icon

Výber malého a cenovo dostupného kávovaru pre jednorodiča

1. aug 2025

Ahojte prosim aky kavovar odporucate
- cenovo velmi vyhodne, som jednorodic stahujem sa
-nie nejake velke ale male a sikovne
- na kapsule asi? Oplati sa? Alebo pakovy? Automaticky? Vobec neviem, su tie kapsule drahe? Mozem dat hocijake kapsule napr tassimo kapsule, tchibo kapsule? Starbucks kapsule? Je to kompatibilne?
Budem vdacna aspon za nejake info, nemam sa na koho obratit

knmmch
1. aug 2025

@anonym_autor pákový za mňa nie, veľa roboty.. ..dolce gusto resp. tassimo sú nižšie náklady na prístroj, ale kapsule sú drahšie a mňa osobne vytáčalo to množstvo plastového odpadu.. ..mám doma DeLonghi cappucino, samo namelie kávu zo zŕn aj kapučíno jedným gombíkom spraví, vyššia obstarávacia cena ale funguje ako hodinky 5. rok.. ..závisí asi aj od toho koľko kávy vypiješ..

sprjuska
1. aug 2025

@anonym_autor tiez by som neslado kapsuloveho, do kazdeho sa daju kupit lacnejsie nahrady, ale tiez je to celkom drahe casto kupovat..mala som dolce gusto a tam pasovali kapsule z Tesca aj Kauflandu ( je to na nich aj napisane) , ale aj tak tie mliekove stali okolo 3 eur( teraz uz viac isto) a bolo to na 8 kav..teraz mam Delonghi uz dlho a je to lacnejsie kupovat obycajnu kavu, novy stal vtedy cca 300 eur,na domacepitie kavy uplne ok...

muchotrafka298
1. aug 2025

Pri kapsulovych kavovaroch neexistuju univerzalne kapsule, co do vsetkych pasuju. Vzdy pasuje iba do konkretneho typu, napr. Tassimo, Dolce Gusto. Starbucks vyraba do Nespresso kavovaru napriklad, aj vela inych firiem. Vzdy mas napisane, pre aky typ su urcene. za mna ked uz kapsulovy, tak Nespresso, tie ich kavy su dobre a vies kupit aj bezne v supermarketoch do toho kapsuly roznych vyrobcov. Kapsule drahe su, ked si naratas, kolko Ta vyjde jedna kava. Lebo napriklad do Tassimo idu tie mliecne, ak chces a tam mas 8 dvoj-kapsul v baleni. Lebo mas 2 - kavu a mlieko. To si pozri aj v online obchodoch ako je Tesco, ze kolko tam stoja.

diewcatqoo
1. aug 2025

Odporucam automaticky. Pokial nie si nejaky gurman, tak ti staci uplne zakladny, ten kupis od 100 Eur. Kapsulovy sice stoji menej, ale kapsule su dost drahe a aj ta kava je taka nijaka.

anonym_df4181
1. aug 2025

Automaticky je najlepsi. Pakovy ta prestane bavit. Kapsulovy je podla mna uplna blbost. Zbytocny odpad, drahe kapsule a ani ta kava z nich nie je najlepsia.
Potom uz len zalezi co od neho ocakavas. Pokial len jednoduchu kavu tak to kupis pomerne lacnejsie. Ja by som tak povedala ze do 300 eur.
Neviem aky mas rozpocet.

tato_
1. aug 2025

10 rokov som bol lakomy na kavovar a prevadzkoval aom kapsulovy. Kedze som pil kavu ako jediny, tak to nebolo az take financne narocne. Cez zimu som presiel na pakovy a kava je uplne uzasna plna chuti. Vyhovuje mi jednoducha udrzba a siroka skala vyberu kavy. Automaticky kavovar bude pre mna dalsi level po rokoch. Pakovy kupis do 100e a ten ritual s pripravou je sucastou procesu, ktory mne osobne nevadi.

autor
1. aug 2025
@diewcatqoo

Odporucam automaticky. Pokial nie si nejaky gurman, tak ti staci uplne zakladny, ten kupis od 100 Eur. Kapsulovy sice stoji menej, ale kapsule su dost drahe a aj ta kava je taka nijaka.

@diewcatqoo kde kupim taky za 100€?

autor
1. aug 2025

Viac ako 100€ si nemozem dovolit aj to musim nasetrit este

veselo_neveselo
2. aug 2025

@anonym_autor Kapsulova kava je najdrahsia aku mozes kupit. Sice lacny kavovar, ale ked pravidelne pijes kavu, tak casom preplatis tie drahsie na kave (na kapsuliach).
Za druhe je strasne neekologicka. A za tretie vzdy mas velmi zuzeny vyber kavy, kapsule roznych vyrobcov nepasuju do kazdeho stroja, tak to musis vzdy kontrolovat.
Toto je dobre naozaj len pre ludi, co piju kavu obcas, alebo vobec a maju to pre navstevy

Stahujes sa? Tak zatial vydrz, a az sa prestahujes, zabyvas, kup si delonghi alebo philips automat, na zrnkovu kavu.
Alebo, ak musis hned, tak maly pakovy, ale s tym je trochu robota ked si robis kavu, aj ked nic hrozne.

fregata
2. aug 2025

Ja milujem kávu z moka konvicky, tá je aj cenovo dostupná

beky223
2. aug 2025

Ja by som počkala a došetrila si na automatický, za 100e ho nekúpiš, jedine z druhej ruky... Dokedy som si nekúpila automat, fungovala som na koťogo a to bolo tiež fajn 🙂

janababana
2. aug 2025

Magnifica od Delonghi, sice stoji okolo 300€ tusim ale nasetri si nan - to mas istotu na dlhe dlhe roky

tamitamitami
2. aug 2025

Dolce Gusto - stál asi 90€ ako darček k nákupu som dostala 80 kapsúl zdarma.
Ja kupujem kapsule v Lidli zvyknú mať akciu 4 krabice + 4 krabice zdarma. Ak akciu nemajú tak objednávam online, tam sú tie náhrady za celkom slušnú cenu.

anos18
2. aug 2025

@anonym_autor a takýto moka by ti nestačil? Ja mám síce kávovar, ale momentálne stále varíme v tomto

olimuc
2. aug 2025

Mozes si kupit napr second hand Nespresso a znovanaponaciu kapsulu -2-3 ks a uz pomletu kavu. Ale tak napln as kapsulu … Pripadne nejaky plnoautomat z druhej ruky bez xy funkcii a to je najlacnejsie. S palice su fajn ale pre mna prilis pracne

margotka17
3. aug 2025

@anonym_autor ja neviem, čo všetci sa za tým plášte. Mne tak či tak, chutí najviac káva zaliata zo smaltovaneho cajnika. Ani rýchlovarnu kanvicu nechcem a mám v komorke. Vždy dám vodu do cajnika a na indukčnej sa varí hneď.

autor
4. aug 2025
@margotka17

@anonym_autor ja neviem, čo všetci sa za tým plášte. Mne tak či tak, chutí najviac káva zaliata zo smaltovaneho cajnika. Ani rýchlovarnu kanvicu nechcem a mám v komorke. Vždy dám vodu do cajnika a na indukčnej sa varí hneď.

@margotka17 dakujem doma u nasich to tiez tak funguje dodnes a podla mna sa to ani nikdy nezmeni avsak pre mna to bude v novom byte pohodlnejsie

saxana000
4. aug 2025

A potrebujes ho nutne kvoli comu? Aku kavu pijes?Lungo Latte capuchino?ak ti ide o napenovanie kupis za 50e kvalitny napenovac mlieka a kava ti staci obycajna praskova nescafe.ak to chces kvoli kave samotnej tak kapsulovy urcite nie.pakovy zozenies aj v lidli ale to cistenie a odvapnovanie je fakt otravne pre jedneho kavickara v domacnosti..dalsia vec je kava samotna jedna kava chuti v 5 masinach 5x inak zalezi od mlynceku poctu barov aky ma tlak..aby si nebola sklamana.ja ked by som mala dat 500e.za poriafny automat s kvalitnou kavou radsej sa na tu kavu stavim po ceste do roboty v kaviatni kde mi ju spravia na mvalitnej masine s kvalitnym mlyncekom pravidelne cistenom a odvapnovanom.

tato_
4. aug 2025
@saxana000

A potrebujes ho nutne kvoli comu? Aku kavu pijes?Lungo Latte capuchino?ak ti ide o napenovanie kupis za 50e kvalitny napenovac mlieka a kava ti staci obycajna praskova nescafe.ak to chces kvoli kave samotnej tak kapsulovy urcite nie.pakovy zozenies aj v lidli ale to cistenie a odvapnovanie je fakt otravne pre jedneho kavickara v domacnosti..dalsia vec je kava samotna jedna kava chuti v 5 masinach 5x inak zalezi od mlynceku poctu barov aky ma tlak..aby si nebola sklamana.ja ked by som mala dat 500e.za poriafny automat s kvalitnou kavou radsej sa na tu kavu stavim po ceste do roboty v kaviatni kde mi ju spravia na mvalitnej masine s kvalitnym mlyncekom pravidelne cistenom a odvapnovanom.

@saxana000 ma pravdu, v tomto segmente vies utopit vela penazi. Ostatne ani drahy kavovar nieje zarukou kvalitnej kavy. Skus popozerat recenzie na nete. Cistenie pakoveho kavovaru je brnkacka, lebo cez trubky ti ide iba cista voda. K zmiesaniu s kavovou zmesou dochadza v hlavici paky, co je posledny diel v zariadeni. Ja to bezne iba oplachujem pod tecovou vodou bez saponatu a je to stale ako nove. Idealne je na tento ucel pouzivat zmakcenu vodu, aby to nevznikal vodny kamen, ale aj to je lahko riesitelne.

autor
4. aug 2025
@saxana000

@saxana000 ja pijem kavu obcas, pre navstevy atd, rodina je na kave takze preto
Dam si aj late a pod
Kapsulovy mi prisiel jednoduchy das zaklapnes a ides
Nebudem do toho investovat viac

mima172
4. aug 2025
@anonym_autor

@saxana000 ja pijem kavu obcas, pre navstevy atd, rodina je na kave takze preto
Dam si aj late a pod
Kapsulovy mi prisiel jednoduchy das zaklapnes a ides
Nebudem do toho investovat viac

@anonym_autor Nemôžem si pomôcť, no mne chuti káva z pákového viac ako z automatického. A ze to chce troška "roboty"? Ja to tak nevnímam, je to minútka aj s umytím.
Mam tento už niekoľko rokov a som maximálne spokojná - https://www.nay.sk/pakovy-kavovar-de-longhi-ded...
Lacný, pekný, ľahká údržba a je malý, čo mi vyhovuje.
Predtým som mala dlho kapsulovy, kde som si ale kapsule posledné roky nekupovala ale plnila plniteľné ale ta kava aj tak nebola extra chutná. Za mňa kapsulový nie.

beky223
4. aug 2025

Tak aspoň porozmýšľaj nad niečím takýmto, spravíš v ňom kávu z viacerých druhov kapsúl: https://chinaplanet.sk/kapsulovy-mini-kavovar-h...

milanemila
4. aug 2025

@anonym_autor najlepsi kapsulovy je nesspreso (co sa tyka kvality a chuti kavy). Maju myslim aj nejake pausaly, ze mesacne budes kupovat kavu za nejaku sumu a daju ti zdarma kavovar.

nelka93
5. aug 2025

My máme pákový, a na tie 2 kávy denne úplne staci. Najmä ak máš nižší rozpočet, tak automaticky za 100 eur nekúpiš. Pákový ano. Kapsule su blbost

solvina88
Autor odpoveď zmazal
jankasmejka
6. aug 2025

@anonym_autor za takýchto okolností doporučujem french press, alebo koťogo.

palipa
7. aug 2025

ja som zrovns kupoval kavovar. Zalezi jak moc dobru kavu chceš. kapsulovy je fajn na budget ale kapsule stoja viacej ako kava. Ak lacny pakovy tak Delonghi Dedica EC685 je asi stavka na istotu ale v akcii stojí 150€ a k tomu ešte potrebuješ tamper, mikro vahu na kavu a mlynček a to už si cez 200€ a to už sa oplatí priplatiť asi za nejakú automatiku. Ja som ale objavil na Aliexpresse podobny kavovar ako Dedica, podľa parametrov ešte lepší a da sa kupiť za 110-120€ na aliexpresse. Vola sa HiBREW H10B k tomu nejaký tamper, ručný mlynček s keramickým kameňom, a vaha a možno sa zmestíš do 150-160€ a budeš mať naozaj vybornu kavu doma. Mám ho doma 2 týždne a robím v ňom lepšiu kávu ako v našom drahom firemnom automatickom kávovare. Ak si robíš 1-2 kávy denne tak s tým pákovým nieje až toľko roboty a mňa to práve baví si pomlieť tu kávu a vyhrať sa s tým 🙂 Keby si sa bála Aliexpresu (nemáš prečo) tak sa dá objednať aj od Poliakov cez alegro ale tí si za to pýtajú 140€ ale stále lepšia volba než dedica za 150 si myslím.