icon

Skúsenosti s plynovými pecami na pizzu

majlo1234
30. mar 2025

Mate niekto? Ako ste spokojni? Pripadne kludne dajte znacku. Ja uz dlhsie obzeram Gozney, ale pretoze su drahe, este som sa nerozhybala. Ale dnes som videla v hornbachu za 120, tak velice rozmyslam. Pizzu peciem cca raz do mesiaca

br4n
30. mar 2025

Ahoj, pizzu robim v plynovom grile, viem tam cca 350 stupňov dosiahnuť, je to také univerzálne riešenie. Ak je sezona a chuť, tak aj každý týždeň pečieme. Ale pokukoval som po peci na mix drevo, a možnosť zapojiť plyn...

tundra
30. mar 2025

@majlo1234 ja som videl vcera v Hornbachu vo Švajciarsku,pec na pizzu,ale stala 1000Fr...

frflos_nespokojny
30. mar 2025

moja mama niekedy piekla pizzu v plynovej rure bez grilu a bola dobra. teraz mame doma elektricku. ano bezne elektricke rury pecu do 250°C, ale vyberal som taku co dokaze vytvorit teplotu 300°C

majlo1234
autor
30. mar 2025

@frflos_nespokojny a chuti ako z pece? Lebo nasa rura teoreticky vie spravit aj viac ako 300 stupnov, ale este som to neskusala, peciem v nej pizzu tak na 250 cca, ale to proste nespravi taku krustu dobru na ceste(mam rads pizzu neapolskeho typu) tak mozem to vypeckovat viac, ale nemam ani ten kamen co sa zvykne davat, a nechce sa mi do toho vrazat prachy ked mozno kupim tu pec
@br4n ahoj, vdaka za tip, my mame asi na hovno gril, horko tazko ho takto rozpalim, ale mozem skusat, mne tam proste ukazuje stale do 200, mozno len kratko cakam. A tiez ju asi pecies na tom kameni, ci?

br4n
30. mar 2025

@majlo1234 ano, pouzivam pizza kameň, lidl cca 15 e? Uz si nepamätám presne. Vysoka teplota a dobre cesto je základ. Osvedcenu mam manitoba múku

guudy
30. mar 2025

@majlo1234 v rure neupecies poriadnu pizzu. Mam Ooni elektricku pec. Vrelo odporucam, dava realne 450 st. Plynove od nich vraj maju nejaky problem, ale netusim aky…kamarat chcel kupit, rozmyslel si to. Ale ta moja elektricka je megasuper.
Plus cesto treba poriadne spravit, tj minimum drozdia a nechat odstat bochnicky v chladnicke min 1, idealne 2 noci.
Robim podla tejto kalkulacky https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/

guudy
30. mar 2025

@br4n suhlasim, muka je tiez dolezita. Tiez kupujem manitobu. 👍🏼

majlo1234
autor
31. mar 2025

@guudy tiez si myslim, ale tie ooni stoja skoro tisic ojro, to si neobhajim pred muzom😆

majlo1234
autor
31. mar 2025

@guudy teraz kukam tu kalkulacku a super vec, dakujem

frflos_nespokojny
31. mar 2025

@majlo1234 v menu el. rury je polozka pizza a tam je aj moznost nastavit (krehka )chrumkava.
musi povedat, ze je dobra, ale samozrejme nikdy som nemal moznost to priamo porovnat s pizzou co je upecena v rure na drevo v pizzerke. 😉

guudy
31. mar 2025

@frflos_nespokojny problem a rozdiel je prave v tej max teplote. Mam ruru, co dava 300st a pizza sa vzdy piekla pomaly (aj 12-15 min) na rozpalenom pizza kameni. V Ooni peci ju mam za 2 min. A vo vysledku je velky velky rozdiel 🙂

guudy
31. mar 2025

@majlo1234 to by mohol byt spolocny darcek, kedze z nej bude mat znacny uzitok aj muz ;)
Ja som dostala na Vianoce😅

majlo1234
autor
31. mar 2025

@guudy presne, ja toto viem, a chcela by som, len mi je luto tolkych penazi na vec, ktora ma v podstate len jedno vyuzitie. Uvidim, uz som to nacrtla muzovi a pockam😆

frflos_nespokojny
31. mar 2025

@majlo1234 to bude dalsia vec, ktora bude odlozena na linke 😉

majlo1234
autor
31. mar 2025

@frflos_nespokojny niee, co si, to na zahradu/terasu😆

guudy
1. apr 2025

@frflos_nespokojny pec je velka na to, aby bola na linke.

guudy
1. apr 2025

@majlo1234 drzim palce 🙂