icon

Tipy na úpravu balkóna pre bezpečné hranie detí

really8
22. jún 2025

Ahojte mame v panelaku starsi hnusny balkon na zemi relativne ok dlazba zabradlie je 2/3 otrasne zelene sklo a zvysok su tycky. Chcela by som to nejak upravit aby sa tam mohli hrat deti, cize nieco na zem a nieco aby im nevypadavali hracky. Idealne keb to tak mohlo byt stale, ze by som to nemusela spratat na noc alebo ked prsi. Mate prosim nejake napady?

nika_val
22. jún 2025

Na zábradlie dať takú tú ratanovú (slamennú) zástenu.
Na zem by som dala falošný trávový koberec.
Nejaké to kreslo, malinký stolík a určite by som použila závesné kvetináče na to zábradlie 🙂

really8
autor
22. jún 2025
@nika_val

Na zábradlie dať takú tú ratanovú (slamennú) zástenu.
Na zem by som dala falošný trávový koberec.
Nejaké to kreslo, malinký stolík a určite by som použila závesné kvetináče na to zábradlie 🙂

@nika_val ako sa udrzuje travovy koberec? Neni to dlho mokre? Mame balkon na sever takze tam slnko nezasvieti

viestta
22. jún 2025
@really8

@nika_val ako sa udrzuje travovy koberec? Neni to dlho mokre? Mame balkon na sever takze tam slnko nezasvieti

@really8 su reavove koberce, cez ktore voda len pretecie, su sice drahsie ale aj dost vydrzia. Druha moznost je drevena podlaha. Bezne sa daju kupit drevene dralzdice na plaste, ktore len zacvakas do seba. Sice to treba obcas naolejovat, ale staci raz za dva roky, moze to byt na balkone celorocne. Na zabradlie by som dala radsej latkovu zastenu, predavaju sa ja hotove a dole plechy alebo lexan, medzi zabradlie a podlahu.
https://www.obi.sk/balkonove-zasteny/floracord-...
https://www.obi.sk/vystavba-zahrad/drevene-dlaz...

gubcikova
22. jún 2025

My sme teraz prerábali takto. Kúpili sme PVC panely a prilepili mamutom. Otvor máme kôli psovi a mačke.

really8
autor
22. jún 2025
@gubcikova

My sme teraz prerábali takto. Kúpili sme PVC panely a prilepili mamutom. Otvor máme kôli psovi a mačke.

@viestta dakujem, tieto dlazdice som povodne chcela len sa bojim ci sa pod tym nebude drzat sajrajt. Oproti mame krasnu velku lipu a byva z nej dost bordel
@gubcikova krasne, hned by som sa tam zvalila😀😁 neprsi vam na balkon?

viestta
22. jún 2025
@really8

@viestta dakujem, tieto dlazdice som povodne chcela len sa bojim ci sa pod tym nebude drzat sajrajt. Oproti mame krasnu velku lipu a byva z nej dost bordel

@really8 tak sajrajt obcas vymeties. Ja mam drevene rosty na podlahe a 2x v roku pod tym vyzametam. Viac by som sa bala co by pod kobercom mohlo plesniviet a kysnut ako to, ze pod rostom je prach a byvaju pavuky

s_o_n_i_k_e
22. jún 2025

@really8 my sme nedavno kupili brečtan a skalku presne aby hračky nesli vonku

gubcikova
22. jún 2025
@really8

@really8 keď prší tak len kúsok. Mám tam rolety tak ich zatiahnem. Keď moc prší zakryjem igelitom

luccija
22. jún 2025
@gubcikova

@gubcikova veľmi pekne

manikova120
22. jún 2025

My sme dali balkon zasklit. Ked potrebujem otvorim. Ked prší zatvorim. Zabradlie sme dali oblozit z oboch stran a tym padom nevidno nevzhladne zabradlie. Na zem sme dali terasove dosky v imitacii dreva. Manzel to namontoval na drevene hranoly. Obcas mi to dvihne a utrie sa podlaha pod tym.

gubcikova
22. jún 2025
@luccija

@gubcikova veľmi pekne

@luccija Ďakujem

really8
autor
22. jún 2025
@manikova120

My sme dali balkon zasklit. Ked potrebujem otvorim. Ked prší zatvorim. Zabradlie sme dali oblozit z oboch stran a tym padom nevidno nevzhladne zabradlie. Na zem sme dali terasove dosky v imitacii dreva. Manzel to namontoval na drevene hranoly. Obcas mi to dvihne a utrie sa podlaha pod tym.

@manikova120 u nas sa maju rekonstruvoat balkony tak sa nam velmi nechce investovat do neho este. Len tuto kym sa rozhybu...😡

isis234
22. jún 2025

Ak budú rekonštruovať balkony, ľahko to dáte dnu, na chodbu za ten čas.
Drevené dlaždice, a na zábradlie natiahnuť sito.

really8
autor
22. jún 2025
@viestta

@really8 tak sajrajt obcas vymeties. Ja mam drevene rosty na podlahe a 2x v roku pod tym vyzametam. Viac by som sa bala co by pod kobercom mohlo plesniviet a kysnut ako to, ze pod rostom je prach a byvaju pavuky

@viestta @isis234 vsetky tie skladacie dlazby su 30x30 a my mame balkon 115. Do prkynka dubovyho

viestta
22. jún 2025
@really8

@viestta @isis234 vsetky tie skladacie dlazby su 30x30 a my mame balkon 115. Do prkynka dubovyho

@really8 tak spravte rost z terasovych dosiek. na spodok hranol 50x50 a na to priskrutkovat terasove dosky. Najlepsie ak to bude v dvoch dieloch aby sa s tym dalo hybat

really8
autor
22. jún 2025
@viestta

@really8 tak spravte rost z terasovych dosiek. na spodok hranol 50x50 a na to priskrutkovat terasove dosky. Najlepsie ak to bude v dvoch dieloch aby sa s tym dalo hybat

@viestta no hej aj to som pozerala ale teda vyjde to o dost drahsie a je s tym kopa roboty. Ja som dufala ze spravim cvak cvak a dnes vecer uz posedime😂

isis234
22. jún 2025
@really8

@viestta no hej aj to som pozerala ale teda vyjde to o dost drahsie a je s tym kopa roboty. Ja som dufala ze spravim cvak cvak a dnes vecer uz posedime😂

@really8 tam vyjdú 3 vedľa seba a potom môžeš dať hrantík s kvetmi, aby to bolo do tých 115. Niečo vymysli

gubcikova
23. jún 2025
@really8

@really8 aj nám vyšli iba 3, medzi preistor sme vysypali kameňmi

nancy171
25. jún 2025
@gubcikova

@gubcikova Veľmi pekne ukáže ten balkón. Mňa zaujíma, že či je ten brečtan umelý ci živý a to sedenie ci je robene ci kúpené?

gubcikova
25. jún 2025
@nancy171

@gubcikova Veľmi pekne ukáže ten balkón. Mňa zaujíma, že či je ten brečtan umelý ci živý a to sedenie ci je robene ci kúpené?

@nancy171 brečtan je umelý. A sedenie sú len palety naukladané na seba a na vrch sme dali dosku a molytan