icon

Sú kamery v dome legálne bez súhlasu?

1. nov 2023

Ahojte, v prvom rade vás neprosím o rady, ako mám odísť, aký je to debil atď. Sme vo veľmi zložitej situácii a som v nej úplne sama a beznadejna, takže také rady sú k ničomu. Chcem len vedieť, či je nejako napadnutelne to, že partner má v každej miestnosti kamery a ja s tým nesúhlasím, mám tu len prechodný pobyt a každú hádku chce posunúť na súd. Ešte by ma zaujímalo, či môže nejak zabrániť tomu, aby som s maloletým synom odišla na pár dní k môjmu otcovi a môže on pritom zobrať nášho syna kam chce bez toho aby som mala vedomie o tom kam? Povie len že odchádza a zmizne.

Strana
z2
xsuzannex
1. nov 2023

Daj si tam kamery aj ty..

koniarova
1. nov 2023

Je aj bezplatné poradenstvo. Daj si do Googlu v tvojom meste.

autor
2. nov 2023

@maranco ešte doplním že áno keď sa zdržím niekde, píše mi že poď domov. Alebo keď idem k otcovi a jasne poviem že je to napr na 4 dni, tak hneď ako dorazím mi píše, že zajtra domov. Nie je to žiarlivosť ale potreba kontrolovať ma, manipulovať

autor
2. nov 2023

@koniarova kontaktovala som centrum pre týrané ženy, tiež majú právnikov

vroni
2. nov 2023

Myslím, ze sme všetky pochopili, co je tvoj priateľ za magora. Ja len nerozumiem, prečo si to necháš. Keby mi partner napísal takúto sms, tak ho bloknem aspoň na týždeň. A to som ešte veľmi mierna. Ja sa len obávam, ze budeš potrebovať nielen právnika, ale aj psychológa, ktorý ťa naučí nenechať sa znovu zmanipulovat.

kataina
2. nov 2023

@vroni ona si to už nenechá, musela dozrieť do toho bodu, tak už ju za to nekritizujte. Ten debil na začiatku vedel ako na nu, ved je to manipulator, takže sa nečudujme, ved on je v tom dobrý. Ona musí konať tak, aby neohrozila seba ani blízkych.
Autorka: držím Ti palce

vroni
2. nov 2023

@kataina, ja ju nekritizujem. Manipulátor človeka zmagori, psychológ ju naučí branit sa podobným technikám. To je odporúčanie, nie kritika.

koniarova
2. nov 2023

Tiež si myslím,že autorka to dá 👍👍👍 veľmi držím palce

ahhola
Autor odpoveď zmazal
ahhola
2. nov 2023

Možno sú kamery bez pamäťových kariet, ale možno je na ne napojený niekto zo susedstva a ten ma showku zadarmo (aféra Kurimany pri Brne) a to bolo v internetovom praveku. Tvoj chlap si uvedomuje, ze ničí teba a robí psychopata z vášho syna?

mandarinka555
2. nov 2023

Ku čomu potrebuješ "súdne použiteľný" argument? Je to magor...je to jeho dom, tak si zbaľ veci, zober dieťa a odíď...

autor
3. nov 2023

Ďakujem vám za podporu. Situácia je o niečo komplikovanejšia, preto sa pýtam na prípadné použitie na súde. Poradím si už nejak.

vroni
3. nov 2023

Na komplikovanejšiu situáciu sa porad s právnikom. Nemôže použiť záznam napríklad na to, ze si kricala na dieťa a preto ti ho majú zobrať. Ale mohol by ho použiť, ak si v jeho byte niekoho zavrazdila (jasne, ze je to prehnane, ale tak ako príklad...) Takže závisí od toho, co je ta komplikovaná situácia.

slovakboy
3. nov 2023

Kamery nemôže použiť na súde. Nemá na to od teba písomný súhlas. To by si musela urobiť nejaký trestný čin. A kľudne kamery zakry keď si v spálni sama v alebo v celom dome sama. Keď sa bude paprčiť tak nech si ich odkryje sám.

mandarinka555
4. nov 2023

Už vo viacerých diskusiách som si všimla, že niektorým ženám akonáhle dôjdu argumenty, tak sa začnú oháňať vetou "je to komplikované"

sense
4. nov 2023

Jeho byt, resp dom kamery tam mat môže. To ze nemajú pamäťovú kartu neznamená ze si to nemusí nahrávať. Tiež mame doma kameru, funguje online, online si viem pozrieť co sa doma deje, aj si úseky ukladať.
Dieťa si nechaj zveriť do svojej starostlivosti a keď už raz odídeš k otcovi už sa od neho nevracaj

dadis
4. nov 2023

Ip kamery zaznam ukladaju bud na sd kartu slebo na cloud. Je dobre, ze si uz kontaktovala to centrum. Po ziadaj neodkladne opatrenie, a po schvaleni saod neho odstahuj. Ale priprav sa na to, ze rozvod s takumto clovekom bude velmi komplikovany.

Strana
z2