icon

Stavba domu na 8 m širokom pozemku

sofimatko52
6. sep 2021

Dobrý deň prajem milé žienky. Veľmi rada by som poprosila o radu. Dufam že sa to najde niektos podobnou skúsenosťou. Odkupujeme s manželom pozemky v XXYY dedine. Sú úzke a dlhé tak musíme odkúpiť viacej. Na jednej parcele mame problém lebo je spoluvlastnik SPF. Taksme rozmýšľali tu parcelu vynechať. Tak dostávame s manželom široký pozemok na 8m2 a dĺžku vyše 80m2.
Chcela by som poprosiť a radu či niekto staval na takom uzkom pozemku.
Sme 5 členná rodinka.
Ďakujem veľmi krásne

Strana
z2
zyxie
7. sep 2021

Fasada s oknami bud 7m od inej fasady s oknami ale zaroven min. 3m od hranice pozemku. Kedze u vedlajsieho pozemku je spoluvlastnik SPF, zeby tam stala nejaka budova asi nehrozi.

anka555
9. apr 2022

@mirka1988 ahoj,vedela by si mi poslať nejaké fotky domčeka? Teraz riešime pozemok, ktorý ma 10m a teda by sme chceli domček, ktorý ma max 6,5m šírku, dĺžka nieje podstatná, ďakujem pekne

h2
9. apr 2022

@sofimatko52 Ja by som nevzdávala možnosť odkúpiť od SPF podiel. Ľudia sa hneď zdesia, keď to niekde vidia a nechcú s tým nič mať. Ale ak budete vlastniť všetky okolité pozemky a aj všetky ostatné podiely na tom pozemku, kde má podiel SPF, tak máte dobrú šancu, že vám to odpredajú.

sofimatko52
autor
12. apr 2022

@h2 ďakujem veľmi pekne, a dúfam ze sa to podarí keďže už okolite pozemky vlastníme

henikap123
27. jan 2023

Dobrý deň, ako ste nakoniec dopadli? Rozmýšľame kúpiť 8m pozemok.

Strana
z2