presakovania a mokvania steny mozes dostat k nahrade nove oplastenie bytovky.chlapci prisli rano vyvrtali diery popretahovali co treba natlakovali a bolo nahodene kabel do elektriny dali pekne do lyšty nech to aj nejak vyzera ukazali co a ako nastavili aplikaciu. hruby bordel pozametali a kartony si odniesli. Jasne ze som musela potom poumyvat kybel s handrou so sebou nemali.. zatial sme s nou iba kurili.raz mesiac ju pustim aby nezlenivela a nezaniesla sa.
Chladit budeme prvykrat az ked pridu horucavy.ja som chcela windfree mod kvoli detom a aplikaciu aby sme si vedeli vyklimovat od hocikial este pred prichodom domov.trebars po ceste z kupaliska pustim na pol hodinu na plne pecky a po prichode domov vypnes a mas prijemne..

zuzanaete
29. jan 2025

U nas netreba povolenie, ak je vonkajsia jednotka na balkone. Po montazi tak upratali, ze absolutne nebolo vidno, ze nieco robili. Chori sme z nej neboli. Na zaciatku leta sme klimovali, ked sme isli von. Ale ked bolo leto v plnom prude, tak sme ju mali pustenu cely den. Je to efektivnejsie na spotrebu. Neznamena to, ze realne klimuje cely den. Ona sa zapla podla potreby. Za mna uzasna vec v tychto letach.

kiwi3
29. jan 2025

my sme mali problem s montazou na fasadu, museli sme to dat na zabradlie balkona a dost dlho mi trvalo, kym som sa s tym vyrovnala. nie je to vizualne prave naj. okrem toho sme museli dat len jednu jednotku, co nie je az taky problem, kedze je to v najvacsej miestnosti.
mame samsung dost vysoku triedu, platili sme 1700 v ba.

saxana000
29. jan 2025

@zuzanaete pozor pozor.zalezi od typu balkona.ak je balkon vysunuty tak povolenie potrebujes ak mas z bokov steny teda krytu lodziu tak ti patri metrazou k bytu a mozes si tam zavesit aj orloj.

zuzanaete
29. jan 2025

@saxana000 Mame balkon, nie lodziu. A netreba nam povolenie. Pomaly polovica baraku ma klimu a nikto neriesil povolenie. Aj som sa na to pytala zastupcov a povedali mi, ze v ramci balkona mozeme kludne montovat.

biba_18
30. jan 2025

my máme jednotku na logii a ťahali sme trubky cez celú vedľajšiu miestnosť, čo navýšilo cenu - ale v konečnom dôsledku znížilo, lebo sme nepotrebovali upevňovať jednotku na fasádu. trubky sú v stavanej skrini tak aj super že nevidno. používam iba na chladenie, keďže máme doma kotol, tak nepotrebujem vykurovať, ale skúšala som a pomohlo aj to… za mňa fajn investícia…

kp7333
30. jan 2025

My mame vonkajsiu jednotku polozenu na balkone na zemi, nie na fasade, takze sme suhlas neriesili.

saxana000
30. jan 2025

@zuzanaete potom ju mate asi uchytenu na balkone a nie na fasade.ono ale vzdy je lepsie mat to obehane a podpisane lebo fakt nevies co za blba sa tam po par rokoch pristahuje a zacne sa do toho montovat..

zuzanaete
30. jan 2025

@saxana000 Nemame ju priamo na fasade, ale na stene, ktora rozdeluje nas a susedov balkon. Ale bolo mi povedane, ze mozeme kludne aj priamo na fasadu. Na fasade to ma iba 1 sused. Ostatni na tej spolocnej stene. Vsetci ju maju umiestnenu hore, takze z ulice to je vidiet. Ak by sa v tom niekto zacal vrtat, tak ma problem takmer polovica baraku a to sme velky barak. Na sravebnom urade som to neriesila. Stacilo mi potvrdenie od zastupcov vlastnikov.

saxana000
30. jan 2025

Ved v poriadku ked mate tak mate presne o tom povoleni od vlastnikov som pisala ze je lepsie to mat obehane od susedov.lebo poznam ludi ktori tiez mali roky a za par rokov sa.pomenili vlastnici vadil im hluk klapkabie a kedze podpisy nemali tak pekne krasne davali klimu dolu..

kp7333
30. jan 2025

@saxana000 odvod kondenzu musi byt porieseny, ziadne kvapkanie na chodnik ci susedom

saxana000
30. jan 2025

No ked ho das na severnu stranu 12 poschodoveho baraku tak tam asi tazko nainstalujes zbernu nadobu vtedy moze spravca ziadat odvod kondenzu naspat do bytu pekne do kyblika v obyvacke.pred nami je nastastie trava ktora prislucha k bytovke takze tam to nikomu nevadi ale susedovi kvapkalo priamo na parapetu od horneho suseda ktory ma byt na opacnej strane a po jednom lete mu to uplne vyzralo plech..

lenrol001
1. feb 2025

@saxana000 vážne.. čiže ak mám lodžiu nemusím obehovať susedov.??.. kvôli tomu kondenzátu..čo tu písala jedna pani...

zuzanaete
1. feb 2025

@lenrol001 A ako chces mat rieseny kondenz?

earlgrey
1. feb 2025

Patríte pod bytový podnik? bytové družstvo? alebo iné spoločenstvo? treba sa informovať tam a povedia vám všetko potrebné...ja som dávala minulý rok, pod okno v spálni...netrebalo povolenie, keďže nemáme zateplenú bytovku...vyšlo ma to na 1200eur...Samsung

saxana000
1. feb 2025

@lenrol001 tam ide primarne o to ze ta cast steny patri k tvojmu bytu a nie je spolocnym.majetkom ostatnych vlastnikov.teireticky si tam mozes zavesit cokolvek a povolenie nepotrebujes ale pre pokoj v rodine a do buducna odporucam obehat vlastnikov aj v pripade montovania klimatizacie na lodziu lebo kondenz predpokladam budes chciet odviezt von a nie dnu do bytu a tam uz moze niekto zacat frflat ze mu to kvapka na hlavu.