icon

Sušička na prádlo

lenik98
7. aug 2023

Ahojte, pytam sa na skusenosti so susickou kedze ja skusenost nemam. Ide o to, ze byvame v 1-izbovom s muzom a dietatom a teraz pri tomto pocasi + jesen a zima si uz neviem predstavit susit pradlo nam trom na susiaku v byte. Kym sme boli dvaja, stacilo to. Kym boli horucavy, na balkone vsetko vyschlo paradne. No teraz mam aj dnu susiak aj vonku a stale je to vlhke este od piatka a soboty a to je pondelok. Svokra mi hovori ze pri susicke budeme mat nedoplatky jak fras ale videla som aj susicky A++. Urobilo by to dieru do rozpoctu pri rocnom zuctovani? Zatial sme mali preplatky na elektrike aj ked elektrikou teda vobec nesetrime z mojho pohladu. Prosim ake mate skusenosti. Viem ze ide o zalohove platby ako su nastavene ale ci mi susicka bude stat za tie eura navyse a teda ci to bude markantny rozdiel podla vasich skusenosti. Pouzivana by bola 3x do tyzdna cca. Dakujem

Strana
z2
mandzula
7. aug 2023

@tianna plus vyhadzovat zatuchnute pradlo, ktore uz ani po 100 praniach nevypachne...

timilv
7. aug 2023

@lenik98 ja nedám na sušičku dopustiť. Máme si ce väčší dom, ale ja som alergická na sušiaky vnútri v dome 😂 a keď bolo zlé počasie, museli sme párkrát sušiť aj vnútri. Od kedy sme kúpili sušičku, všetko v nej suším, nič nezničila, čierne prádlo stráca farbu rovnako ako keď ho nesprávne perieš... Jediné čo naozaj nesuším sú dcérine tričká s nažehleným obrazkom. A inak- tie mäkkučké uteráky, to je na tom to naj asi 🙂 čo sa zálohových platieb týka - nenavýšilo nám to nejako spotrebu, teda nepocítili sme zmenu, nemáme ani nedoplatky 😅 a sušička ide cca 5x do týždňa (1x týždenne posteľné, 1x týždenne uteráky a cca 3x, max 4x do týždňa oblečenie)

vsicka036
7. aug 2023

@lenik98 ja hovorim, ze radsej dam oblicku a pravu ruku, ako dat prec pracku, susicku a umyvacku riadu. Susim komplet vsetko. Pradlo zehlim minimalne a je makke. Minule som jeden uterak oprala, nechala vysusit na susiaku a mala som pocit, ze sa utieram smirglovym papierom. 😄 Spotrebu neviem, neriesila som, mne susicka doma max pomaha.

zuzana212722
7. aug 2023

Sušička pri deťoch je najlepšia vec na svete v byte ešte viac..to je rychlovka oprat vysušiť do skrine...
Posteľné úžasné q uteráky milujem sú jemné a nadychane a saju aj tak..keby nemám Sušičku tak som zapratana prádlo nonstop..sušiť v zime v byte je zdĺhavé q nezdravé..
A kto ti povie ze mu zničilo veci žerie to elektinu tak to nevie používať to je celé..
Nejakú to energiu to určite zhltne ale nie tak že skrachujete to je blbosť veď je 21 storočie dnes sa dajú kúpiť vymakanae spotrebiče..za mňa umývačka riadu a Sušička nesmie chýbať ja nemienim byť otrokom domácnosti a toto ti tak vie uľahčiť život..

mistymay33
7. aug 2023

@lenik98 ak byvas v byte a susis pradlo na susiakoch v izbach, tak nie je o com. Ja susim v susicke skoro vsetko, samozrejme treba zvolit spravny program. Pre mna je to jeden naj spotrebic v domacnosti po umyvacke.

ivangeline
7. aug 2023

Neurobilo. Mame Aplusplus. Odkedy nam zateplili uz ju velmi nepouzivam a uvazujeme o predaji. Ja som si na nu nezvykla. ;D

anika378
7. aug 2023

My sme mali sušičku Beko, teraz máme Bosch a nedá sa to porovnať. Bosch je topka, prádlo suché a voňavé. Sušim tam všetko a žiaden problém. Nemenila by som nikdy 🙏.

barbora19911
7. aug 2023

Bože ženy :D ja som si tiež myslela že aká paráda je mať sušičku tešila som sa na ňu šetrila a nakoniec keď som ju kúpila tak mi stojí akurát tak v chodbe skoro všetky veci čo máme či už C&A H&M new yorker lindex proste všetko sa mi zbehlo vyriešila som to kúpou ďalšou lebo áno všetky ženy mi tu radili keď som dala príspevok kúpiť lepšiu aku som mala a dopadla tak isto takže jedna je v chodbe a druhá na práčke v kúpelni a zase len musím používať sušiak 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦 tak ja už neviem či som vychytala zle kusy alebo čo

barbora19911
7. aug 2023

@anjelikdianka a akú máš prosím ťa značku ? 😊

tianna
7. aug 2023

@mandzula presne.. uteráky sme menili za 9 rokov už ani neviem koľkokrát 🙄

elanor
7. aug 2023

@barbora19911 tak to nechapem ako sa ti podarilo. Ja tam susim az na par vynimiek komplet vsetko. Aj z lindexu aj bars odkial. Aj veci co su s obrazkami, aj 99% veci, ktore by ofial podla stitku ist do susicky nemali.
Este nicomu sa nic nestalo. Vsetko prezilo, jake som to tam dala, take som vytiahla, len teda ususene samozrejme.
K zehlicke sa nevratim, ani bohovi 😀

flavia1
7. aug 2023

@vikusjk Ahoj, akurát vyberáme sušičku. Tiež potrebujeme tú menšiu verziu. Aký máš typ presne tej Candy? Nezrazili sa ti niektoré veci? Dakujem🙂

flavia1
7. aug 2023

@elanor Ahoj, dávaš nejakú konkrétnu teplotu na to sušenie, aby sa ti to nezbehlo? Lebo ideme kupovať a pri troch deťoch naozaj nebudem pozerať na štítky a rozmýšľať, čo tam nedať. Operie sa a šup do sušičky🙂)) príp. akú máš sušičku? Dakujem

vikusjk
7. aug 2023

@flavia1 ahoj, presny model neviem, ale je taka so striebornym okrajom bubna. Veci sa zrazia, ak nie su urcene do susicky. Napriklad v lacnych obchodoch ako Pepco a podobne som kupovala dcere vzdy o cislo-dve vacsie, lebo som vedela, ze sa to scvrkne. Uz tam nekupujem nic, lebo leti teraz na ine veci a bezne z HM-ka, Zara, Reserved, Tesco, Calliope a podobne sa nezrazilo nic.
Inak ta teplota sa da nejako upravovat, ked si sparujes mobil cez bluetooth tusim, ci cez wifi, neviem. Ma to tu funkciu, ale nemam to rozbehane, cize pouzivam len tie funkcie, ktore su na susicke priamo.

elanor
7. aug 2023

@flavia1
neviem ake su tam teploty, nenasla som v navode konkretne cisla.
Ale striedam programy. Uteraky a spodare davam na program Hygiena.
Veci s potlacou na program Bavlna do skrine. Bez potlace Bavlna na skrine extra suche.
Jemne veci, typu cipka a pod. na program Jemne. Rifle program Jeans a tak. Ono kazdy ten program ma svoje automaticke teploty.
Susicka je Beko. Typ uz neviem, takto z fleku z pamati

dominyca9
7. aug 2023

Tiež bývame v malom byte, sušičku sme kupovali na začiatku roka 2017 z rovnakého dôvodu ako ty. Máme Beko, stála asi 400€ (čiže žiadna extrémna investícia). Funguje perfektne doteraz, suším v nej najmä väčšie veci ako obliečky, uteráky, hrubé rifle, bundy, deky... Neviem si predstaviť sušiť to doma na sušiaku, nemáme ani balkón. Máme v byte omnoho menej vlhkosti, viac miesta, vyššiu spotrebu elektriny som si za celý čas nevšimla, a to ju používam často - zatiaľ sme mali len preplatky. V zime neoceniteľný pomocník. Samozrejme, treba vedieť čo a na akom programe sušiť, kedy prádlo vybrať, aký olej/aviváž použiť + čistiť filter. V lete, keď mám možnosť suším na sušiaku. Samozrejme, že je ideálne sušiť vonku na slniečku (ak nemáš alergie), no, žiaľ, nie vždy sa dá a nie každý má takú možnosť. Ja preto sušičku určite odporúčam.

anjelikdianka
7. aug 2023

@barbora19911 Electrolux

tianna
7. aug 2023

@elanor presne, ja takisto.. Lindex, pepco, H&M, všetko susim, jedine jedno Kappa tričko to skrátka nedalo, inak úplná pohoda vrátane riflí atď. ..

apolka77
7. aug 2023

@barbora19911 používaš asi zlý program ..napr. v mojej keď dám na program" bavlna" ( čo som zo začiatku robila) tak niektoré veci sa zbehli ale odkedy používam na tričká program" Zmiešané prádlo " alebo "syntetika" tak som Max .spokojná.
Mám LG
Podľa mňa sa treba pohrať s programom..a naučiť používať. Trickam stačí program na hodinu a uterákom treba dať čas raz toľko ..nepreplnat atď...

Autorka, ja som vôbec nepostrehla veľké nedoplatky.
Sušičku mám 4 roky, umývačku 2 roky, do toho nám ide celú zimu odvlhčovač vzduchu a možno za celý rok bol nedoplatok 30 eur čo je skoro nič NATO, že sušička ide 4x týždenne, umývačka denne aj ten odvlhčovač. Tak ja by som sa toho nebála.

zuzuliennka1
7. aug 2023

@apolka77 tiez mam lg a program bavlna skoro nepouzivam.
najcastejsie tie hodinove - zmiesane, syntetika, a myslim ze tam mam aj program ze “uteraky”, ale to som pouzila asi raz.
uteraky obliecky susim na bavlne 2h

pokemonkaa
8. aug 2023

Akurat riesime kupu susicky aj my. Mozem poprosit o presne typy, s ktorymi ste spokojne? Cenu ratam cca. 700 eur. Dakujem

pavlendovka
9. aug 2023

Ja mám sušičku skoro 9 rokov..teraz sa mi pokazila pred letom..ale pri tomto upršanom počasí mi dosť chýba. Už som toľkokrát bežala po prádlo keď začínalo pršať. .aj mi zmoklo a zase sa sušilo odznova..treba zvážiť za a proti..
Mne tých pozitív príde viac.. nedoplatky sme nemali..ale ja mám pocit že aj práčka dosť ničí prádlo..to opotrebenie tam je. Pre našu rodinu veľký pomocník 👍

llucciaa
16. aug 2023

@pavlendovka no ja dnes si už ani len neviem predstaviť ako by som bez sušičky fungovala, je fakt, že tieto dni pred týždňom, čo tak pršalo tak bez nej by som mala zatuchnuté prádlo, lebo sa mi to nevie doma na sušiaku dobre vysušiť, keď je vonku vlhko. Podľa mňa to by mala byť už samozrejmosť v každej domácnosti 🙂

zarad
19. jan 2024

@apolka77 môžem sa spýtať, ako teda správne používať programy? Mám aeg a pár vecí mi už zrazila. Dala som na program bavlna. Je lepšie teda program mixdry alebo syntetika? Teplota sa mi tam nastaviť nedá, dávam na sušenie do skrine, štandardné sušenie, žiadne extra. Skracujem programy čo sú predvolené, ale neviem, či tu nerobím chybu. Keď skrátim čas, nedá to vyššiu teplotu sušenia a tým pádom si zničím (skrátim) oblečenie?

Strana
z2