Umývate okná pred Vianocami?
Ahojte, umývate okná pred Vianocami? Ja som z domu zvyknutá, že sa okná umývali vždy raz ročne pred veľkou nocou, tak neviem, či teda je bežne, že ľudia umývajú pred Vianocami okná 🙈.
Nie, umyvam ked mam na to cas
ja som umyvala minulu sobotu 🙂
Veď vždy sme určitý čas pred Vianocami či pred Veľkou nocou.
@anonym_autor ja vacsinou na jar. Nie kvoli Velkej noci, ale kvoli mnozstvu pelu a prachu na oknach.
“Umývam”, keď sa mi podarí rezervovať upratovačku alebo má čas manžel. Obvykle 2x ročne - jar a neskorá jeseň. Vzácne potom prezrie manžel ešte občas počas roka, ak je veľa peľu. Parapety utieram týždenne dnu aj von.
My sa to snažíme vybaviť v októbri, kedy je ešte relatívne teplo, nech nekúrime do luftu 😅
u nás bolo zvykom, umývať okná vždy pred vianocami a pred veľkou nocou. no ja sa už začínam držať teórie, že na vianoce chodí ježiško, nie kontrola z hygieny 😂
2x (na jar a na jesen, neriadim sa ani Velkou nocou ani Vianocami), maximalne 3x v roku ich umyjem, ked mi vychdza cas a pocasie
na jar na jeseň, terasové častejšie, lebo je zachytané. podľa počasia, nie podľa sviatkov. Jesenné umývanie už mám za sebou.
Umyla som včera. Či umyjem ešte tento rok neviem, podľa toho v akom stave okná budú...
Áno 😀 Umývam pred Vianocami a ešte pred Veľkou nocou. To stačí 😀
umývame, keď je treba, nie podľa sviatkov
Umývam v apríli a v oktobri. Vždy, keď je pekné počasie. Takže práve čakám na babie leto 🙂
@anonym_autor umývam okná, keď sú špinavé a nie keď idú nejaké sviatky. A samozrejme nie keď je vonku mínus šesť
@anonym_autor ani pred veľkou nocou. Ale vtedy, keď uznam za vhodne. Niekedy 3x ročne, niekedy ani raz 🤣
ked mám chut a chce sa mi a je pekné počasie ano, mám uplne v paži či je nie je nejaky sviatok, umyvam ich pre seba niečo čo povedia susedky alebo čo sa patri
v podstate ich umyvam častejšie ako su sviatky
bezne ludia pred vianocami robia velke upratovanie vcetne okien.
ty si snad svojpravna a vies kedy ich umyt.
Nerobím žiadne veľké upratovanie pred sviatkami. Upratujem stále, snažím sa spraviť každý deň niečo. Okná neumyvam naraz v celom dome, je ich veľa. Keď mám chuť umyjem jedno dve okná.
Tie nárazové upratovania z čias detstva neznášam. Keď som musela polovicu soboty stráviť upratovaním. V mojej domácnosti také niečo neexistuje
veľké upratovania sa robili bežne v minulosti keď ľudia mali iné starosti počas roka ako upratovať domácnosť ... v dnešnej dobre sa to dá predsa stihnúť kedykoľvek počas roka a bez stresu ...
umyvam kedy treba a ako sa mi chce a ako mam cas. vobec neriesim, ci idu vianoce, velka noc, prazdniny, vikend alebo co.
@anonym_autor podla potreby ked vidum ze je zabavrane prebehnem . Parapety vonkajsie kazdy tyzden utieram okna aj raz mesacne. Jeden den hore druht den dolu na prizemi
nie umyvam 2-3x rocne, kazdu chvílu planujeme umyt keď budeme mat volnu sobotu, ale pred Vianocami nie
Umývam na jar viac nie🙂))
Umývam podľa potreby
Nie.
@anonym_autor umývam okna keď sú špinavé. 🙂 je mi jedno čo je za obdobie
Áno robilo sa to bežne pred sviatkami, kompletné upratanie celej domácnosti akoby mala prísť kontrola z hygieny. Ja to nerobím, žijeme tu a upraceme si kedy treba. Tento rok boli umyté a potom prišla Sahara, já se na to vyprdnu 😁
@anonym_autor umývam vtedy keď chcem a nie vtedy keď ,, musím,,lebo sa to ,, má,,

nie, umyvame podla potreby