icon

Sušička na prádlo - áno/nie

11. jún 2025

Ahojte, zvažujeme kúpiť sušičku. Počúvam rôzne názory, a neviem sa rozhodnúť... Plánujem využívanie najmä v zime, hlavne kvôli uterákom, osuskam, posteľnemu pradlu, a hrubému oblečeniu ako napr rifle, mikiny, bundy, ktoré schnú večnosť. Je nás doma 5, čiže v kuse plne koše... Bývame v dome, v lete mám kam dať sušiaky a vyschne všetko za pár hodín. Ale zima je problém. Baby, nelutujete kúpu? Jedna kamoška, že naj vec na svete,.druhá svoju nevyužíva... Nejde o lacnú vec, tak váham.

rencicimoncici
11. jún 2025

My tiež nemáme ale niekedy by som ju uvítala. Horšie je že neviem kde ju dať, kúpeľna je malá☹

ktobytobolpovedal
11. jún 2025
@rencicimoncici

My tiež nemáme ale niekedy by som ju uvítala. Horšie je že neviem kde ju dať, kúpeľna je malá☹

@rencicimoncici ja ju mam v spalni v stavanej skrini

oliviabb
11. jún 2025

Používam ju od jesene do jari. Som spokojná.

janulicek45
11. jún 2025

Bože baby ako to robíte že máte tak skvele susičky ja môžem moju tak jedine vyhodiť

baluinka
11. jún 2025
@rencicimoncici

@rencicimoncici my ju mame presne takisto v spalni v stavanej skrini,ako uz pani nado mnou pisala

klaridka
11. jún 2025

Moja kamarádka vraví, že keď aj bezdomovec bude, tak sušičku a umývačku berie so sebou 😂

pl2y
Autor odpoveď zmazal
klotildabazarik
11. jún 2025

Za mna urcite ano

procrastique
11. jún 2025

Ak by som musela na to peniaze škrblíkovať a považovala som to za drahý spotrebič, teda že by boli financie natesno, tak nie, nepovažujem to až za taký dokonalý spotrebič a niečo čo fakt človek musí mať.

Ak by som ale mala peňazí relatívne dostatok, tak určite hej. Super pomocník.

zuzanka.zuzu
11. jún 2025

ide mi každý deň 😁 teda nejde len vtedy keď nie som doma. my ani klasický sušiak doma nemáme 🤷 a kúpila som ju aj mamke

weleda123
11. jún 2025
@janulicek45

No ja budem ten opačný názor mne všetko susička ničí trenky chlapa vždy vyjdú ako pre 5 ročné decko ...a ešte aj bonus huči riadne že už ju nepouzivam lebo mi robí len nervy a cez víkend chcem kľud a nie rachot ..

@janulicek45 joj, no mne sušička síce veci neničí, ale tiež ju nemám rada. Skúšala som už x rôznych vôní do nej, na prádlo, atď. Hrôza. Všetko mi z nej smrdí. A irituje ma, že keď ju nevyberiem okamžite a neposkladám veci za tepla, tak vyzerajú ako od kravy požuvané. Ja ešte aj v zime sušim radšej vonku 😅

nevenka
11. jún 2025

Sme siesti a najlepsia vec, ktoru sme kupili, bola susicka. V byte sa nam naozaj nikam nezmestila a aj mini pracku sme mali, vsade povesane pradlo, po radiatoroch, susiak v obyvacke. Cele zle. Teraz nemame radiatory, a vyssiu vlhkost v dome, takze susicka je zaklad. Pradlo vonia. V zime, keby som dala von, tak smrdi. Ked je hmla, nevyschne, len zatuchne od pachov, dymu...a este aj na jesen a na jar to mam, susim vonku, len ked je horuco a teplo a veterno. Vcera som prala 4 varky, poslednu som dala do susicky, uteraky, osusky,...a uz len poskladat. Za mna urcite naj vec. Ja v tej susim aj rifle, bundy (okrem funkcbych softshellovych), vsetko je ok zatial.

nevenka
11. jún 2025
@weleda123

@janulicek45 joj, no mne sušička síce veci neničí, ale tiež ju nemám rada. Skúšala som už x rôznych vôní do nej, na prádlo, atď. Hrôza. Všetko mi z nej smrdí. A irituje ma, že keď ju nevyberiem okamžite a neposkladám veci za tepla, tak vyzerajú ako od kravy požuvané. Ja ešte aj v zime sušim radšej vonku 😅

@weleda123 a to Ti nesmrdi, ked v zime susis vonku? Ved ked je pod mrakom a hmla, sychravo, to vobec neschne a vsade bud smrad v varenia od susedov, cigarety (to v byte) a na dedine zase dym z kominov. Strasne puch. Nechapem, preco Ti nevonia pradlo zo susicky, vcera aom susila vonku a tie veci maju taky divny nadych smradu, neviem to ani popisat poriadne a zo susicky uteraky hebucke a vonave. A ked sa aj pokrci, tak urcite to viem vystriet tak, ze prejdem dlanami po tom oblecku (ako co samozrejme) a v pohode, ked to necham ususit vonku, tak tvrde a pokrcene, treba zehlit, no mame tvrdu vodu. Tak ja neviem, preco take rozdiely 🙃

nevenka
11. jún 2025
@katarinaba

Umyvacka riadu a susicka pradla - bez tohto si uz zivot neviem predstavit.
Ja susim takmer vsetko a susim aj cez leto. Ja neviem preco, ale nech susim v kupelni alebo vonku na susiaku, nikdy to pradlo nie je makke ako zo susicky. A ten prach z pradla - mam ho krasne vo filtry, nie po celej kupelni. A to sme doma len traja. Keby nas bolo pat, tak mam aj dve susicky.

@katarinaba no mne by sa veru zisli aj 2 umyvacky riadu, a 2 susicky tiez, pracku mam na 11 kg, to uz pre siestich ako tak staci 😅🤣

nevenka
11. jún 2025
@janulicek45

Bože baby ako to robíte že máte tak skvele susičky ja môžem moju tak jedine vyhodiť

@janulicek45 a preco? Co mas za susicku? My mame Samsung Bespoke a supr.

veselo_neveselo
11. jún 2025

Susicku urcite kup. Na vacsinu pradla je to velky pomocnik, a na tych par kuskov co tam nemozu ist ti bude stacit mensi susiak.
Ja aj tak periem citlive pradlo spolu na studeny program, tak to rovno naraz zavesim. Inak vsetko do susicky.
Ja mam aj nekrcivu funkciu, tak aj ked pradlo nevyberiem hned, susicka po skonceni obcas to pradlo poprehadzuje nech tam stale len nelezi pokrcene. Pomaha to, nie uplne ale trochu ano.

veselo_neveselo
11. jún 2025
@janulicek45

@janulicek45 Ako to? Co mas za susicku, a aky je problem? Pomozeme ti to vyriesit.

ninusa221
11. jún 2025

Ja nechápem ale my máme susicku minimálne 10 rokov. Dávam do nej všetko okrem paperovych búnd a nikyy nič sa nestalo s pradlom a vždy prádlo aj vonia.

pictbridge
11. jún 2025

Super vec ale strašne mi to zničilo uteráky a neksutočne mi vadí ze to ničí goliere na tričkach. Tie gumičky sú hnusne roztiahnute a to môžem dať akýkoľvek program. Toto tam už nedávam. Inak super.

katulkagajdos
11. jún 2025

Keď sme sa sťahovali, tak sme kúpili- pre mna je to taký spotrebič, žeby som sa zaobišla aj bez neho- ale je pravda že nárazovo ked mam viac pradla je super, že za 90 minút mam suché napr. postelné, ale oblečenie v nej suším veľmi malo- podľa mna sa tým sušením podstatne skôr zničí a navyše mame kotolnu, kde je fakt teplo, takze väčšinou tam dám susiak a za pól dňa suché aj v zime.

nelka93
11. jún 2025

Rozhodne áno, po umývačke je to snáď najlepší vynález.

pralinka86
11. jún 2025

Ja nechapem ako ste vydrzali tolko bez nej 🙈 a este pri tolkych ludoch... Dnes išla 2x u nas.

som_realistka
11. jún 2025

Susička je môj miláčik, mám ju na chodbe v takom výklenku, a vždy sa pobavím, že na jar a jeseň nemusím ani temperovať, lebo vykúri chodbu a aj priľahlé spálne 🙂, dávam do nej všetko okrem oblečenia, kde je vyslovene sušička na škodu (športové) a aj silonky a podprsenky, ale tie v špeciálnych vreckách. zatiaľ sa mi nič nezbehlo

sisaka
11. jún 2025

Sušičku mám už pomaly 20 rokov, myslela som si, že v lete budem sušiť von, ale rýchlo ma to prešlo. Je minimum vecí, ktoré nemôžu ísť do sušičky, inak tam hádžem úplne všetko a som spokojná. Ešte sa mi nestalo, aby mi prádlo zo sušičky smrdelo, alebo znehodnotilo veci (treba aj nastaviť teplotu podľa materiálu a nie všetko hádzať na horúce nastavenie pre uteráky 🙄)

Žijem mimo Slovenska, ešte som sa nestretla, žeby niekto mal negatívny názor na sušičku. Vlastne ani nepoznám nikoho, kto sušičku nemá, je to štandardné vybavenie domov aj bytov

weleda123
11. jún 2025
@nevenka

@weleda123 a to Ti nesmrdi, ked v zime susis vonku? Ved ked je pod mrakom a hmla, sychravo, to vobec neschne a vsade bud smrad v varenia od susedov, cigarety (to v byte) a na dedine zase dym z kominov. Strasne puch. Nechapem, preco Ti nevonia pradlo zo susicky, vcera aom susila vonku a tie veci maju taky divny nadych smradu, neviem to ani popisat poriadne a zo susicky uteraky hebucke a vonave. A ked sa aj pokrci, tak urcite to viem vystriet tak, ze prejdem dlanami po tom oblecku (ako co samozrejme) a v pohode, ked to necham ususit vonku, tak tvrde a pokrcene, treba zehlit, no mame tvrdu vodu. Tak ja neviem, preco take rozdiely 🙃

@nevenka tak pochopiteľne, keď je sychravo, tak to logicky von nedám, lebo by to ani neschlo, keď je vlhko. Ale aj v zime bývajú pekné, slnečné dni, aj keď chladné. A vtedy to krásne vonku preschne a vnútri to už potom doschne. Vonné oleje z duše neznášam, aviváž do sušičky nepatrí a tak či tak mi každú vôňu čo som dala vždy sušička zdecimovala na minimum, zatiaľ čo zvonku je to krásne svieže. Mne sa teda tie uteráky extra hebké zo sušičky nezdajú. Ani ich tam neľúbim dávať. Minule som dala asi prvýkrát v živote posteľné sušiť. Po 3 hodinách návliečky síce suché, ale tú vlhkosť asi nasala plachta, lebo tá bola mokrá a schla ešte vonku dosť dlhú dobu. Na posteľné zväčša používam perličky a keď aj po vyše mesiaci vytiahnem zo skrine, tak tá vôňa je úžasná. Na tých sušičkových som to absolútne necítila tak intenzívne. Neviem. Ja si na to jednoducho neviem zvyknúť. Akože ok, v zime, keď sneží, prší a neviem čo, tak fajn pomocník, najmä v domácnosti s deťmi, ale že by som si teraz bez toho nevedela predstaviť život, to vôbec. Ja aj v zime dávam prať poobede a cez noc mi uschne a ešte mi aj dom vonia 😅

nevenka
11. jún 2025
@weleda123

@nevenka tak pochopiteľne, keď je sychravo, tak to logicky von nedám, lebo by to ani neschlo, keď je vlhko. Ale aj v zime bývajú pekné, slnečné dni, aj keď chladné. A vtedy to krásne vonku preschne a vnútri to už potom doschne. Vonné oleje z duše neznášam, aviváž do sušičky nepatrí a tak či tak mi každú vôňu čo som dala vždy sušička zdecimovala na minimum, zatiaľ čo zvonku je to krásne svieže. Mne sa teda tie uteráky extra hebké zo sušičky nezdajú. Ani ich tam neľúbim dávať. Minule som dala asi prvýkrát v živote posteľné sušiť. Po 3 hodinách návliečky síce suché, ale tú vlhkosť asi nasala plachta, lebo tá bola mokrá a schla ešte vonku dosť dlhú dobu. Na posteľné zväčša používam perličky a keď aj po vyše mesiaci vytiahnem zo skrine, tak tá vôňa je úžasná. Na tých sušičkových som to absolútne necítila tak intenzívne. Neviem. Ja si na to jednoducho neviem zvyknúť. Akože ok, v zime, keď sneží, prší a neviem čo, tak fajn pomocník, najmä v domácnosti s deťmi, ale že by som si teraz bez toho nevedela predstaviť život, to vôbec. Ja aj v zime dávam prať poobede a cez noc mi uschne a ešte mi aj dom vonia 😅

@weleda123 no kazdy to ma inak, ja teda ppuzivam len gely na pranie a ziadnr vone, avivaz, nic, mne sa samotny ten gel ako vona paci a je to jemne a nevadi to ani potom, ked si da muz alebo ja parfem. Aj postelne mi dobre vysusi a vonia 🤷‍♀️

weleda123
11. jún 2025
@nevenka

@weleda123 no kazdy to ma inak, ja teda ppuzivam len gely na pranie a ziadnr vone, avivaz, nic, mne sa samotny ten gel ako vona paci a je to jemne a nevadi to ani potom, ked si da muz alebo ja parfem. Aj postelne mi dobre vysusi a vonia 🤷‍♀️

@nevenka no ja som z gélov skúšala len Puellu a teda veľmi nedobru skúsenosť som s ňou mala. Jednak rozožralo šuflík na práčke a jednak po dvoch týždňoch používania z nej muž také bolesti hlavy chytal, že koniec. A ja tiež doteraz, keď ju cítim čo i len v obchode z niekoho, tak mi panenky pretáča. Na iné gély som sa po tejto skúsenosti už neodvážila. Nie je nad vonné perličky a čierny Silan Elegance👌😁

nevenka
11. jún 2025
@weleda123

@nevenka no ja som z gélov skúšala len Puellu a teda veľmi nedobru skúsenosť som s ňou mala. Jednak rozožralo šuflík na práčke a jednak po dvoch týždňoch používania z nej muž také bolesti hlavy chytal, že koniec. A ja tiež doteraz, keď ju cítim čo i len v obchode z niekoho, tak mi panenky pretáča. Na iné gély som sa po tejto skúsenosti už neodvážila. Nie je nad vonné perličky a čierny Silan Elegance👌😁

@sisaka nam sa napriklad neda nastavit susicka na teplotu, ale ma rovno naposane, ze bavlna, syntetika, uteraky, postelne pradlo. To postelne napriklad, ten program, to zbytocne dlho, davam ten uterakovy. Ale mozno v knihe k susicke tie teploty uvedene budu, netusim. Jedine, co mi bolo luto, co vybledli farby, akoby vytahala elastanove vlakna z jednej latky, ako chlpkate to ostalo, to bolo mnou usite tricko a to uz nedavam, ale omylom som dala aj dalsie, co som sila a tomu sa nestalo nic.
@weleda123 ja myslim len gel na pranie ako "prasok", ziadne puelly a spol...z toho by som asi grcala, to ani neskusam...🤭

nevenka
11. jún 2025
@veselo_neveselo

Susicku urcite kup. Na vacsinu pradla je to velky pomocnik, a na tych par kuskov co tam nemozu ist ti bude stacit mensi susiak.
Ja aj tak periem citlive pradlo spolu na studeny program, tak to rovno naraz zavesim. Inak vsetko do susicky.
Ja mam aj nekrcivu funkciu, tak aj ked pradlo nevyberiem hned, susicka po skonceni obcas to pradlo poprehadzuje nech tam stale len nelezi pokrcene. Pomaha to, nie uplne ale trochu ano.

@veselo_neveselo toto skusim veru

vevematus
11. jún 2025

8 rokov mi stoji v garazi, pre nás zbytočnosť