V akom veľkom dome žijete a koľko vás je?
Ahojte. Prerábame malý starší dom. Máme 2 ročne dieťa a dom má spodné podlažie 60m2 plus je tam podkrovie. Zaujíma ma v akom veľkom dome bývate vy a koľko vás je. Ako sa býva v menšom domčeku.
4 izbový 176m2 dom. Sme 3 + pes.
My sme siesti, stahovali sme sa v lete. Po 4 rokoch prerabania. V case covidu sme kupovali, chceli sme vacsi, no vzali sme, co bolo. Potom ceny sli rapidne hore. Ja by som chcela vacsi dom, v tichej ulici, nie tu ako pri dialnici 🙄, no a zahrada je tak 300 m2. Este je aj blbo otoceny na svetove strany a z juhu zaclana susedove dom. Su natesno tu tie domy.
Dole mame velku kuchynu, obyvacku mensiu, jedalensky stol je vlastne uz v obyvacke, potom dole je jedna taka miestnost, ze pracovna. Ale z nej sa ide do kupelne a samostatneho wc, kde je aj pracka a susicka. A z tej izby je vychod na buducu terasu. Ta izba je mala a vsade je bud okno alebo dvere...nemame tam kam dat ani pohovku.
Hore je mini spalna, vacsia kupelna s vanou, 2 velke detske, ale otocene do cesty. Rovnako tak mi chyba vychod na terasu z obyvacky alebo kuchyne. No tu su domy obrovske, toto bol taky z tych mensich, je to do L-ka a kvoli garazi sa to nedalo ani rozsirit.
Chyba nam hostovska a este 2 izby, muzova na skusobnu a moja na dielnu - sijem. A zas, ako aj v byte, mam vsetko po kuchyni a obyvacke roztahane 🙃. No tak snad v buducom zivote...🤭.
@tehula2016 no to by som brala, mame asi polovicu a vidis, na pracovnu som zabudla, to by sa mi zislo. Tiez sme siesti. Ale kazdy den by som ruky bozkavala tomu, kto vymyslel susicku pradla aspon.
podlahová plocha 150 štvorcov, počet osôb 6
Bungalov obytna plocha cca 120 metrov štvorcových, sme 4. Mame tu 2 detske izby, spalnu s oddelenym satnikom, technicku miestnost, 2 kupelne, pracovňu (ktora sa ale prerobi na malinku hostovsku), velku obyvackau s jedalnou a kuchynou, z ktorej su priamo dvere do komory. Nam to vyhovuje ♥️ len keby sme vedeli, ze z pracovne bude hostovska, spravili by sme ju trosku vacsiu. Plus pochodzie podkrovie, ktore sluzi ako ulozny priestor.
Byvali sme 4 na 66 m2. Teraz bývame 3 na 120m2. O rozlohu rozhodne nejde. Možno mi bolo aj lepšie na tých 66m2 ako teraz.
My byvame v cca 90m styria, metrazove by to bolo aj v pohode len su zle dispozicne a velkostovo miestnosti (nieco prilis velke a nieco prilis male) ze osobne tam ani detsku izbu nemame, ale budeme sa stahovat do nieco vacsieho domu, ktory nebude tiez bohvieco, ale bude tam uz aspon velka detska izba, ale zas dost mala kuchyna. U nas je este nevyhoda, ze mam muza chovatela, rybara a tych veci je kvantum (a my aj po praci vselico predavame, takze uchovavame aj doma)
160 a 139 m2 (dve oddelené bytové jednotky v dome), sme štyria. Je to priveľa, ale neodolali sme, starý sedliacky dvor na obrovskom pozemku, proste láska. Aj keď trochu "prerastena"

50m, 2 dospelý a 1 dieťa 2mesacne 😁