icon

Tipy na odhlučnenie bytu

michaela12_34
23. júl 2025

Ahojte, som z KE (kvôli odporúčaniu firmy), máte niekto skúsenosť s dobrou firmou na odhlučnenie?

Potrebujeme urgentne vyriešiť hlučných susedov nad nami, nedá sa kvôli nim spávať, všetko počuť cez strop. Riešime aj vysťahovanie, no myslíme si, že by bolo počuť aj normálnych susedov. Sme pripravení zainvestovať, potrebujeme ale pomoc odborníka alebo čo najlepšiu radu, ako odhlučniť strop.

Ak ste si odhlučňovali byt aj svojpomocne, poraďte prosím.

chrobak7
23. júl 2025

@michaela12_34 Zbytočná investícia. Panelák neodhlučníš.

zobaka
23. júl 2025

mna by to tiez zaujimalo plus cena, idiot nam nami sa teraz niekde odpratal a ja som si tak vydychla kiez by sa uz nikdy nevratil

macatt
23. júl 2025

Kamarát dával 10cm hrubý polystyrén a sádrokartón a nebolo počuť nič.
Ale nielen stropy, aj spoločné steny..

tramtada31
23. júl 2025

Podla mna to úplne nepomoze, lebo hluk sa bude sirit obvodovými murami. My sme odizolovali podlahy 30cm liaporom + dali tlmiacu podlahu a v domnení, že nie je nič pocut, keď nás to toľko stalo nám raz vecer zaklopala suseda, že ten hluk sa už nedá vydrzat a to si len syn Gulal loptičku po podlahe 😀 ale teda sme sa aspoň dozvedeli, že to bolo k nicomu a zvuk sa prenášal k nej obvodovými murami

anonym_49b555
24. júl 2025

Nepomoze nic, ja som skrz hluk predavala byt, a kupovala na najvyssom poschodi, odvtedy je klud

patrikjames
25. júl 2025

Záleží čo počuješ. Ja som mal ten istý problém lebo susedia nad nemali prerobený byt a malý 50rocne parkety a mali veľmi ťažkú chôdzu tak bolo veľmi počuť každý krok. Nepočul som vôbec hluk len dupot. Volal som aj firmy a povedali mi cenu na 20m2 3000€ ale nepomôže na dupot to by si musel sused prerobiť podlahu. Máš veľa možností ako odizolovat hluk ale najlepšie je keď aj sused odizoluje zo spodu a tak isto aj ty.

patrikjames
25. júl 2025

Je to veľký problém susedia v pánelaku. Bol to hlavný dôvod prečo som nechcel ísť do bytu