Sú kamery v dome legálne bez súhlasu?
Ahojte, v prvom rade vás neprosím o rady, ako mám odísť, aký je to debil atď. Sme vo veľmi zložitej situácii a som v nej úplne sama a beznadejna, takže také rady sú k ničomu. Chcem len vedieť, či je nejako napadnutelne to, že partner má v každej miestnosti kamery a ja s tým nesúhlasím, mám tu len prechodný pobyt a každú hádku chce posunúť na súd. Ešte by ma zaujímalo, či môže nejak zabrániť tomu, aby som s maloletým synom odišla na pár dní k môjmu otcovi a môže on pritom zobrať nášho syna kam chce bez toho aby som mala vedomie o tom kam? Povie len že odchádza a zmizne.
Je aj bezplatné poradenstvo. Daj si do Googlu v tvojom meste.
@maranco ešte doplním že áno keď sa zdržím niekde, píše mi že poď domov. Alebo keď idem k otcovi a jasne poviem že je to napr na 4 dni, tak hneď ako dorazím mi píše, že zajtra domov. Nie je to žiarlivosť ale potreba kontrolovať ma, manipulovať
@koniarova kontaktovala som centrum pre týrané ženy, tiež majú právnikov
Myslím, ze sme všetky pochopili, co je tvoj priateľ za magora. Ja len nerozumiem, prečo si to necháš. Keby mi partner napísal takúto sms, tak ho bloknem aspoň na týždeň. A to som ešte veľmi mierna. Ja sa len obávam, ze budeš potrebovať nielen právnika, ale aj psychológa, ktorý ťa naučí nenechať sa znovu zmanipulovat.
Tiež si myslím,že autorka to dá 👍👍👍 veľmi držím palce
Možno sú kamery bez pamäťových kariet, ale možno je na ne napojený niekto zo susedstva a ten ma showku zadarmo (aféra Kurimany pri Brne) a to bolo v internetovom praveku. Tvoj chlap si uvedomuje, ze ničí teba a robí psychopata z vášho syna?
Ku čomu potrebuješ "súdne použiteľný" argument? Je to magor...je to jeho dom, tak si zbaľ veci, zober dieťa a odíď...
Ďakujem vám za podporu. Situácia je o niečo komplikovanejšia, preto sa pýtam na prípadné použitie na súde. Poradím si už nejak.
Na komplikovanejšiu situáciu sa porad s právnikom. Nemôže použiť záznam napríklad na to, ze si kricala na dieťa a preto ti ho majú zobrať. Ale mohol by ho použiť, ak si v jeho byte niekoho zavrazdila (jasne, ze je to prehnane, ale tak ako príklad...) Takže závisí od toho, co je ta komplikovaná situácia.
Kamery nemôže použiť na súde. Nemá na to od teba písomný súhlas. To by si musela urobiť nejaký trestný čin. A kľudne kamery zakry keď si v spálni sama v alebo v celom dome sama. Keď sa bude paprčiť tak nech si ich odkryje sám.
Už vo viacerých diskusiách som si všimla, že niektorým ženám akonáhle dôjdu argumenty, tak sa začnú oháňať vetou "je to komplikované"
Jeho byt, resp dom kamery tam mat môže. To ze nemajú pamäťovú kartu neznamená ze si to nemusí nahrávať. Tiež mame doma kameru, funguje online, online si viem pozrieť co sa doma deje, aj si úseky ukladať.
Dieťa si nechaj zveriť do svojej starostlivosti a keď už raz odídeš k otcovi už sa od neho nevracaj
Ip kamery zaznam ukladaju bud na sd kartu slebo na cloud. Je dobre, ze si uz kontaktovala to centrum. Po ziadaj neodkladne opatrenie, a po schvaleni saod neho odstahuj. Ale priprav sa na to, ze rozvod s takumto clovekom bude velmi komplikovany.

Daj si tam kamery aj ty..