icon

Svetlá do domácnosti

1natasa1
1. feb 2022

Ahojte žienky, keďže sme úspešne dokončili náš domček plánujeme ho aj útulne zariadiť a preto hľadám inšpiráciu na svietidlá. Chcem začať obývačkou, je veľká priestranná a som otvorená nápadom 🙂 Kľudne ma inšpirujte aké svietidlá máte vy 🙂

nuci616
14. apr 2022

@tatianna56 tak potom daj vedieť aj že aké ste vybrali, a pre ktoré si sa rozhodla 🙂 ma to zaujíma, či si išla skôr do detských motívov alebo do niečoho neutrálneho 🙂

tatianna56
19. apr 2022

ale vazne vdaka za tip 🙂 boli sme popozerat a aj sme vybrali nejake take neutralne 🙂 som dala na vase rady, predsa len, a brali sme aj luster a k nemu nocne lampy 🙂 tak to tak pekne ladi som rada 🙂

tanalyn
20. apr 2022

Žienky, pripnem sa, zaujíma ma síce viacero vecí ohľadne osvetlenia, ale tak začnem jednou, máme väčšiu obývačku a chcela by som tam nejako poriešiť svetlá. Páči sa mi to ako to je vo filmoch, že po bokoch gauča sú stolíky a na nich sú lampy, len neviem, že či by to bolo ok a v akej veľkosti a hlavne kde také zohnať. Prípadne či ísť radšej do jednej veľkej lampy a dať ju za sedačku. Čo poviete?

1natasa1
autor
22. apr 2022

@tanalyn to je fajn nápad, a to akože máte tak riešenú obývačku že máte vlastne gauč v priestore? že to tak vynikne alebo ako si to môžem predstaviť...prípadne v akej farbe alebo štýle by si to chcela?

simonkaa27
26. apr 2022

@tanalyn to je fajn napad, len je to prakticke? ako chapem ze si mozes lahnut na gauc akokolvek a svietit ti bude z kazdej strany 🙂 len si celkom neviem predstavit ako ti pojdu kable z tych lamp do elektriky aby to neposobilo rusivo, ci to by si mala nejako poriesene? 🙂

nuci616
27. apr 2022

@tanalyn ako podľa mňa nie je problém zohnať dve rovnaké lampy, to je asi na tebe či si to tak chceš zariadiť 🙂 a už máš predbežne aj teda predstavu ako by mali vyzerať? či modernejšie alebo viac retro? 🙂 bola si prípadne už niekde pozerať?

tatianna56
28. apr 2022

@tanalyn ale to nie je ani podla mna take zohnat, tiez mi poradili pozriet od Eglo a vybrala som velmi pekne ale teda nocne lampy do izby 🙂 ale tak staci sa len popozerat pripadne obytat v predajni 🙂 len teda treba mat asi konkretnejsiu predstavu ako ti pisali vyssie 🙂

1natasa1
autor
2. máj 2022

Mňa by zaujímalo ako ste pokročili s výberom 🙂 Či ti nejaké padli do oka prípadne si si to nejako inak premyslela 🙂 @nuci616 ako myslíš že retro? Také strapkaté konce? :D

tanalyn
3. máj 2022

No nepokročili sme nijako 🙂 Zatiaľ sa priznám že som nemala ani toľko času na pozeranie ale @tatianna56 vďaka za tip popozerám čo majú 🙂 Hádam mi niečo padne do oka. Ako popravde neviem to ani opísať akú mám predstavu, ide o väčšiu lampu, a kde je žiarovka tak okolo nej má tienidlo v béžovej látke, neviem asi žiadne strapce: )

simonkaa27
4. máj 2022

@tanalyn to by som nevydrzala nepozerat :D hlavne ked chcem nieco zariadovat, u mna je to tak ze aj rada hladam a pozeram co po obchodoch maju a na druhu stranu paradoxne uz chcem mat hned vsetko hotove :D

nuci616
5. máj 2022

@1natasa1 hej hej také voľačo :D :D ale tak to je len taký výstrelok ale videla som vo filmoch napríklad aj také 🙂 len už vidím ako by to potom u nás doma vyzeralo by z tej lampy bola akože bábika a zapletali by sa zo strapcov vrkoče :D

tatianna56
6. máj 2022

@tanalyn asi je to tak najlepsie, ze co ti padne do oka, ved aj ja napriklad som mala mozno nejaku predstavu a veru ked clovek nieco take vidi na zivo, tak to ta podla mna hned volaco oslovi chapes 🙂

1natasa1
autor
9. máj 2022

Nuci616 haha :D Tak ale na to asi treba mať aj prispôsobenú obývačku vieš ako alebo teda nábytok všeobecne aby aj tie svietidlá nejako ladili spolu 🙂 Ale zase na druhú stranu aspoň takéto niečo bude kontrast oproti ostatným svetlám možno 🙂

simonkaa27
11. máj 2022

no co stale nic? :D ci ako ste na tom? 🙂 lebo teda poznam jednu, ktora velmi dlho vyberala svietidlo a nakoniec z predajne odchadzali hadam aj z tromi :D tiez som zvedava, potom pridaj fotku 🙂 aby sme si to vedeli predstavit.

nuci616
12. máj 2022

@simonkaa27 haha tak a čo :D Niekedy to proste tak vypáli, že keď sa nevieš rozhodnúť tak odídeš s viacerými. My sme sa akurát včera bavili s drahým, že von buď pred dvere nad hlavné nejaké svetlo alebo nad dvere na terasu. Len to ešte nevieme, kde bude také praktickejšie.

tatianna56
16. máj 2022

@nuci616 tak asi nad hlavne dvere by to bolo lepsie ci? predsa len ked aj nejake do senzorom by ste vybrali, este lepsie :D aspon si uvidite popod nos ako sa hovori a na terasu by som ked tak volila take aby len dotvorilo atmosferu 🙂

1natasa1
autor
18. máj 2022

Ťažko povedať, ako možno by to bolo aj tam aj tam 🙂 So senzorom nad vchodové dvere a kde je terasa to by som ladila tak na prírodno, že drevo a viaceré také žiarovky okolo toho 🙂

tanalyn
19. máj 2022

Tatianna56 a vy ste boli priamo v nejakej predajni pozerať? 🙂 Mi tak napadlo, že či nie je aj lepšie si cez nejaký web spraviť prehľad, ale presne to zase aby sa mi nemotalo kde som čo videla a potom ta moja predstava :D Nakoniec si vyberiem niečo iné a bude 🙂

simonkaa27
1. jún 2022

@tanalyn to je asi jedno kde pozeras, a si zober aj teraz pocas pandemie sme skoro vsetci ak bolo potrebne objednavali veci cez eshopy a internet a bolo to ok, ako jasne niekomu moze chybat ten kontakt a to ze to vidi na zivo ale pokial je to na stranke dobre pofotene nie je problem 🙂

nuci616
2. jún 2022

@tanalyn to je na tebe 🙂 ak ti je lepšie cez stránku tak si to pozri cez ňu, i keď vieš ako v tej predajni by si sa vedela skôr informovať a poradiť ak by si niečo potrebovala si tak myslím 🙂 ale to zase aj za seba hovorím, že ja som v tomto taká :D

zankapetro
3. jún 2022

baby chcela by som nejake pekne svietenie na terasu vymysliet 🙂 mam taku predstavu ako z filmu mozno male svetielka pripadne nejaka kombinacia, co ja viem lustra, co myslite? 🙂

tatianna56
6. jún 2022

@zankapetro fiha to znie zaujimavo a tie svetielka predpokladam ze to nechces samostatne ale asi ako taku retaz ci? take nieco co sa bude dat obmotat okolo tramov alebo stromov 🙂 lebo tak si to ja z tych filmov predstavujem 🙂

1natasa1
autor
9. jún 2022

Zankapetro išla som si hneď na takú terasku sadnúť a vyložiť nohy 🙂 Inak predstavu máš peknú, menšie svetlá by tam tak dotvorili príjemnú atmosféru. Už si aj niekde pozerala alebo niekde nejaké videla, vieš že kde zohnať alebo tak 🙂

tanalyn
15. jún 2022

Nuci616 áno už sme tam boli a veru je z čoho vyberať, to ešte dobre že sa tam dá aj poradiť s niekým lebo neviem neviem :D Pri mojej nerozhodnosti 🙂 Zankapetro tak si myslím že sú také možnosti že teda buď viacero menších svetiel ako ti t navrhli ale menej väčších strategicky rozmiestnených 🙂

simonkaa27
28. jún 2022

jooj presne, takto si vylozit nozky a kludne aj ked prsi len taky veget na teraske 🙂 @zankapetro vyskusaj Eglo pozriet 🙂 ci uz stranku alebo showroom, podla toho aku mas predstavu, teda si spominala aj nejake mensie svetielka ale inak kludne by som to doladila aj takym klasickym osvetlenim predsa len aby ste tam aj nieco videli ked sa zotmie 🙂

nuci616
6. júl 2022

@tanalyn no tak super tak ste hádam aj vybrali či? 🙂 ono je niekedy najlepšie sa aj spýtať lebo predsa len človek niekedy nevie kam sa skôr pozrieť pri takom širokom výbere 🙂

zankapetro
7. júl 2022

viete co vlastne ani neviem ze ci ako rezat neviem to by sa mi tam nemotalo? mozno aj keby boli kazde zvlast ako s upevnenim alebo ako to nazvat by nebol problem len teda neviem ci vyslovene retaz. to taku mate niektora?

tatianna56
12. júl 2022

@zankapetro no a uz ste si aj nejake vyhliadli alebo ako ste na tom? 🙂 ze ci ti treba nejako pri vybere poradit alebo pomoct 🙂

1natasa1
autor
13. júl 2022

Zankapetro no čo ja viem, zase asi by aj záležalo akoby si ju tam chcela mať uchytenú a či tam chceš dávať potom aj nejaké klince na to alebo také tie pásky, aby to nebolo také násilné :D Mne osobne by napríklad vadilo pokiaľ by sa mi nejaké svetlá hojdali nad hlavou pri vetre :D Je mi to také rušivé.

tanalyn
14. júl 2022

@nuci616 áno nakoniec som si nechala tam poradiť ako som spomínala a vybrali sme také dve pekné lampy vedľa gauča z každej strany 🙂 to som tak chcela, že proste TV dosť ťahá oči tak toto na zjemnenie alebo ako by som to povedala 🙂