Skúsenosti s montážou klimatizácie do bytu
Ahojte, máte prosím, niektorá skúsenosť s namontovaním klímy do bytu za posledný rok?Zaujímalo by ma všetko okolo toho....Či treba nejaké potvrdenie,že zasahujem do fasády napr., ako dlho trvalo montovanie ,či je z toho veľký neporiadok...Prípadne približná suma,koľko vás to stálo. Viem,že cena je rôzna podľa nejakých parametrov,ale aspoň približne,pretože nemám poňatia...No a samozrejme efekt...Neboli ste doma hneď chorí z nej?
5,3kw 1560€ montovať idú zajtra takže ti odpovedať neviem zatial
Nam namontovali jednu jednotku za hodinu. Šikovne rýchlo všetko popratali . Okolo 1200 eur. Využitie super aj na chladenie aj sem tam kúrenie spotreba super . Veľká spokojnosť.
@pictbridge akú máte značku?
@lenrol001 samsung
Ak dávate vonkajšiu jednotku na fasádu bytovky či balkón, oficiálne treba súhlas susedov, neviem, či všetkých, či nadpolovičnú väčšinu či ako. Ale v praxi sa to dosť často toleruje aj bez toho, prever si to vo Vašej bytovke
V septembri nam robili.samsung windfree 3,5 primarne pre kuchynu a obyvacku cena s robotou 1400 isli priamo cez stenu ziadne trubky netahali trvalo to cca 4 hodiny.. treba suhlas vlastnikov ak ides montovat na fasadu nezabudni do toho suhlasu zahrnut odvod kondenzu von do travy na parkovisko alebo ako to bude vychadzat lebo spravca ti moze nariadit odviezt kondenz do bytu ak to nebudes mat odsuhlasene a to neni sranda behat s kyblami cele leto potom poprosit majstrov o predlzenie trubky aby ti kondenz netiekol v ziadnom pripade po fasade neklapotal po parapetach lebo v pripade presakovania a mokvania steny mozes dostat k nahrade nove oplastenie bytovky.chlapci prisli rano vyvrtali diery popretahovali co treba natlakovali a bolo nahodene kabel do elektriny dali pekne do lyšty nech to aj nejak vyzera ukazali co a ako nastavili aplikaciu. hruby bordel pozametali a kartony si odniesli. Jasne ze som musela potom poumyvat kybel s handrou so sebou nemali.. zatial sme s nou iba kurili.raz mesiac ju pustim aby nezlenivela a nezaniesla sa.
Chladit budeme prvykrat az ked pridu horucavy.ja som chcela windfree mod kvoli detom a aplikaciu aby sme si vedeli vyklimovat od hocikial este pred prichodom domov.trebars po ceste z kupaliska pustim na pol hodinu na plne pecky a po prichode domov vypnes a mas prijemne..
U nas netreba povolenie, ak je vonkajsia jednotka na balkone. Po montazi tak upratali, ze absolutne nebolo vidno, ze nieco robili. Chori sme z nej neboli. Na zaciatku leta sme klimovali, ked sme isli von. Ale ked bolo leto v plnom prude, tak sme ju mali pustenu cely den. Je to efektivnejsie na spotrebu. Neznamena to, ze realne klimuje cely den. Ona sa zapla podla potreby. Za mna uzasna vec v tychto letach.
my sme mali problem s montazou na fasadu, museli sme to dat na zabradlie balkona a dost dlho mi trvalo, kym som sa s tym vyrovnala. nie je to vizualne prave naj. okrem toho sme museli dat len jednu jednotku, co nie je az taky problem, kedze je to v najvacsej miestnosti.
mame samsung dost vysoku triedu, platili sme 1700 v ba.
my máme jednotku na logii a ťahali sme trubky cez celú vedľajšiu miestnosť, čo navýšilo cenu - ale v konečnom dôsledku znížilo, lebo sme nepotrebovali upevňovať jednotku na fasádu. trubky sú v stavanej skrini tak aj super že nevidno. používam iba na chladenie, keďže máme doma kotol, tak nepotrebujem vykurovať, ale skúšala som a pomohlo aj to… za mňa fajn investícia…
My mame vonkajsiu jednotku polozenu na balkone na zemi, nie na fasade, takze sme suhlas neriesili.
@saxana000 Nemame ju priamo na fasade, ale na stene, ktora rozdeluje nas a susedov balkon. Ale bolo mi povedane, ze mozeme kludne aj priamo na fasadu. Na fasade to ma iba 1 sused. Ostatni na tej spolocnej stene. Vsetci ju maju umiestnenu hore, takze z ulice to je vidiet. Ak by sa v tom niekto zacal vrtat, tak ma problem takmer polovica baraku a to sme velky barak. Na sravebnom urade som to neriesila. Stacilo mi potvrdenie od zastupcov vlastnikov.
Ved v poriadku ked mate tak mate presne o tom povoleni od vlastnikov som pisala ze je lepsie to mat obehane od susedov.lebo poznam ludi ktori tiez mali roky a za par rokov sa.pomenili vlastnici vadil im hluk klapkabie a kedze podpisy nemali tak pekne krasne davali klimu dolu..
No ked ho das na severnu stranu 12 poschodoveho baraku tak tam asi tazko nainstalujes zbernu nadobu vtedy moze spravca ziadat odvod kondenzu naspat do bytu pekne do kyblika v obyvacke.pred nami je nastastie trava ktora prislucha k bytovke takze tam to nikomu nevadi ale susedovi kvapkalo priamo na parapetu od horneho suseda ktory ma byt na opacnej strane a po jednom lete mu to uplne vyzralo plech..
Patríte pod bytový podnik? bytové družstvo? alebo iné spoločenstvo? treba sa informovať tam a povedia vám všetko potrebné...ja som dávala minulý rok, pod okno v spálni...netrebalo povolenie, keďže nemáme zateplenú bytovku...vyšlo ma to na 1200eur...Samsung
@lenrol001 tam ide primarne o to ze ta cast steny patri k tvojmu bytu a nie je spolocnym.majetkom ostatnych vlastnikov.teireticky si tam mozes zavesit cokolvek a povolenie nepotrebujes ale pre pokoj v rodine a do buducna odporucam obehat vlastnikov aj v pripade montovania klimatizacie na lodziu lebo kondenz predpokladam budes chciet odviezt von a nie dnu do bytu a tam uz moze niekto zacat frflat ze mu to kvapka na hlavu.

Jedna jednotka cca stojí 1000 e s montážou majstri si urobia po sebe poriadok. Treba rátať 4 - 5 hodín práce. Nie neboli chorí