icon

Skúsenosti so žalúziami: Investujte múdro!

7. jan 2025

Akú máte skúsenosť so žalúziami? Bývame na byte zo 5 rokov....v jednej izbe ich máme celoročne vytiahnuté, keďže tam máme tmavý záves, ktorý na noc postačí zatiahnuť ...
No v ďalších izbách ich takmer denne vyťahujeme, na niektorých oknách radšej nevytahujeme, lebo sú dokazene a veľmi zle to potom ukáže, keď to vytiahneme hore ...máme také klasické , samozrejme, vnútorné žalúzky...do akých zainvestovať? S čím máte reálne dobrú skúsenosť? Ďakujem za vaše postrehy

viestta
7. jan 2025

Postupne rusim vsetky zaluzie a vymienam ich za latkove rolety na cele okno namontovane na preklade. Proti slnku a prehrievaniu v lete su svetle rolety lepsia alternativa oproti hlinikovym zaluziam, ktore funguju ako radiator ak ich slnko cez sklo vyhreje. Zatemnenie nepotrebujeme, pred pohladmi zvonka dostatocne funguju zaclony.

autor
7. jan 2025

Hruza...ukážka

deti95060810
7. jan 2025

na nete kúpiš a vymeníš aj sama doma resp. manž.
my sme tak pred rokom spravili ... za necelých 150 e do celého domu ...

autor
7. jan 2025

@viestta ďakujem, veď tiež rozmýšľam, že tieto dokazene kusy, ktoré ani neviem ako sa pokazili (deti s nimi nerobia) ..dáme celé dolu, keďze takto sú nevytiahnutelne...že jednoducho záves postačí ...len domyslieť ešte kuchyňu mi treba ....tam záclona z môjho pohľadu nepostači...keď sme večer v kuchyni

autor
7. jan 2025

@deti95060810 ste šikovní 👍 a tie nové dobre slúžia? Nekazi sa to opäť?

autor
7. jan 2025

@viestta mohli by ste prosím pridať aj fotku tých latkových roliet aj to ako je to tam umiestnené? Pekne ďakujem

avanka
7. jan 2025

Pravidelne mi ich mení manžel,nie je to nič ťažké. Nám sa od slnka trhajú aj silony aj tie stuhy,aj to si vymenil sam. Látkové deň a noc by som neriešila, lebo teda neviem si predstaviť ich čistiť, máme veľmi prasny byt. Nové sú fajn,ale po čase to je vidno.

viestta
7. jan 2025

V kuchyni nemame ziadnu zaclonu aj ked mame panelak oproti. Nebavilo ma kazdu chvilu ju prat a este tam mame balkon, tak to bolo cele od drzku aj ked tam boli vitrazkove zaclony. Nerobime nic take, z coho by som mala mindraky ak by ma susedia videli, teda ak by vobec videli nieco viac ako pohybujuce sa postavy, vsak su daleko. Tam nemam ani roletu, v zime netreba a v lete zatahujem zaves na balkone ak tam pecie slnko.

michaela329
7. jan 2025

Nemám...v novom dome som to nechcela. Vždy všade a bez ohľadu na kvalitu som ich nenávidela. Izbu riadne nezatemnili, umývať to od prachu bolo o hubu, a vlastne sa mi to ani nepáčilo. Momentálne máme záclony a zatemnovacie závesy - tie zvesim a operiem a mám klud. Rodičia prešli zo žalúzií na rolety deň a noc a mama už vymýšľa, že zruší aj tie - ešte horšia údržba.

viestta
7. jan 2025

mame ich upevnene ako su na prvom obrazku, tesne nad oknom priskrutkovane do prekladu
https://rolmajster.sk/obchod/produkt/roleta-nas...

autor
7. jan 2025

@viestta ďakujem pekne, zrejme takto poriesime kuchyňu 👍🙂

autor
7. jan 2025

@michaela329 ďakujem 👍

jumama
7. jan 2025

@viestta Preklad znamena ten murik okolo okna? Popravde mna zaluzie uz tiez dost hnevaju, vymiename co dva roky, lebo vzdy sa na slnku absolutne vysusia tie lanka a potom sa polamu a je po rolete, opravit to oknar nechce, to nam rovno nove preda... tak tiez premyslam, ci dajake rolety by neboli lepsie.

autor
7. jan 2025

@viestta môžem ešte otázočku ...ako ich udržiavate? To sa perie?

katulienocka999
7. jan 2025

My teraz pozeráme firmy ale zas na vonkajšie žalúzie kvôli teplu. Ak máš problém aj s horúcavou odporúčam vonkajšie, vnútorné nepomôžu. Ak nemáš problém s teplom tak tiež odporúčam tie látkové, lacné a plus sme ich my svojpomocne mame montovali pred par rokmi a pekne držia doteraz 🙂

autor
7. jan 2025

@katulienocka999 ďakujem a dá sa to normálne prať potom?

viestta
7. jan 2025

@jumama to okolo okne je ostenie, preklad je ten kus mura nad dierou pre okno.

viestta
7. jan 2025

Autorka, tie nase su polyesterove, maju sa dat prat, zatial este taka potreba nebola, mame ich len od vlanajsej jari, ale ak vyvstane, tak ich vycvaknem a osprchujem nad vanou