icon

Sušička na prádlo - áno/nie

11. jún 2025

Ahojte, zvažujeme kúpiť sušičku. Počúvam rôzne názory, a neviem sa rozhodnúť... Plánujem využívanie najmä v zime, hlavne kvôli uterákom, osuskam, posteľnemu pradlu, a hrubému oblečeniu ako napr rifle, mikiny, bundy, ktoré schnú večnosť. Je nás doma 5, čiže v kuse plne koše... Bývame v dome, v lete mám kam dať sušiaky a vyschne všetko za pár hodín. Ale zima je problém. Baby, nelutujete kúpu? Jedna kamoška, že naj vec na svete,.druhá svoju nevyužíva... Nejde o lacnú vec, tak váham.

Strana
z4
damira90
15. jún 2025

Nezmensuje nic. Normalne suche do skrine. Je to ozehlene a rovné.

kathhii
15. jún 2025

Je to výborný vynález. Používam na veľké kusy ako periny, obliečky, deky, uteráky a pod.
Dospelácke oblečenie nesuším( málo vecí je vhodných do sušičky), len detské.

michbel
15. jún 2025

Urcite ano!

renata_b
15. jún 2025

Ja nemusím mikiny, tričká a ani tepláky,pyzama. Zrazaju sa. A žiadne oblečenie s potlacou. Ale na uteráky a posteľné prádlo je to paráda, sú mäkké a rýchlo sušené. Aj rifle dávam,s elastanom sa mi natiahli,ale obyčajne sú v pohode.

mariana0915
15. jún 2025
@weleda123

@janulicek45 joj, no mne sušička síce veci neničí, ale tiež ju nemám rada. Skúšala som už x rôznych vôní do nej, na prádlo, atď. Hrôza. Všetko mi z nej smrdí. A irituje ma, že keď ju nevyberiem okamžite a neposkladám veci za tepla, tak vyzerajú ako od kravy požuvané. Ja ešte aj v zime sušim radšej vonku 😅

@weleda123 ona pokial je nová tak pradlo ani mne nevonalo,teraz uz vonia nádherné

modra_kolobezka
15. jún 2025

Ja som mala 2 roky a aj tak som vacsinu veci susila na susiakoch. Napr. Olecenie s potlacou vobec nrmoze ist do susicky. Uteraky sa kazdym susenim strasne stensovalli. Po 2 rokoch sa pokazila a viac som ju uz nekupila

sonia2010
15. jún 2025
@modra_kolobezka

Ja som mala 2 roky a aj tak som vacsinu veci susila na susiakoch. Napr. Olecenie s potlacou vobec nrmoze ist do susicky. Uteraky sa kazdym susenim strasne stensovalli. Po 2 rokoch sa pokazila a viac som ju uz nekupila

@modra_kolobezka sušičku mám 8 rokov, nemám vôbec pocit že by sa mi uteráky stenšovali. Suším aj veci s potlačou a všetko je ok. Na kvalitných veciach je vačšinou aj potlač kvalitná, jedine nejake lacné tričká z pepca, kiku- tam sa môže potlač zničiť, ale to už aj v práčke. Mne za tie roky sušička ešte nič nezničila.

modra_kolobezka
15. jún 2025
@sonia2010

@modra_kolobezka sušičku mám 8 rokov, nemám vôbec pocit že by sa mi uteráky stenšovali. Suším aj veci s potlačou a všetko je ok. Na kvalitných veciach je vačšinou aj potlač kvalitná, jedine nejake lacné tričká z pepca, kiku- tam sa môže potlač zničiť, ale to už aj v práčke. Mne za tie roky sušička ešte nič nezničila.

@sonia2010 moja skusenost so susickou je spred 10 rokov, to v nasom meste Pepco ani Kik neboli. Na filtri bola stale bordova vrstva ked som susila bordove uteraky a pod. Aj ked sa zdali hunate, v skutocnoati sa stensovali. Som rada, ze ty mas pozitivnu skusenost, moja taka nebola, naopak, bola som z nej sklamana. Pouzivala som ju 2 roky iba na vybrane veci a nakoniec som sa aj potesila, ked sa pokazila, novu som nechcela.

gabriela_obzerova
16. jún 2025
@ninusa221

Sušička, umývačka a klíma to sú 3 spotrebiče bez ktorých si život neviem predstaviť🙏🏼 určite kúp keď aj niekam ideme a večer zistím že je to špinavé tak hodím oprat a za dve hodinky je to suché. Mne sa už ani cez leto nechce dávať prádlo na balkón. Aj prádlo viac vonia uteraky sú mäkčšie.

@ninusa221 ja by som este doplnila roboticky vysavac 😂

lienka9
16. jún 2025

Ja pouzivam denne..aj v lete.nechce sa mi natahovat s kosom po schodoch a vesat :D je to naozaj velky pomocnik,najma pri viacclennej rodine ked ide pracka casto

4_veronika_4
16. jún 2025

Bez sušičky si neviem predstaviť kde by som sušila toľko prádla 😅 je veľkým pomocníkom...sme 4členná rodina ( 10 r a 2,5 ročný syn)

elenka.k
16. jún 2025

Baby, vy o nej tak pekne píšete - aj ja chceeeemmmm sušičku 😀

pseudomonas87
16. jún 2025

Jednoznačne kúp, veď to je už povinnost, keď vás je 5, uvidíš aké to je super!!!

pseudomonas87
16. jún 2025

A hlavne ten komfort, vláčiť sa so susiakom....

ysseba
16. jún 2025

Za mňa 100x áno. Výborná pomocníčka, pri piatich podľa mňa až nutnosť (tiež sme piati, tak hovorím z vlastnej skúsenosti 😎)

erickatt
16. jún 2025

Ano ano a 1000x ano

erickatt
16. jún 2025

A my sme len dvaja a stale ide. Tak ale ja aj perem uteraky zo salonu.

gaabriela2212
16. jún 2025

Určite kúpiť. Super vec👍

apofys
16. jún 2025

Moja otázka na, ktorú nikto zatiaľ neodpovedá, treba nejaký vývod ventilátor niekam? Alebo kam sa zhromažďuje tá voda z toho prádla? Bývam v dome tiež by som si chcela obstarať sušičku

zuzacka16
16. jún 2025
@apofys

Moja otázka na, ktorú nikto zatiaľ neodpovedá, treba nejaký vývod ventilátor niekam? Alebo kam sa zhromažďuje tá voda z toho prádla? Bývam v dome tiež by som si chcela obstarať sušičku

@apofys tam je taký zásobník na vodu a ten sa potom vyleje, keď sa dosuší..stačí len do elektriky zapnúť a funguje to 😉

mariana0915
16. jún 2025

Mas typy bud vyvod do odpadu alebo zasobnik na vodu ,niketore maju aj aj ine iba zásobník

janulicek45
Autor odpoveď zmazal
20erika07
18. jún 2025
@apofys

@apofys ventilátor ma svoj susicka, voda bud do odpadu sa dá pripojiť alebo do zbernej nádoby ,ktorá je v sušičke, vyzera to ako na práčke kde máš ten šuflik na prasok . Mala by byť cca 10-15cm od steny ked susi ,kvôli cirkulacii vzduchu. Ináč nič, zapojis a pustíš 🙂

Strana
z4