icon

Skúsenosti s rýchlovarnou kanvicou zo skla

mariynka
14. jún 2025

Ahojte, mate skusenosti s rychlovar.kanvicou zo skla? Vyzera aj po case dobre? Dakujem.

Skúsenosti s rýchlovarnou kanvicou zo skla
pribinak
14. jún 2025

Ak máš tvrdú vodu tak neodporúčam

doriiis
14. jún 2025

Mali sme ale viac nechcem.Ak máte mäkkú vodu,tak môže byť.Ak máte tvrdú ako my,tak to je furt zanesené od vodného kameňa.Viac by som takú nechcela.

januska12323
14. jún 2025

Ak ti nevadí čistiť vodný kameň kúp.

andrea_82
14. jún 2025

My mame tuto, len v cervenej. Ano, kamen vidiet, ale ved ten treba tak ci tak cistit. Alebo ked by som mala inu, kde ho nevidiet, tak nevadi, necham ho tam?

doriiis
14. jún 2025
@andrea_82

My mame tuto, len v cervenej. Ano, kamen vidiet, ale ved ten treba tak ci tak cistit. Alebo ked by som mala inu, kde ho nevidiet, tak nevadi, necham ho tam?

@andrea_82 ....ty čistis kanvicu každý druhý deň? Lebo túto veru tak by si často čistila.

andrea_82
14. jún 2025
@doriiis

@andrea_82 ....ty čistis kanvicu každý druhý deň? Lebo túto veru tak by si často čistila.

@doriiis necitas? mam ju doma, mame tvrdu vodu a cistim cca raz za tyzden

0silvia0
14. jún 2025

@mariynka mame, uz roky a treba casto cistit, ale ziadna veda. Nalejes trocha octu, vybavene.

hytal
14. jún 2025

Mala som ju, vodu máme tvrdú a čistila som ju raz za týždeň. Veľmi sa nám páčila. Žiaľ, u mňa zápal karpálneho tunelu a kanvica mi vypadla z ruky na podlahu. Žiaľ, rozbila sa.

kris_tin257
14. jún 2025

Máme sklenenú kanvicu ale značka ETA, je to veľmi pekne efektné, bývame v BA čiže máme tvrdšiu vodu ale teda nie je potreba vkuse čistiť. Každý deň v nej varím čaj a čistom tak 1x do mesiaca

muchotrafka298
14. jún 2025

My sme to mali v praci, denne to bolo treba cistit od usadeneho vodneho kamena, lebo mame tvrdu vodu. Takze za mna to pri tvrdej vode vobec nedoporucujem.

diewcatqoo
14. jún 2025

Ale ved vodny kamen by ste mali aj v kanvici, ktora nie je zo skla - len by ten vodny kamen nebolo tak vidno. Ale cistit by ste ju museli tak ci tak.
My mame taku sklenenu a mame hrozne tvrdu vodu. Davam do kanvice filtrovanu vodu a cistim ju raz tyzdenne.

muchotrafka298
14. jún 2025
@diewcatqoo

Ale ved vodny kamen by ste mali aj v kanvici, ktora nie je zo skla - len by ten vodny kamen nebolo tak vidno. Ale cistit by ste ju museli tak ci tak.
My mame taku sklenenu a mame hrozne tvrdu vodu. Davam do kanvice filtrovanu vodu a cistim ju raz tyzdenne.

@diewcatqoo ano jasne, ten kamen sa tvori v akejkolvek bez ohladu na material, ale staci raz tyzdenne, toto bol extrem. Preto by som sklenenu konvicu uz nechcela. Ano, je to efektne, ale z mojej skusenosti sa tam viac tvoril ten vodny kamen a nevyzeralo to dobre.

lenkakravcova
14. jún 2025
@doriiis

@doriiis pri tvrdej vode treba čistiť aj tu, kde ten kameň nevidno, lebo sa časom podpise na jej fungovaní.
Máme tvrdú vodu, máme tu sklenenú /predtým sme mali klasickú/ a čistom ju rovnako ako iné, raz za dva týždne vyvarim s octom (1dcl + 2dcl vody) na dva razy po sebe.

lenkakravcova
14. jún 2025

@mariynka po týždni používania pri tvrdej vode vyzerá takto (vodný kameň a kvapky vody s vapnikom). Ak to nechceš vidieť, tak radšej nesklenenu. Ak tu to nevadí, je to na tebe. 🙂

janetinka27
14. jún 2025

@mariynka ano, mame sklenenu, treba cistit, ale aspon ta to donuti ju cistit.bo tie plastove a plechove som tak casto necistila,lebo som kamen nevidela 🤭 mame tvrdu vodu,ale vsak vycistis lahko octom abo kyselinou citronovou atd
A hlavne nema pachut plastu

andrea_82
14. jún 2025

A ja mam naviac aj pocit, ze z toho skla ide ten kamen dolu lahsie ako z plastu.

zuzanaete
14. jún 2025

Ja kupujem len sklenenu. Prevarat vodu v plaste mi akosi nepasuje. A sklo sa mi viacej paci ako nerez.

petronela1985
14. jún 2025

@mariynka mám a som spokojná

veselo_neveselo
14. jún 2025

Mame, a aj tvrdu vodu (teda nie az tak ako tu na tom obrazku), a teda radsej ocistim, ako varit vodu v plaste. To mi je naozaj proti srsti.
Mam poruke kelimok s kyselinou citronovou, ked mi zostane voda, trosku tam hodim, necham postat, vylejem.
Ale zvykla som si aj zvysok nespotrebovanej vody vylievat, nech tam ta voda nestoji cely den, a teda davam pozor kolko vody varim aby som nemala zbytocne vela.

tibor79
14. jún 2025

Čo nevidím, to ma netrápi? Veď kameň je aj v iných, len nie je vidno. Ako vyzerá je mi fuk. Nikdy by som nechcela umelohmotnú. Jedine merez a sklo. Sklenenú čistím keď sa mi chce.

diewcatqoo
14. jún 2025
@muchotrafka298

@diewcatqoo ano jasne, ten kamen sa tvori v akejkolvek bez ohladu na material, ale staci raz tyzdenne, toto bol extrem. Preto by som sklenenu konvicu uz nechcela. Ano, je to efektne, ale z mojej skusenosti sa tam viac tvoril ten vodny kamen a nevyzeralo to dobre.

@muchotrafka298 ten vodny kamen sa tvoril rovnako v sklenenej, ako aj v plastovej. Len v plastovej ten kamen nebolo vidiet, tak to cloveka nenuti tak casto cistit. Ale je tam. Viem to porovnat, mala som predtym plastovu a cistila som ju rovnako casto, ako sklenenu.

marcellka32
14. jún 2025

Mne sa spravil kameň zvonka okolo častí kanvice, neviem či to mám celé namočiť do octa

mariynka
autor
14. jún 2025

Dakujem zeny. Tak radsej inu. 🙉😁

sima234
14. jún 2025

Mám už druhú a kúpila by som znova. Radšej ju vyčistím každý týždeň, ako mi majú do kávy padať kúsky vodného kameňa 🤷‍♀️

barbara9456
18. jún 2025

My máme tiež, sme spokojní. Občas v nej prevarím vodu s octom a NIKDY tam nenechávame vodu po zaliatí čaju... Stále to vylievame a je čistá.