Sušička samostatne alebo práčka so sušičkou?
Budem rada za názory... Máte skúsenosti? Dik
Samostatne
mala som 2v1 a potom som si kúpila každú zvlášť a je to mega rozdiel
Pokial mas moznost dva spotrebice, tak urcite samostatne. Ja si bez susicky neviem predstavit zivot a mne sa zas vobec nepaci vysusene pradlo ci uz vonku alebo v dome bez susenia.
Ked mas jeden pristroj, tak pri suseni bude proste blokovany. Ked budes mat dva, rozhodnes sa susist, tak susis aj peries. Ked sa rozhodnes nesusit, tak stale peries.
@michaela412 v čom je rozdiel?
Ja som tiez mala prvu 2v1, rychlo sme ju vymenili za samostatne spotrebice ;)
@katarinaba ďakujem. Ženy ste rýchle. Dik za rady. Mám 2 spotrebiče, ale kamoška mi stále vychvaľuje 2v1....
Po 5 rokoch teraz menila.... nejaká nová značka....TCL... vraj je to super. Poznáte? Normálne som začala uvažovať, že predám, to čo mám doma a kúpim 1 spotrebič.
@rootham 2v1 vieš oprať napr. 8kg prádla, ale sušiť len 5kg, dlhšie trvá sušenie a prádlo je viac skrčené. Keď máš všetko zvlášť kým jednu várku suším ďalšiu viem dať prať, prádlo je hebké nekrčí sa (ja ho hneď po sušení len rukou zahladím a poskladám), vysuší sa za max hodinu a pol, a bordel po sušení (mochuliny) sú pekne vo filtry na tom určenom a nie v tej gume v práčke
Ja mám dva spotrebiče, ale napríklad ich nikdy nepoužívam súčasne (a o to mi prvotne šlo, jedno perie, druhé suší), lebo v predchádzajúcom byte som tak odpálila poistky a v novom si už netrúfam, aj keď viem, že elektrina tu bola menená a je nová (ale tak v jadre bola aj v druhom byte), ale po zlej skúsenosti mi to už ani nenapadne.. mám ich na sebe, tak to šetrí miesto, ja by som nemenila za 2v1. Takto vysuším 8 kg prádla naraz. Kamoška mala 2v1, chválila (zn. LG), ale do nového bytu dala samostatné. Kolegyňa mala 2v1 a to nenašla na to jedno pekné slovo, raz sa vyjadrila, že by to ona mala platiť tomu, kto ju raz tej práčkosušičky zbaví (zn. Bosch). Tak neviem. Ale na tvojom mieste by som určite nemenila. Ledaže by som sušička využívala máličko a vreckové z jej predaja by sa zišlo..
@rootham len davam do pozornosti v tom linku (pracka so susickou TCL) spotrebu EE na 100 cyklov prania a 100 cyklov komplet (prania so susenim). To sa samozrejme tyka ci kombinovanej, ci samostatnej susicky. Podla mna z eko hladiska v susicke susit len ak sa inak neda (vlhka zima, dazdivo = vysoka vlhkost vzduchu).
@rootham ja som mala 2v1, ale je to davnejsie, predpokladam, ze ta technologia je teraz zas uplne niekde inde. ALE - to najdolezitejsie je, ze nemas blokovanu pracku. Ja uz som si tak zvykla prat len v sobotu, ze mna otravuje ak mam pustit pracku cez tyzden. Rano zapnem pranie, potom to hodim do susicky, zaroven dam prat dalsie a takto vystriedam 3-4 varky a podvecer mam vsetko poskladane v skriniach. Popri tom ostatne domace prace. Uz vobec nechcem riesit nejake vesanie na susiak, vyrovnavat to, cakat kym to vyschne, potom to davat dole, poskladat - toto za den nedas. Max 1-2 varky v lete.
A to nehovorim o bordele, ktory ostane vsade naokolo v kupelni po pradle na susiaku.
Ano 2v1 pre jednoosobovu domacnost moze byt fajn. Pre rodinu za mna nie. Jedine ak budes kombinovat susenie a vesanie pradla. Ale potom nevidim dovod mat susicku.
Ja isto zvlast. Kym mi susicka susi, operem aj 2 cykly v pracke. Citlive veci do susicky nedavam. Ako tu pisali inu mas kapacitu sucheho pradla do pracky a inu mokreho na susenie. cize neosusis na 1x tu varku co ti operie. Napr dcera mala virozu a zvracala vela. Si nevoiem predstavit kolko by som cakala oprat a susit vsetko to pradlo v jednom spotrebici.. Takto setris cas.
Osobitne kúpiť, často periem aj tri práčky a pomedzi suší, takto by som to robila dva dni keby to mám spolu, ale záleží koľko človek perie, keď dám periny, deky a všetko mám 4 práčky ako nic a zatiaľ sa susi
Tiez periem a susim subezne a nie je problem
@oblecenie99 potrebujes 25 A istic na poistkach pred bytom na chodbe -si daj vymenit,a doma nech ti elektrikar da na kazdy velky spotrebic samostatny istic...potom mozu ist aj 3spotrebice sucasne ...
@luxus10 Vďaka, pozrieme sa na to. Na druhej strane mi bežne ide naraz rúra, umývačka, či umývačka riadu a práčka, ale odkedy sme mali problém iba pri kombinácii práčka a sušička naraz, tak som dostala blok 🙈
@oblecenie99 mozno ich mas zapojene na 1 istic, a ked obe zacnu nahrievat, tak ti to vyhodi poistky...treba to poriesit...vsetko sa da urobit...a hlavne aby boli draty nove, medene, nie stare hlinikove-tie robili prave toto, inak sa prehrievaju ako tie nove...
@luxus10 V tomto byte sme si to dali preveriť aj odborníkom, tu sú už nové, menili komplet všetko predchádzajúci majitelia, tak toto by malo byť fajn.
My tiež máme samostatne a nemenila by som. Mne raz ujo (opravár práčok) povedal, že práčka funguje na princípe vody (potrebuješ ju na pranie) a sušička prádla presne na opačnom princípe (že potrebuješ tú vodu dostať preč nielen zo spotrebiča, ale aj prádla). Preto to dobre nefunguje. Ale je pravda, že mi to hovoril dávno. Dnes sú lepšie technológie, určite 2v1 vie aj fungovať, ale fyzika nepustí, je to za cenu vyššej spotreby energie.
Ešte dodám k výhode 2v1, ale to som čítala tu na MK a zatiaľ to nik nespomenul. 2v1 má výhodu, ak si cez deň preč, v práci a nemávaš veľa prania. Ráno naložís práčku, cez deň opere, hneď začne sušiť, vrátiš sa z práce večer a máš prádlo vysušené. Ak máš kvalitnú 2v1, tak sa v podstate nečudujem, ak si toto niekto chváli. Ale je tam vyššia spotreba elektriny. Možno to niekomu aj tak stojí za to....
@michaela412 tak ten bordel v gume má asi presvedčil....
@madeincssr veď aj tak suším.... Keď sa inak nedá, keď je vlhko...
@oblecenie99 dik za info
@katarinaba dik moc za názor

Ak mozes, samostatny spotrebic. Ak sa neda, posluzi aj 2v1.