icon

Tipy, ako ušetriť čas v domácnosti

29. máj 2025

Veci mam rada poriadne – ale nechcem nimi stravit cely den. Ja mam napriklad tyzdenny plan jedal na chladnicke, kde si deti samy oznacuju, co by chceli jest. Automaticka pracka s odlozenym startom, roboticky vysavac a pravidlo, ze kazdy vecer musi byt kuchyna cista, aj keby co bolo.

zmrzlinka2021
29. máj 2025

Každý člen rodiny musí mať svoje povinnosti v domácnosti. Pravdaže podľa veku.
Tieň zlatý minimalizmus

moonlight1210
29. máj 2025

Minimalizmus je zaklad, ak nechce clovek stale daco robit.
A ked uz ide upratovat, tak to ma rychlo hotove.

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2025

Zaklad je pravidelnost, proste kazdy den nieco urobit a potom spominany minimalizmus. Nemat vsade vystavy, lebo ked su povrchy ciste, tak sa napr. prach utrie ovela jednoduchsie ako ked je tam na vystave milion somarin.

mimikarol
29. máj 2025

Každý člen rodiny musí odložiť veci tam kde patria. Proste všetko má mať svoje miesto a potom sa nestane že človek (asi hlavne deti a chlap) nevedia niečo nájsť.
Čo môžem urobím hneď. Špinavý riad nedám na umývačku ale do nej, po umytí ju hneď vyberiem. Prádlo zo sušičky ide hneď do skríň.
A snažím sa každý deň spraviť niečo. Tak sa mi darí udržať dom v poriadku. Nemám rada bordel ale nebaví ma upratovať.

michaela412
29. máj 2025

Treba tomu pravidelnosť, keď niečo nie je na svojom mieste hneď uložiť. Viesť k tomu všetkých doma. Mám rada poriadok, ale nemienim vkuse upratovať, tak to treba robiť pravidelne a nenechávať si to napríklad na sobotu. Nemať milión vecí doma a pravidelne triediť a vyhadzovať (poznám ľudí zberačov a v ich dome sa necítim dobre, preplnené hlúposťami) . Ja v sobotu mám max umyť kúpelku a wc. Máme dom a teraz treba aj vonku niečo porobiť, ale aj to vonku mám tak, aby som sa tam zas nenadrela, ale mám tam v podstate všetko čo treba.

autor
29. máj 2025

Uplne suhlasim s tym, ze minimalizmus a pravidelnost su zaklad. Aj my doma mame pravidlo, ze kazda vec ma svoje miesto – a ked sa toho vsetci drzia, ide to ovela lahsie. tiez nechcem soboty travit upratovanim, preto sa snazim rozdelit si to po kuskoch cez tyzden. Tesim sa na dalsie vase tipy – mozno este nieco nove vyskusam! 😊