icon

Skúsenosti s voskovými obalmi na potraviny

17. sep 2025

zdravim, vyskakuju na mna poslednu dobu na facebooku reklamy na vcelie obaly, znacky rozne - bajabee, peelo, vcelobal,.. predpokladam ze to bude asi vsetko rovnaky princip, len teda ina znacka a asi aj ceny.
mate s tym niekto skusenosti? pripadne aj ktora znacka? naozaj to udrzi potraviny cerstve, vraj aj chlieb/rozky ze nezgumovateju.
vdaka

Strana
z2
lilyianka
17. sep 2025

@anonym_autor za mňa osobne nič moc

jamimo
17. sep 2025

@anonym_autor za mňa otras, dostala som darom a posunula ďalej eko kamoške. Ja som cítila z toho obalu tú vôňu včelieho vosku (plástu, medu) ktorú neznášam 🙄

autor
17. sep 2025
@jamimo

@anonym_autor za mňa otras, dostala som darom a posunula ďalej eko kamoške. Ja som cítila z toho obalu tú vôňu včelieho vosku (plástu, medu) ktorú neznášam 🙄

@jamimo ta voskova vona by mi nevadila, len ma to zaujalo kvoli pecivu. Ale najlacnejsie to tiez nie je, ak to ma byt rovnake ako zo sacku, tak by som sa na to vykaslala. Len samozrejme promo videa znesu vsetko a baba tam vo videach dava do toho chlieb. Tak ci to fakt funguje

deedol
17. sep 2025

dostala som darom a vobec nepouzivam, na pecivo sa to akurat tak lepi a potom aj to pecivo pachne.

biba_18
17. sep 2025

mne to tiež nevyhovovalo…

patka06
17. sep 2025
@anonym_autor

@jamimo ta voskova vona by mi nevadila, len ma to zaujalo kvoli pecivu. Ale najlacnejsie to tiez nie je, ak to ma byt rovnake ako zo sacku, tak by som sa na to vykaslala. Len samozrejme promo videa znesu vsetko a baba tam vo videach dava do toho chlieb. Tak ci to fakt funguje

@anonym_autor
Veľká reklama, podľa mňa za to nestoja, zo sáčku je pečivo lepšie, nepáchne a nelepí sa, aj dlhšie vydrží

ada12345
17. sep 2025

Mne to na chlieb vyhovuje. Chlieb nepachne ani sa nelepi. Asi zavisi aj aku mas znacku toho voskoveho obalu. Ja ale zase kupujem kvalitne kvaskove chleby z remeselnych pekarni, tie sa absolutne nelepia. Ja mam take ako keby vrecko na chlieb. Podla mojej skusenosti je z toho obalu chlieb chutnejsi ako z igelitoveho sacku. Pouzivam to uz dlho.

viestta
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vo voskovych obaloch stvrdlo a splesnivelo pecivo rovnako ako v mikrotenovych sackoch. Sunky v chladnicke skysli rovnako akoked boli v original obaloch. Akurat tvrdy syr neobschol az tak velmi, ale bol citit za voskom. Asi sa tuk v syre dobre skamaratili s tym co je vo vosku...

sisska96
17. sep 2025

Nič moc. Sáčky ovela lepšie. Ale my nejeme týždňové pečivo ani šunku nekupujeme na kilá

autor
18. sep 2025
@ada12345

Mne to na chlieb vyhovuje. Chlieb nepachne ani sa nelepi. Asi zavisi aj aku mas znacku toho voskoveho obalu. Ja ale zase kupujem kvalitne kvaskove chleby z remeselnych pekarni, tie sa absolutne nelepia. Ja mam take ako keby vrecko na chlieb. Podla mojej skusenosti je z toho obalu chlieb chutnejsi ako z igelitoveho sacku. Pouzivam to uz dlho.

@ada12345 treba citat poriadne - nemam zatial ziadnu znacku.

autor
18. sep 2025
@sisska96

Nič moc. Sáčky ovela lepšie. Ale my nejeme týždňové pečivo ani šunku nekupujeme na kilá

ved prave, ze kupujem len tak, aby sa zjedlo, nie 20 rozkov a 3 chleby… tak toto ma asi presvedcilo, ze to nekupim.

lizatko1009
18. sep 2025

nevyhovujuce🫣

mullerova46
18. sep 2025

@anonym_autor používam tieto obaly už dlhé roky, na syry, pečivo, miesto vrchnák na misku, balím tam desiatu a podobne. Ja som veľmi spokojná

sisska96
18. sep 2025
@anonym_autor

ved prave, ze kupujem len tak, aby sa zjedlo, nie 20 rozkov a 3 chleby… tak toto ma asi presvedcilo, ze to nekupim.

@anonym_autor však to ako píše viesta že splesnije pečivo a skysne sa šunka, tak neviem si predstaviť v akom množstve kupuje. 🤦‍♀️🤦‍♀️ lebo za 3dni sa nepokazí

simsalabim
18. sep 2025

Mame jeden a pouzivame ho na domaci kvaskovy chlieb... manzelovi sa zda lepsi ako sacok. Podla mna porovnatelne, ale teda sacok je omnoho menej ekologicky.

viera012345
18. sep 2025

@anonym_autor Obaly mám, no nepoužívam.Nepaci sa mi,ze omrvinky sa nalepia na obal a nejde to dôkladne utrieť.Predstava,ze mesiac staré omrvinky prídu do kontaktu s čerstvým pečivom sa mi nepozdáva

anonym_188106
18. sep 2025

Rožky a chlieb neudržíš čerstvý nijako. Je to potravina, ktorá má proste tieto vlastnosti. Upečené cesto s droždím takto pracuje. Ani domáci kysnutý koláč nemáš na druhý deň čerstvý a chrumkavý. A na tretí je to už nič moc. Kváskový má iné vlastnosti, ten je chutný aj týždeň. Nie je to vec obalu.

anonym_188106
18. sep 2025

Rožky si daj keď tak do mrazničky a postupne vyťahuj. Vtedy chutia takmer ako čerstvé.

viestta
18. sep 2025
@sisska96

@anonym_autor však to ako píše viesta že splesnije pečivo a skysne sa šunka, tak neviem si predstaviť v akom množstve kupuje. 🤦‍♀️🤦‍♀️ lebo za 3dni sa nepokazí

@sisska96 predstav si, ze u nas pol chleba nezjeme za tyzden. Ani 100 g sunky naraz alebo 400 g kocku ementalu.

sisska96
Odpoveď bola odstránená
jamimo
18. sep 2025
@simsalabim

Mame jeden a pouzivame ho na domaci kvaskovy chlieb... manzelovi sa zda lepsi ako sacok. Podla mna porovnatelne, ale teda sacok je omnoho menej ekologicky.

@simsalabim nám na kváskový chlieb vyhovovalo ľanové vrecko. Keďže sme len dvaja a konzumovali sme pečivo málo, časť chleba aj po 5 dňoch chutný a konzumovateľný. 👍(žiadna pleseň, nič)

jamimo
18. sep 2025
@sisska96
Odpoveď bola zmazaná

@sisska96 Kriste Pane na nebesiach 🤦 Zníž svoju frustračnú úzkosť z foto osoby na webe, ktorú nemusíš ani snoriť, reagovať... A porozmýšľaj nad tým, že ona môže mať 1000 dôvodov pre svoj vzhľad, ktoré teba vôbec nemusí trápiť. A nie, vôbec nemusí byť pes zakopaný v šunke, pečive, alebo syre 🤷‍♀️

nika23t
18. sep 2025
@sisska96
Odpoveď bola zmazaná

@sisska96 no teda... Až takto dokáže klesnúť zena pri otázke na voskové sáčky... Si úbohá. A to zjem veľa pečiva a mám 46 kg, takže žiadne komplexy nemám. V dnešnej dobe, keď každá žena vie byť krásna. A potom príde taká osoba ako si Ty s takým hlúpym komentárom... Smutné.

hefo
18. sep 2025
@nika23t

@sisska96 no teda... Až takto dokáže klesnúť zena pri otázke na voskové sáčky... Si úbohá. A to zjem veľa pečiva a mám 46 kg, takže žiadne komplexy nemám. V dnešnej dobe, keď každá žena vie byť krásna. A potom príde taká osoba ako si Ty s takým hlúpym komentárom... Smutné.

@nika23t treba jej ale uznať, že to neposlala úplne anonymne...

mirage
18. sep 2025
@sisska96
Odpoveď bola zmazaná

@sisska96 bo primitívny a úbohý komentár, hanbi sa.

sisska96
18. sep 2025
@nika23t

Pravda stále bolí 🙊
@nika23t to nebolo o tebe ale o obéznych

viestta
18. sep 2025

Ludia Sisku nerieste, ona ma nieco voci mne osobne. Nieco co sice netusim co je, ale v konecnom dosledku je to jej problem, nie moj.

autor
18. sep 2025

nakoniec to kupovat nebudem, aspon usetrim…. chcela som kupovat vrecko, ale ked tak si to premyslim a vzala by som len nejaky ten obrusok a ze to budem mat ako nejaky univerzalny kryt na misky, ked nieco ze odlozit na linku. uvidim

autor
18. sep 2025
@anonym_188106

Rožky a chlieb neudržíš čerstvý nijako. Je to potravina, ktorá má proste tieto vlastnosti. Upečené cesto s droždím takto pracuje. Ani domáci kysnutý koláč nemáš na druhý deň čerstvý a chrumkavý. A na tretí je to už nič moc. Kváskový má iné vlastnosti, ten je chutný aj týždeň. Nie je to vec obalu.

@anonym_188106 mne ani nejde o to, ze to udrzim chrumkave, ale ze sa to prezentuje ako neviemaka super vec a ze by som nekupovala sacky ale toto.
ale po tom mnozstve komentarov ostavam pri kupovani peciva do sackov, zemle si peciem vlastne a budem to normalne triedit do plastov ako doteraz

maminkadeticiek
18. sep 2025

Kokos!Diky za recenzie.Aka blbost a ake to ma PR.

Strana
z2