Vinylová verzus laminátová podlaha
Skúsenosti? Pre a proti?
Ďakujem
Jedine vinyl...
Vinyl 🙂
@sejbipi je potrebne si zodpovedat na otazku na aku podlahu idete davat? Stary byt ? Budete chciet podlahove? Novostavba dom? Ak su nerovnosti je potrebná podkladova nivelačna podlaha, inak vinyl nepoložite. Aj zas je potrebne uvedomiť si że niekedy je lepšie drahsi laminat ako lacny vinyl. My osobne sme dali drahšiu laminatovu podlahu, vodeodolnu s pridavnou vrstvou. Na vinylovu nebola vhodná podlaha.
Kompozit. Oproti vinylu ma oveľa lepšie vlastnosti.
prosim vas, tie, co mate kompozit, je mozne ho polozit aj na nie uplne rovnu podlahu? dakujem
@sejbipi tiež som za vinyl. Ako sa spomínalo vyššie, je príjemný na pocit, ani v zime nie sú úplne studené podlahy. Skvelé sa umýva a udržiava. Terajšie vinylové podlahy mávajú 10-30 rokov záruku (podľa značky). Ľahko sa vymieňa poškodený kus.
@sejbipi pred mesiacom sme dávali vinyl.. podlahu sme vyrovnávali anhydritovym poterom, lebo sme dávali podlahové kúrenie… vinyl sme lepili lepidlom… jednak to super vyzerá, neškriabe sa, aj keď po nech chodíme v topánkach a majstri na nej majú všetky svoje náradia a všetko ok. Okrem toho je uloženie bez bordelu, prachu a veľmi rýchle..
vyjde to drahšie ako laminát, ale za mna je toto ich jedine negatívum v porovnaní s nimi..
@veronika3110 prosim aku presne ste vybrali?
@dori2 neviem čo rozumiem otázke 😁 v hornbachu … vinylova podlaha na lepidlo… (lebo sú aj samolepiace aj klik) to sa len nanesie tenká vrstva lepidla a krásne sa ukladá jedno pri druhom…
@veronika3110 ano myslela som pdkial- znacku… a fajna je? kolko stal m2?
@dori2 podľa mna je super.. je na nej take vrubkovane, takze nevidieť ani smeti na tom.. a meter stal nejak 17 aj niečo €… celkovo v tom hornbachu mali najlepšie ceny…
@veronika3110 fiha, lebo je ich vela druhov a tazko sa v tom orientuje. cny 32-39e/ m2 je uz do celeho domu dost velka palka... neskriabe sa?

vinylova urcite.
prijemna, tepla, fakt pekna
lutujem len, ze ju nemame vsade (v pracovni mame dlazbu)