Sušička - zmenšenie oblečenia
Ahojte, nemáte náhodou triky - tipy - finty na to, aby mi sušička nezmenšovala veci? 🙂 Kupovať o číslo väčšie, jop, ale iná finta na to nie je? 🙂
Ďakujem vopred
@chadkroeger presne, pepco a sinsay ale stalo sa mi už aj, že aj iné značky sa mi zmenšili, čo dostal malý aj veci kúpené v babatkovskom obchode napr. Aj Tesco šaty malej sa akosi skrátili 😀 preto zisťujem kde robím chybu
mne odkedy znicilo zopar kusov oblecenia (ziadne pepco) tak pouzivam susicku uz len na uterazky (a to je teda fantazia uterak zo susicky) a na postelne pradlo. Vsetko ostatne susim vonku alebo teda na susiaku vo vnutri.
Presne z tohoto dovodu nechcem susicku, kazdy koho poznam z okolia ma veci mensie, a po nejakej dobe aj zatuchnute.
Mne sa v sušičke zrazilo len to co tam nepatrilo - presne ako píšeš pepco, sinsay, c&a
Do sušičky dávam aj svetre a je to úplne v poriadku. Nedávam jedine veci s aplikáciami a manželove tričká, jedine tie sa mi trochu zrazia do dĺžky...
Ja mám tento problem pri detskych veciach, hlavne s rukavmi a leginami. Kupujem detom najmä lindex, čiže lacnými vecami to u nás nie je
Ja mám susicku 5 rokov a suším v nej všetko okrem postelneho a košieľ , a ešte sa mi nič nezrazilo.
ja susim uz tiez par rokov vsetko v susicke a nic sa nezrazilo, pouzivam na vsetko program syntetika.akurat zimne bundy davam outdoor program
Drahsie veci, ktore maju na stitku symbol, ze nepatria do susicky, tam jednoducho nedavam a susim na susiaku. Z mojej skusenosti - F&F a H&M sa nezrazaju. Pepco, Sinsai, House, Reserved - zrazaju sa.
To nie je problém sušičky, ale toho oblečenia. Ono nie je pred sitim vyzrazane tak ako by malo byt. Je to normálna vlastnosť tej látky, že sa zrazí, keď sa operie a vysusi. Žiaľ, vo fast fashion, ktoré šiju deti a chrlia vo veľkom, nie je čas ani priestor na takéto veci.
@som_ponorka akú značku sušičky mate?
Mne sa zbehlo všetko detské oblečenie, príklad veci od 6-9mes.moje dieťa už ledva natiahlo v 7 mesiacoch.twraz ma 8 a nosí veci na 9-12mes.aj to už má len tak tak😒.skúšala som rôzne programy no zmenšuje stále .mame BOSCH,a zmenšuje to všetky veci mam rôzne značky ale väčšinou F&F a H&M.
@katkaseiner
@pininka1 používam sušičkou 17 rokov, ani raz sa mi nič nezmenilo, takže chyba nebude v sušičke.... Bud nekvalitné veci, alebo nepozerajte odporúčania k výrobku, nie jazda, aj kvalitná vec sa môže sušiť v sušičke. A samozrejme prispôsobovať programy.
“Aj mne sa niektoré zrazili, a rozhodne to nie je pribratím. Scvrkávaju sa mi zásadne na dĺžku, tak jedine že by som rástla ešte. Ale to v mojom veku asi už nie :D
@renatka277 Electrolux
@zuzipuk vacsinu detskych veci mam z hm.. scvrknute po prvom prani o nejaky ten cm aj bez susenia, po susicke veci teda vyrazne zmensene. castym pranim sa scvrknu este viac. kedze vacsinou nakupujem tam, tak uz viem, ze mi treba kupit vacsie. par veci z lidla mam zase velkych a sirokych a ani za nic sa nechcu scvrknut 😅 ale napriklad nase dospelacke veci sa mi zdaju ok.
@zuzipuk este dodavam jeden trik,nedavat spolu susit rozne hrubky odevov. Naor mikiny s tenkymi leginami. Vysusi to podla toho hrubsieho odevu a tie tensie sa mozu scvrknut.
Cokolvek, co ma primes umelych vlakien aspon do 35-40% sa ti takmer nepohne ani v susicke. I ked zavisi od kvalty bavlny/viskozy, ci ineho prirodneho materialu. Ak je zla kvalita, moze sa to zrazit i vyraznejsie.
Ale moja skusenost je, ze ked vidim takyto podiel, kupujem svoju velkost. Lebo sa to len velmi malokedy zrazi vyrazne. Zvycajne len do 2 cm.
Cisto prirodne su uz problematickejsie. Tam vela zavisi od kvality vlakna. Niektore nedaju ani ten najlepsie vybraty program.
A pokial viem, latky sa po utkani a pred sitim neperu. To by oblecenie stalo omnoho viac, keby to firmy robili.
Takze sa po prvom oprani zrazi asi vsetko, co sa prat smie.
(Preto prva zasada pri siti veci doma je - oper latku pred strihanim. Ak teda nie je urcena na chemicke cistenie.)
Predtym som mala starsiu whirlpool susicku, sice 6th sense, ale mozno desatrocnu (?). Tam sa niektore veci vedeli zrazit, i ked som pouzivala radsej na vsetko program susenia syntetiku. Ta susila dlho, ale zrazala najmenej.
Teraz mam Samsung, program si berie z pracky podla pracieho programu a zraza veci ovela menej.
A susicka nie vzdy zrazi vec definitivne. Niektore, ak sa po dalsom oprani nechaju volne vyschnut, zas ostanu vacsie.

kupovať kvalitné oblečenie 🙂 Mne sa napr veci z Pepca zrazia, veci z Tesca nie.